Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   LITEON 1693S czy NEC 3540A?? proszę pomóżcie... (https://forum.cdrinfo.pl/f2/liteon-1693s-czy-nec-3540a-prosze-pomozcie-55701/)

psv83 21.08.2005 14:33

LITEON 1693S czy NEC 3540A?? proszę pomóżcie...

Od tygodnia próbuję się zdecydować na zakup jednej z tych nagrywarek DVD. Obie są ponoć "bardzo ciche". Obie dobrze nagrywają. NEC nagrywa "ponoć" na każdej płytce, Liteon za to łamie wszystkie Safedisc (z 2.60 NEC sobie nie radzi?). I co najgorzsze na aukcji interentowej obie są w tej samej cenie !!! I teraz jestem trochę zagubiony... nie wiem który sprzęt cechuje się większą bezawaryjnością? Który jest faktycznie cichy? I w końcu: którą nagrywarkę wybrać ? W sumie mi zależy najbardziej na tym żeby:
1.Burner nie zepsuł się za szybko (10-12 płytek tygodniowo)
2.Nagrywał dosyć dobrze na każdym rodzaju płytek (tych tanich też)
3.Był w miarę cicha
4.umiał zrobić kopie dla ps2 i ją nagrać

Zadaję pytanie gdyż tak naprawdę w sieci, nie mówiąc już wogóle o polskiej częsci, trudno jest znaleźć jakieś takie porównanie, żeby były wypisane minusy i + sprzętu ( w komentarzach do sprzętu na cdrinfo jest parę tych +/- ale to troszkę mało) - a jedynie tony tabelek i ultra naukowych testów. "Conclusion" są mało jasne. ???
pozdrawiam :cool:

zembry 22.08.2005 15:52

Ja mam lite-on 1693s i jest super. Na hałas nie narzekam NEC też głośny nie jest ale gwiżdże na wyższych obrotach. Ja z mojego lite-on jestem super zadowolony i za nic nie zamienię tego sprzętu to już moja druga nagrywara wcześniej miałem w starym kompie lite-on cdrw i ma już 5lat i chodzi jak nowa. Polecam lite-on to sprzęt na lata

Xavery 23.08.2005 23:10

Mam Litka 1693 od ok. 2,5 miesiaca i odpowiadam :

1. Tyle to ja nie nagrywam, ale poki co sie trzyma znakomicie.
2. Tu bedzie problem, watpie zeby NEC sobie tez z tym poradzil.
3. Wszystko zalezy od predkosci. Oba napedy na 16X hucza jak huragan.
4. Litek tego nie potrafi, co do NEC'a - brak danych.

Yarozelsky 23.08.2005 23:28

Cytat:

Napisany przez psv83
2.Nagrywał dosyć dobrze na każdym rodzaju płytek (tych tanich też)
3.Był w miarę cicha

Cytat:

Napisany przez Xavery
Mam Litka 1693 od ok. 2,5 miesiaca i odpowiadam :
2. Tu bedzie problem, watpie zeby NEC sobie tez z tym poradzil.
3. Wszystko zalezy od predkosci. Oba napedy na 16X hucza jak huragan.

Ad2 Tu sie do konca nie zgodze :nie: ,moze 1693 wypada lepiej ale [miałem 1213S] ogolnie wiadomo ,ze te palniki lubia markowe '+' wiec nie liczylbym na cuda przy jakis tanich plytach,teraz mam NEC'A 3540A i pali wszystko bez zajakniecia [ostatnio blupop za 80gr no i wykresy duzo lepsze]
Ad3 Ogólnie mam wrazenie ze Nec jest duzo cichszy od litka ,narazie nagrywalem tylko X8 ,przy ripowaniu fimow takze cichutko :) [riplock removed]

jaber 26.08.2005 17:37

Jeśli chodzi o litka to trzeba wybierać płytki, na których się wypala. Nie wszystkie dobrze się wypalają, szczególnie te tanie. Ja mam litka i drugi raz bym go nie kupił.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:49.