Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   problem z wypaleniem płyty dvd (https://forum.cdrinfo.pl/f15/problem-wypaleniem-plyty-dvd-55687/)

woyna 23.08.2005 20:43

lite-on812s bios usoj wypalam na platinu dvd+r x8 nigdy nie miałem znimi problemu a pale na nich koło pół roku. co do nero i aspi mam uaktualnione.Moze jest jakiś błąd w instalce? Za każdym razem w trybie zgodności ustawia sie automatycznie na windowsa 95 itrzeba zmieniać ręcznie.

Yarozelsky 23.08.2005 17:40

Cytat:

Napisany przez woyna
po odinstalowaniu service packa nero nadal nie przepala płyt dvd (pokazuje błąd kompresji mocy - inne programy nic takiego nie pokazują) nie pomogło nawet odinstalowanie nero i zainstalowanie poprzednio zainstalowanej wersji.CZym można to naprawić żeby nero poprawnie działało

No w sumie to dobrze ze nie przepala plyt dvd ;)
moze zrob tak:
- napisz jaka masz nagrywarke i jaki bios
- napisz na jakich plytach chcesz nagrac
- uaktualnij wszystkie programy i sterowniki [aspii,nero]
wtedy napewno bedzie latwiej komus pomoc tobie w rozwiązaniu problemu :)

ps. a co do service packa to mam sp2 i niemam najmniejszych problemow z nero

woyna 23.08.2005 14:26

po odinstalowaniu service packa nero nadal nie przepala płyt dvd (pokazuje błąd kompresji mocy - inne programy nic takiego nie pokazują) nie pomogło nawet odinstalowanie nero i zainstalowanie poprzednio zainstalowanej wersji.CZym można to naprawić żeby nero poprawnie działało

woyna 22.08.2005 22:46

sory wyjasniło sie po wklepaniu service pack 2 nero zgłupiał.nie widział niczego ani jakie sa aspi, pokazywał windows 95 zamiast xp.Czy ktoś miał taki problem i jak można wybrnąć z tego, poza odinstalowaniem service packa.

VIZZARD 21.08.2005 22:14

Cytat:

Napisany przez Yarozelsky
:tak!: ten bios pasuje do wszystkich nagrywarek i nagrywa na wszystkich plytach..nawet vinylowych i plytkach PCV||

Na CDFreaks piszą nawet, że można na nim palić dwuwarstwowe chodnikowe

Ale to jeszcze nie wszystko :nie:

Nowa wersja podobno ma obsługiwać i płyty tektoniczne :O

||

Yarozelsky 21.08.2005 22:10

Cytat:

Napisany przez namor
nie jeszcze nie sciągnij TEN BIOS i go wgraj a wszystko będzie OK

:tak!: ten bios pasuje do wszystkich nagrywarek i nagrywa na wszystkich plytach..nawet vinylowych i plytkach PCV||

namor 21.08.2005 22:05

Cytat:

Napisany przez woyna
pojawia sie błąd kalibracji mocy próbowałem wgrać nowego biosa i nic.CZy pozostało już tylko zmienić nagrywarkę

nie jeszcze nie sciągnij TEN BIOS i go wgraj a wszystko będzie OK

VIZZARD 21.08.2005 22:03

Cytat:

Napisany przez Yarozelsky
jaka nagrywarka,jakiej marki plyty ???

A czy to jest bardzo ważne? ???

:D

Yarozelsky 21.08.2005 21:59

jaka nagrywarka,jakiej marki plyty ???

woyna 21.08.2005 21:55

pojawia sie błąd kalibracji mocy próbowałem wgrać nowego biosa i nic.CZy pozostało już tylko zmienić nagrywarkę

woyna 20.08.2005 20:20

problem z wypaleniem płyty dvd

mam mały problem nie moge nagrać płyty dvd do nagrywania uzywam nero6.6.0.16. program zrzuca obraz na dysk ale nie chce go już nagrać na płyte (kopiowanie z płyty na płyte) przed formatem nie miałem tego problemu.Płyty cd kopiuje bez problemu. Zgóry dzięki za pomoc :wow: ???

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:43.