![]() |
Jak rozpakować archiwa........?
Witam Wszystkich. Ściągnąłem sobie filmik z rapidshare w sumie jest tam 15 plików rar z tym że właśnie tego piętnastego nie da się ściągnąć bo ktoś pliczek wykasował. W związku z tym moje pytanie czy jest możliwość w jakiś sposób rozpakować te 14 archiwów żeby przynajmniej zobaczyc większa część filmu? Dodam że winrarem, winzipem i 7-zip nie da rady.
|
klikasz prawym przyciskiem myszy na pierwszym pliku rar i wybierasz z menu wypakuj tutaj. Kliedy sie przyczepi o brakującą część kopiujesz to co do tej pory wypakował w jakieś inne miejsce i anulujesz wypakowywanie. Potem ten kawałek filmu odtwarzasz np. w vlc bo on sobie dobrze radzi z pourywanymi filmami.
|
Ten sposób działa w 100%. Tylko jeszce jakis programik żeby go otworzyć bo WMP go nie otwiera. CZy znasz moze jakis inny programik oprócz tego który podałeś bo tamten troche zajmuje miejsca?
|
22MB to tak dużo???
VLC najlepiej ze znanych mi playerów radzi sobie z uszkodzonymi plikami. |
virtual dub tez nie jest zly... tyle ze to nie player.. ale za to mozesz sobie film przekompresowac i juz nie bedzie uszkodzony ;)
|
Cytat:
|
virtual dub sie nie instaluje - zciagasz archiwum, ropakowujesz i juz dziala
najwygodniej w np totalcmp polaczyc kolejne pliki komenda combine (oczywscie po rozpakowaniu, musza miec nazwy jako kolejne numery) i wczytac do virtualduba ustawic direct stream copy i dla dziweku (jest tak domyslnie) i dla obrazu i zapisac :) edit - jesli to archiwum (a tak jest wg opisu) wieloczesciowe to proba rozpakowania zakonczy sie komunikatem o bledzie - dac opcje keep broken file w winrarze czy totalu - czego tam uzywasz do rozpakowywania w zasadzie nie bedziesz musial laczyc potem pliko - archiwizer polaczy je za ciebie |
vlc też jest w wersji zip bez instalowania więc nie wiem w czym problem ;)
|
Ściągnąłem vlc w wersji zip. Otworzył mi Shrek 4D bez problemu inne programy nie potrafiły, ale wracając do tego niedociągniętego filmu: po próbie otwarcia pisze "cannot detect file type" pomimo że plik jest avi, chyba trzeba będzie jednak poszukać gdzies tego jednego brakującego archiwum.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:05. |