Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   problem z nagr. dvd-r na sohw-1653s (https://forum.cdrinfo.pl/f15/problem-nagr-dvd-r-sohw-1653s-55706/)

SpeedFreaK 29.08.2005 20:15

Xawery, masz 1693S- a te litki podobno są już lepsze.

Miałem 1213S i to była najgorsza nagrywarka, jaką kiedykolwiek miałem okazję używać.

Yarozelsky 28.08.2005 21:28

taki mały off topic
Cytat:

Napisany przez processor
Ja też mam same złe wspomnienia po LiteOnie SOHW1213S. Wymieniłem na Plexa 716A i jest zdecydowanie lepiej.

LiteOn zapisuje, bo w końcu to nagrywarka :P Ale jakość zapisu pozostawia wieeeele do życzenia...

Cytat:

Napisany przez Xavery
Definitywnie nie mogę się zgodzić. Spójrz tylko.

http://img18.imageshack.us/img18/105...ge019no.th.png

tak ale kolega @processor wypalal na 1213S ja rowniez mialem doczynienia z ta nagrywarka przez rok i musze stwiedzic z własnego doswiadczenia jak i po przeoraniu tematów o liteonie na forum ze to chyba najwiekszy niewypał liteona ;)

Xavery 28.08.2005 21:08

Cytat:

Napisany przez processor
Ale jakość zapisu pozostawia wieeeele do życzenia...

Definitywnie nie mogę się zgodzić. Spójrz tylko.

http://img18.imageshack.us/img18/105...ge019no.th.png

SpeedFreaK 28.08.2005 19:27

Ja też mam same złe wspomnienia po LiteOnie SOHW1213S. Wymieniłem na Plexa 716A i jest zdecydowanie lepiej.

LiteOn zapisuje, bo w końcu to nagrywarka :P Ale jakość zapisu pozostawia wieeeele do życzenia...

rork 27.08.2005 08:32

Przy zapisie płyt CD-R strategia zapisu nie jkest tak ważna i dlatego można używać nagrywarki CD-R-RW bez zmiany biosu na nowszy chociaż to na pewno by nie zaszkodziło, przy płytach DVD to już całkiem inna bajka i tu nowy bios to podstawa sukcesu (nowe nośniki ( nowi producenci ), dopracowanie strategii zapisu dla danego nośnika itp) tego nie przeskoczysz ;)

ps. liteon też ma 2 lata gwarancji, zapisuje na "słabych" jeśli ma ich dane w biosie, tak samo jak pioneer i inne wynalazki ;) ||

kmxx 26.08.2005 23:41

Cytat:

Napisany przez Radogost
ok dzieki - aktualizacja biosa podzialala i plytki moge nagrac. nawet w tescie "nero cd/dvd speed" wszystko wyszlo dobrze.
a odpowiadajac na wasze odpowiedzi (hehe :)) - kupilem litka bo ostatnio cos go wszyscy chwalili a nawet na stronce cdr info byl jakis na szczycie w rankingu wiec myslalem ze bedzie ok. poprzednia nagrywarke mialem lg i nigdy nie musialem jej zadnej aktualizacji robic bo dzialala dobrze. dziala zreszta nawet teraz po ponad 6 latach i wypaleniu ton plytek :) (ale to juz nie to samo).
widac trzeba bylo lepiej zostac przy sprawdzonym producencie :)

pozdrawiam i jeszcze raz dzieki.

lepiej zostać przy sprawdzonym producencie. Miałem tą nagrywarkę i nie chcę więcej. zamieniłem Liteona na Pioneera. teraz nagrywa płyty bez problemów. myslałem też o LG ale zamówiłem pioneera i nie mogłem się wycofać. narazie Pioneer jest super-nagrywa na dobrych i słabych płytach i ma 2 lata gwarancji.szkoda że wziąłeś Liteona ale może bedziesz miał więcej szczęścia niż ja.

Xavery 24.08.2005 01:34

Cytat:

Napisany przez Yarozelsky
Jak juz kupiles litka to czas najwyższy zacząc kupowac markowe '+' typu Verbatim, Tdk

O tak! TDK forever! :)

karel48 24.08.2005 00:42

Co do płytek alfa to moje obydwie nagrywarki DVD nie zobaczyły ostatnio jednej sztuki która przeszła przez moje ręce przypadkiem - inny fakt, że była porysowana, ale nie aż tak żeby Litek czy Benek sobie z nią nie poradził.
Więc to shit z dolnych wartw szamba :niepow:
;)

Radogost 22.08.2005 11:26

...

ok dzieki - aktualizacja biosa podzialala i plytki moge nagrac. nawet w tescie "nero cd/dvd speed" wszystko wyszlo dobrze.
a odpowiadajac na wasze odpowiedzi (hehe :)) - kupilem litka bo ostatnio cos go wszyscy chwalili a nawet na stronce cdr info byl jakis na szczycie w rankingu wiec myslalem ze bedzie ok. poprzednia nagrywarke mialem lg i nigdy nie musialem jej zadnej aktualizacji robic bo dzialala dobrze. dziala zreszta nawet teraz po ponad 6 latach i wypaleniu ton plytek :) (ale to juz nie to samo).
widac trzeba bylo lepiej zostac przy sprawdzonym producencie :)

pozdrawiam i jeszcze raz dzieki.

VIZZARD 21.08.2005 22:17

Poza tym płyty ALFA palą się dokładnie tak samo jak płyty OMEGA :ognicho:

Czyli wniosek z tego taki, że nie nagrywać na greckich płytach :nieee:

:czar:

Yarozelsky 21.08.2005 21:21

Jak juz kupiles litka to czas najwyższy zacząc kupowac markowe '+' typu Verbatim, Tdk itp ,bo jak ogolnie wiadomo litki lubia markowe plusy :) a niepowinno byc problemu.No i wgrac najnowszy bios :)

Blackegg 21.08.2005 21:20

Przez te "jakieś" płyty może być problem. PRoponuje sprawdzić firmware i jego upgrade to może pomuc! A tak nawiasem to źle że kupiłeś liteon bo robią już hałe lepiej kupić LG!

Radogost 21.08.2005 20:34

problem z nagr. dvd-r na sohw-1653s

witam

niedawno kupilem nagrywarke dvd sohw-1653s i na probe po kilka plytek dvd+r i dvd-r. plusy poszly bez problemu a jak probuje nagrac ktoregos minusa to w nero dostaje w logu komunikat "illegal disc"; w alcoholu tez nie chca isc. nie kumam jak czysta plytka dvd moze byc nielegalna wiec jak ktos wie o co chodzi to niech da znac :)
ani filmy ani dane nie chca sie nagrac - wali komunikat od razu na starcie a plyty to jakies "ALFA dvd-r 4,7GB 4x", tyle jest na nich napisane.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:37.