![]() |
Jak zdjąć poprawnie SimLock z Nokii3210?
Hhe jest taki problem. Mam telefon Nokie 3210, ktora działa w sieci francuskiej Orange. Teoretycznie wszystko zrobilem dobrze sciaglem opprzez program Ultimate.Calculator.v1.0 SimLocka byl nawet komunikat ""SIM restriction off"" wkładam kartę Sim polskiego operatora a nic blokada jest nadal. Kontaktowałem się ze znajomym by dokładniej wyjaśnił mi sytuacje w jakiej sieci pochodzi ten telefon. Powiedział mi że telefon jest jak pisałem wcześniej w sieci Orange, który chodzi tylko na karty (nie chodzi na karty Sim francuskie ktore sa w abonamencie). W razie pytan prosze pisac postaram sie udzielic wiecej informacji. Czy wie ktos jak moge zrzucic SimLocka z tego telefonu bez uzycia kabla.
|
Simlock jest pewnie zdjety tylko jest kod zabezpieczajacy. Mozesz powiedziec co Ci sie wyswietla na ekranie po wlozeniu karty sim?
|
"Certe SIM refusee"
|
no to jednak nie kod zabezpieczajacy;/ nie wiem co to jest. Ja bym podpial to pod flashera, wgral polski soft i od razu sciagnal simlocka, ale Ty chyba nie masz takiego kabla. Niestety nie jestem w stanie pomoc ;(
|
Dodam jeszcze ze komunikat ten wyskakuje po wstukaniu kodu Pin.
|
A kiedy wyskoczy ten napis mozesz cos wpisywac?
|
Po włozeniu karty Sim polskiego operatura wyskakuje tylko by wpisac kod PIN i po wpisaniu tego komunikatu wysykakuje dopiero ten komunikat.
|
Nie znam francuskiego ale moze da sie wpisac kod zabezpieczajacy jak wyskoczy ten napis "Certe SIM refusee". Sprobuj 12345 lub 00000
|
Dzięki za wskazówki ale niestety nie pomaga.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:35. |