![]() |
Cytat:
I czy to prawda ze nie mozna wszystkiego flashowac? A ten sprzecik masz w domu, czy tam gdzie pracujesz? |
Cytat:
|
Tak wiem. Przy starszych fonach trzeba wciskac kilka razy power zeby telefon sie wogole polaczyl z programem. Ale nie odpowiedziales mi na moje pytanie :)
|
Cytat:
Jesli fon Ci zatrzyma fleszowanie to sprobuj mu wcisnac kilka razy power. Niekiedy pomaga. |
Cytat:
A z T610 tez tak jest? Bo czytalem ze sa jakies 2 rodzaje takich kabli. Jeden flashuje wszystko jak leci oczywiscie do CID29 a drugi ma problemy z jakas czescia flasha do T6xx, chyba AVR... |
Cytat:
T630 lubia przy flashowaniu sie tak jakby "zawieszac" i wtedy moze byc problemik z postawieniem na byle czym. |
No nie wiem ... Ja mam kabelek serwisowy do SonyEricssona, ktory obsluguje wersje do CID29 i narazie jestem zadowolony. Wgrywalem flasha do K700i i wszystko w porzadku.
Mowisz ze do T630 nie wgram softu?? |
Do J5 potrzebny Ci dosowy programik do sczytania kodu z tela, a potem juz go wystarczy wpisac w odpowiedniej formie do tela. Koszt 10-20zl zaleznie od miejsca.
W T630 sam kabel nie wystarczy musi to byc box lub terminator, do tego odpowiendi program + flash (jesli bedzie aktywne RSA) :) |
Cytat:
|
Z tej MOTOROLI MPx200 sciagniesz simlocka jedynie kabelkiem badz clipem, ale to spory wydatek. Lepiej niech Ci zdejma w serwisie lub komisie.
Co do przesylania tapet dzwonkow w T630 przez irde to mozesz normalnie przez windowsa. Nie musisz nic instalowac. Po zblizeniu telefonu do irdy w zasobniku systemowym masz ikonke o polaczeniu bezprzewodowym. Klikasz na nia i wybierasz plik do przeslania. Oprogramowania [softu] w tej komorce irda nie zmienisz. Musisz miec kabelek o nazwie DIV Terminator, badz tez kabel serwisowy do tego telefonu. |
Cytat:
|
Ściągnięcie simlook'a z Sony J5 kosztuje bagatela 10 zł :)
|
Podepnę się pod temat... może ktoś wie, jak ściągnąć SimLock'a z MOTOROLI MPx200 ??
Wreszcie wymieniam swego wysłużonego, badziewnego Samsunga na nowiutką Motkę, tylko że jest ona przywieziona z Holandii (ze względu na cenę) i ma jakiegoś SimLock'a. Niby na Mułku można znaleźć jakieś kody Producenta do ściągania SimLock'ów, ale gdzie należy to wpisać, jak? Nie chciałbym uszkodzić telefonu. Może ktoś zna sprawdzoną metodę? Byłbym wdzięczny za pomoc. |
odczytac? tzn? bo nie bardzo wiem o co Ci chodzi... czy o przeslanie tapety, zdjecia na komputer czy chodzi Ci o zdjecie simlocka?
|
Hmm wie ktoś moze czym odczytać SONYERICSSON T630 ? poprzez IRDE.. ?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:11. |