![]() |
wiecie co u mnie bufor w nagrywarce też lata od 0 do 100% ale płytki nagrywa ok ale narazie musiałem podpiąć dysk i nagrywarę lite-on1693s na jedną taśmę niedługo kupię drugą to napiszę co się dzieje
|
wątpię w to żeby raczej dysk był zawalony. Sformatowałem wszystko i dzieje się to samo. System jest czysty. Nadal podczas nagrywania dysk zaczyna bardzo głośno i intensywnie pracować i wtedy bufor spada. Sam już nie wiem. Wszystko jest dobrze z teoretycznego punktu widzenia.:((
|
Jeśli kolega Czarodziej ma rację , to ja proszę o wklejenie log'a w załączniku *.txt ( lub innym ) z tego programu
http://www.merijn.org/files/hijackthis.zip Gdybamy, a realnych danych praktycznie żadnych CTRL+ALT+DEL - procesy to żadne prawdziwe wskazanie tego co naprawdę się dzieje. Aż dziw bierze,że program tak słabo rozpowszechniony. Także Maciej - log z Hijacka do załącznika i na forum daj. |
A może jakieś rezydenty w tle szaleją?
Jakieś eMule, AV, AntiSpyware lub podobne? ??? |
HDTach pokazuje mi 92mb/s.
|
Kolego a sprawdź jaki masz transfer z HDD? może kontrolery EIDE masz trachnięte
|
tak włączone oczywiście na dwóch kanałach:)
kolega ma Celeron 1,7 Ghz 256mb SDRAM Seagate Baracuda 40gb 2mb cache. a czy ten spadek bufora wpłynie na jakość nagrywanych plików i w przyszłości może być problem z odczytem?? |
Cytat:
|
A ile ten kolega ma zainstaloweane pamieciu w systemie. Jak dla mnie 256 na XP SP2 to zdecydowanie za malo na plynna prace wszystkiego. Jak gdzie mialem 256 problem byl ten sam a nieraz nawet jak kopiowalem z jednej partycji na druga komp zamulal sie strasznie :/
Kupilem 256 czyli w sumie 512 i problem zniknal ;) |
Dokładnie aż sam się zaczynam denerwować tym bo już wszystko zrobiłem a tu zawsze to samo. Odinstalowałem IDE i po ponownej instalacji to samo. Zminiłem taśmy to samo:( już sam nie wiem o co chodzi. Wiem tylko że bufor spada w momencie gdy dysk zaczyna pukać i chodzić jak ruski czołg. Nie wiem co mu dolega. Dopiero co formatowałem partycje systemową i instalowałem od nowa wina xp. A czy to dużo jak płyty po nagraniu mają od 11 do 24 błędów?? czy wpłynie to na ich funkcjonowanie??
|
Dla świętego spokoju spróbuj odinstalować kanały IDE i zrestaruj kompa - oczywiście jeśli jeszcze tego nie robiłeś.
Jeśli to nic nie pomoże przeinstaluj też VIA hyperion. Ciężka sprawa :smutny: - nie ma się czego uczepić :nie: |
Dlatego pytałem gdyż mam Asus'a A7V8X i przełączał mi z Ultra Dma2 na Multi Word DMA - nie miałem wtedy jeszcze nagrywarki DVD , ale płyty cd-r 700-tki umiały się nagrywać w granicach 7 minut. Podobnie może być z DVD. Usunąłem oba kanały IDE i z prawie 7 minut zeszło do niewiele ponad 2 min. Powodem był właśnie tryb multi-word DMA, ale jeśli masz Ultra to nie wiem...
|
Oczywiście mam Ultra DMA. Dzisiaj zabrałem ją do kolegi i u niego jest wszystko ok. W momentach kiedy dysk mu zaczyna pracować mocniej podczas nagrywania bufor trzyma się na max poziomie a u mnie natomiast spada. Na szczęscie jest ten Burn prof i nie psuje płyty ale ten czas nagrania jest irytujący. U kumpla szybciej nagrałem prędkością 2x niż u mnie 4x.
|
To DMA jakie masz na kanale , do którego podpięta jest nagrywarka to Ultra DMA czy Multi Word DMA?
|
Cytat:
Jest tyle dobrych nośników w cenie do 2zł za sztukę Że wybierz sobie przykładowo 3 różne i spróbuj nagrać na nich :taktak: Zobaczymy wtedy :mruga: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:59. |