Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   VERBATIM DVD LIGHT SCRIBE a nagrywarka HP640i Pomocy????? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/verbatim-dvd-light-scribe-nagrywarka-hp640i-pomocy-55613/)

macgeb 18.08.2005 18:37

VERBATIM DVD LIGHT SCRIBE a nagrywarka HP640i Pomocy?????

Jak w temacie czy nagrywarka HP640i obługuje te nosniki to znczy czy dasię wypalic grafike w najwyzszej jakości bo jak do tej pory to mi wypla ale,coś mi sie zdaje ze w sredniej jkości.Na nosnikach zwykłych Cd-R IMATIONA grafika wypala się praktycznie idealnie.Jak wypaliłem pod Nero to w pewnym momencie nero mi wywaliło że te nosniki nie są obsługiwane należ wgrać nowszą wersję LIghtScribre co uczyniłem i dalej nic.Tak samo dzieje sie pod Cd Laberem.Dodam że firmware nagrywarki też wgrłem nowe bo bez niego wogóle nagrywaraka widziała co 5 płytę??.

zorg 18.08.2005 20:36

Ilość załączników: 1
moze to wadliwa seria tych nosnikow ?
ale w sumie ja tylko na nich pale-obrazki CD i DVD i nie bylo zadnego problemu ani razu - palnik benq 1625.

coolbart 18.08.2005 21:26

Ja psliłem tylko verbatimy i w opcji best było ok, ale dobrze jest puscic "lightscribowanie" drugi raz wtedy bedzie jeszcze wyrazniej

tak btw. gdzie mozna dostac nosniki imation lightscribe - komputronik np. nie ma

melag 19.08.2005 08:30

Cytat:

Napisany przez coolbart
Ja psliłem tylko verbatimy i w opcji best było ok, ale dobrze jest puscic "lightscribowanie" drugi raz wtedy bedzie jeszcze wyrazniej

tak btw. gdzie mozna dostac nosniki imation lightscribe - komputronik np. nie ma

Można kupić w SELGROS-ie
8 )

coolbart 19.08.2005 10:28

Cytat:

Napisany przez melag
Można kupić w SELGROS-ie
8 )

o to swietnie, dobrze ze mam karte to sie przejade dzis albo jutro

coolbart 19.08.2005 21:40

W selgrosie mają tylko verby ls cdr52x a pytalem kłamczuchu o dvd imation :P

melag 19.08.2005 21:54

Cytat:

Napisany przez coolbart

Sprawdzałeś w elektroshop-ie tam w gablocie były, jakieś 2 tygodnie temu, nie sądzę że już je sprzedali, a Verbatim CD LS jest na samoobsłudze. :taktak:

coolbart 20.08.2005 23:32

Cytat:

Napisany przez melag
Sprawdzałeś w elektroshop-ie tam w gablocie były, jakieś 2 tygodnie temu, nie sądzę że już je sprzedali, a Verbatim CD LS jest na samoobsłudze. :taktak:

a widzisz, tam nie byłem, no nic jutro musze troche pojezdzic to oblookam raz jeszcze

macgeb 21.08.2005 16:52

Cytat:

Napisany przez coolbart

Cd-r IMTION prawdopodobnie są już wycofywane ze sprzedaży nie przez to że jest to zły nośnik ale przez to że nie opłaca się go produkować poprostu za dużo kosztuje wyprodukowanie go,z tego co mi się udało dowiedzieć tak że hurtownie mają go na wyczrepaniu ponoć.U nas w sklepiee jeszcze są jakieś resztki,ale można kupić na allegro,albo poszukać po necie w sklepach internetowych.Co do dvd IMATION nie spotkałem się ??

macgeb 22.08.2005 17:30

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez zorg
moze to wadliwa seria tych nosnikow ?
ale w sumie ja tylko na nich pale-obrazki CD i DVD i nie bylo zadnego problemu ani razu - palnik benq 1625.

U mnie to wygląda tak i nie wiem czy to ma byc tak czy poprostu czeba plaić po 3 razy płytkę.???????

szymony 29.09.2005 09:48

Wtam wszystkich !
A co do płytek Verbatim dvd+r, to moje benq DW 1625, wcale nie chce palić na nich etykiet :-(
Ma ktoś jakiekieś propozycje co z tym fantem zrobić ?
Bios zaktualizowany.

melag 29.09.2005 11:05

Cytat:

Napisany przez szymony
Wtam wszystkich !
A co do płytek Verbatim dvd+r, to moje benq DW 1625, wcale nie chce palić na nich etykiet :-(
Ma ktoś jakiekieś propozycje co z tym fantem zrobić ?
Bios zaktualizowany.

Pobierz najnowszą wersję silnika lightscribe :

http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=204

szymony 29.09.2005 12:16

Niestety nie pomaga, a wręcz przeciwnie. Po tej operacji nie działa mi QSuite :-(
Ech zachciało mi się etykietek

melag 29.09.2005 13:21

Cytat:

Napisany przez szymony
Niestety nie pomaga, a wręcz przeciwnie. Po tej operacji nie działa mi QSuite :-(
Ech zachciało mi się etykietek

Fiu, fiu to się narobiło ;) , jaki program używasz do lightscribe ?
Jeśli nero, to spróbuj Sure Thing CD/DVD Labeler.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:18.