Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   SONY J5 .. simlock (https://forum.cdrinfo.pl/f5/sony-j5-simlock-55587/)

rosol 26.08.2005 12:45

Cytat:

Napisany przez epol
Ktore?

No czy wogole sa takie 2 kable... a moze jest tylko jeden? A nie chodzi mi o zaden box tylko o kablem na porcie szeregowym...
I czy to prawda ze nie mozna wszystkiego flashowac?
A ten sprzecik masz w domu, czy tam gdzie pracujesz?

epol 26.08.2005 12:35

Cytat:

Napisany przez rosol
Ale nie odpowiedziales mi na moje pytanie :)

Ktore?

rosol 26.08.2005 12:09

Tak wiem. Przy starszych fonach trzeba wciskac kilka razy power zeby telefon sie wogole polaczyl z programem. Ale nie odpowiedziales mi na moje pytanie :)

epol 26.08.2005 12:00

Cytat:

Napisany przez rosol
A z T610 tez tak jest? Bo czytalem ze sa jakies 2 rodzaje takich kabli. Jeden flashuje wszystko jak leci oczywiscie do CID29 a drugi ma problemy z jakas czescia flasha do T6xx, chyba AVR...

Ja fleszowalem zawsze UltraLogiciem, a od niedawna przerzucam sie na Twistera. Ten drugi radzi sobie z nimi bez problemu.

Jesli fon Ci zatrzyma fleszowanie to sprobuj mu wcisnac kilka razy power. Niekiedy pomaga.

rosol 25.08.2005 15:45

Cytat:

Napisany przez epol
Serwisowy tak. Masz na pewno nielegalny dodatek, ktory obsluguje "k" do cid29 i starsze modele.

T630 lubia przy flashowaniu sie tak jakby "zawieszac" i wtedy moze byc problemik z postawieniem na byle czym.

Nie wiem co to za dodatek ale jak dla mnie to jest OK. Za duzo telefonow nie flashuje ale czesto sciagam simlocki i nie stac mnie na jakies drogie kable, a ten sie szybko zwroci.
A z T610 tez tak jest? Bo czytalem ze sa jakies 2 rodzaje takich kabli. Jeden flashuje wszystko jak leci oczywiscie do CID29 a drugi ma problemy z jakas czescia flasha do T6xx, chyba AVR...

epol 25.08.2005 15:18

Cytat:

Napisany przez rosol
No nie wiem ... Ja mam kabelek serwisowy do SonyEricssona, ktory obsluguje wersje do CID29 i narazie jestem zadowolony. Wgrywalem flasha do K700i i wszystko w porzadku.
Mowisz ze do T630 nie wgram softu??

Serwisowy tak. Masz na pewno nielegalny dodatek, ktory obsluguje "k" do cid29 i starsze modele.

T630 lubia przy flashowaniu sie tak jakby "zawieszac" i wtedy moze byc problemik z postawieniem na byle czym.

rosol 25.08.2005 12:22

No nie wiem ... Ja mam kabelek serwisowy do SonyEricssona, ktory obsluguje wersje do CID29 i narazie jestem zadowolony. Wgrywalem flasha do K700i i wszystko w porzadku.
Mowisz ze do T630 nie wgram softu??

epol 25.08.2005 11:54

Do J5 potrzebny Ci dosowy programik do sczytania kodu z tela, a potem juz go wystarczy wpisac w odpowiedniej formie do tela. Koszt 10-20zl zaleznie od miejsca.

W T630 sam kabel nie wystarczy musi to byc box lub terminator, do tego odpowiendi program + flash (jesli bedzie aktywne RSA) :)

Oktawian89 24.08.2005 10:31

Cytat:

Napisany przez rosol
Z tej MOTOROLI MPx200 sciagniesz simlocka jedynie kabelkiem badz clipem, ale to spory wydatek. Lepiej niech Ci zdejma w serwisie lub komisie.
Co do przesylania tapet dzwonkow w T630 przez irde to mozesz normalnie przez windowsa. Nie musisz nic instalowac. Po zblizeniu telefonu do irdy w zasobniku systemowym masz ikonke o polaczeniu bezprzewodowym. Klikasz na nia i wybierasz plik do przeslania.

Oprogramowania [softu] w tej komorce irda nie zmienisz. Musisz miec kabelek o nazwie DIV Terminator, badz tez kabel serwisowy do tego telefonu.

Wielkie thx :)

rosol 24.08.2005 10:27

Z tej MOTOROLI MPx200 sciagniesz simlocka jedynie kabelkiem badz clipem, ale to spory wydatek. Lepiej niech Ci zdejma w serwisie lub komisie.
Co do przesylania tapet dzwonkow w T630 przez irde to mozesz normalnie przez windowsa. Nie musisz nic instalowac. Po zblizeniu telefonu do irdy w zasobniku systemowym masz ikonke o polaczeniu bezprzewodowym. Klikasz na nia i wybierasz plik do przeslania.

Oprogramowania [softu] w tej komorce irda nie zmienisz. Musisz miec kabelek o nazwie DIV Terminator, badz tez kabel serwisowy do tego telefonu.

Oktawian89 24.08.2005 09:26

Cytat:

Napisany przez mgit
Ściągnięcie simlook'a z Sony J5 kosztuje bagatela 10 zł :)

A to złodzieje ode mnie zdarli 20 zł || . Chodzi mi o przesyłaie tapetek dzwonków itp. oraz np wgranie nowszego softu przez irde o ile sie da ? (T 630) . :)

mgit 24.08.2005 08:12

Ściągnięcie simlook'a z Sony J5 kosztuje bagatela 10 zł :)

Proton 24.08.2005 07:59

Podepnę się pod temat... może ktoś wie, jak ściągnąć SimLock'a z MOTOROLI MPx200 ??
Wreszcie wymieniam swego wysłużonego, badziewnego Samsunga na nowiutką Motkę, tylko że jest ona przywieziona z Holandii (ze względu na cenę) i ma jakiegoś SimLock'a.
Niby na Mułku można znaleźć jakieś kody Producenta do ściągania SimLock'ów, ale gdzie należy to wpisać, jak? Nie chciałbym uszkodzić telefonu. Może ktoś zna sprawdzoną metodę?
Byłbym wdzięczny za pomoc.

rosol 23.08.2005 23:31

odczytac? tzn? bo nie bardzo wiem o co Ci chodzi... czy o przeslanie tapety, zdjecia na komputer czy chodzi Ci o zdjecie simlocka?

Oktawian89 23.08.2005 23:05

Hmm wie ktoś moze czym odczytać SONYERICSSON T630 ? poprzez IRDE.. ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:11.