![]() |
Tlen i Reget+Mozilla download jpg i problem
Witam mam problemik z sciagnieciem durzej ilosci zdymek z portalu TLEN.
Chcialem sprobowac Reget Deluxe 4.2+FlashGot+Firefox 1.0.4. Wiec sprawa wyglada tak: zaznaczam spora ilosc plikow ze stronki w Tlenie pojawia sie poprawny adres url w Reget, filtruje pliki i zostaja tyko te z jpg lecz finalny efekt so z 60 plikow z nazwa show.php. Jak rozkumac to cholerstwo coby zapisywalo mi pliki w jpg formacie ? moze ktos by wiedzial. Dzieki za pomoc. ps: probowalem takze roznych downloaderow i wychodzi to samo :( |
Widze ze raczej nie bedzie mi dane bezbolesnie zciagnac tych plikow :(
|
z cala przykroscia stwierdzam, ze swiety nie jestem i nie chce mi sie szukac co to znaczy 'zdymek' i na ktorej stronie portalu tlen sie znajduje. po prostu mi sie nie chce.
skork czyli zipy sciaga sie elegancko operaget/opera. zdymkow nie znalazlem. na przyszlosc podaj choc adres strony, naprawde, czasu jest malo i nikt go nie bedzie tracil na dochodzenie tego, co autor mial na mysli - skoro tobie sie nie chcialo sprecyzowac, to czemu ma mi sie chciec? prawda, ze swiety nie jestem? |
Cytat:
|
Ok niema sprawy lopatologicznie.
Portal *ww.tlen.pl - skrzynka @ w tym portalu na niej 6 emaili z okolo 200 zdjeciami od znajomych. Kazdy z emaili ma okolo kilkudziesieciu zdjec w nim. Tlen i jego skrypt nie pozwalaja na zassanie na HDD wiekszej niz jedno zdjecie, ilosci na raz. Chcialem uzyc jakiegos downloadera i padlo na Reget wespol z Firefoxem 1.0.4 do zassania za jednym razem i zupelnie automatycznie wszystkich tych zdjec. Prosciej nie moge juz wytlumaczyc. Wiec odpalam plugin w Firefoxie ktory nazywa sie FlashGot on z kolei uruchamia zewnetrzny program ReGet. Ten po zeskanowani strony w poszukiwaniu linkow do plikow wyskakuje mi z nazwami tych plikow i pelna sciezka dostepu do nich: czyli *ttp://mail.tlen.pl/zal/s,1934,1,/zdjecie1.JPG Lecz po zapisaniu na dysku dostaje plik wynikowy SHOW.PHP, czyli !@#$% i jeszcze gorzej ze sciagnieciem wszystkich tych zdjec. Wiec tak wyglada moj problem, moze ktos ma jakis pomysl jak to obejsc. |
Użyć klienta poczty i ściagnąć na dysk? Wyjdzie na to samo :|
|
Czyli jeśli dobrze rozumiem, chcesz ściągnąć z kilku maili załączniki na dysk. Według mnie w tej sytuacji najprościej bedzie skonfigurować windowsowego outlook'a na te 6 maili i sam Ci sciągnie całe maile na dysk, a z outlook'a to juz łatwo skopiować wszystkie załączniki w dowolne miejsce.
Edit: Piterniel byłeś szybszy ;) |
Mozna i tak.
Dziwny pomysl: | v Ale skoro to sa zdjecia to moze je otworz i rob PPM i zapisz jako. Niestety to troche dlugo potrwa skoro jest tego az 200 sztuk. Ja jednak podpisze sie pod Piternielem i ManDragonem. |
Dziekuje bardzo Panowie :)
Thunderbird i po sprawie :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:42. |