![]() |
Xawery, masz 1693S- a te litki podobno są już lepsze.
Miałem 1213S i to była najgorsza nagrywarka, jaką kiedykolwiek miałem okazję używać. |
taki mały off topic
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
http://img18.imageshack.us/img18/105...ge019no.th.png |
Ja też mam same złe wspomnienia po LiteOnie SOHW1213S. Wymieniłem na Plexa 716A i jest zdecydowanie lepiej.
LiteOn zapisuje, bo w końcu to nagrywarka :P Ale jakość zapisu pozostawia wieeeele do życzenia... |
Przy zapisie płyt CD-R strategia zapisu nie jkest tak ważna i dlatego można używać nagrywarki CD-R-RW bez zmiany biosu na nowszy chociaż to na pewno by nie zaszkodziło, przy płytach DVD to już całkiem inna bajka i tu nowy bios to podstawa sukcesu (nowe nośniki ( nowi producenci ), dopracowanie strategii zapisu dla danego nośnika itp) tego nie przeskoczysz ;)
ps. liteon też ma 2 lata gwarancji, zapisuje na "słabych" jeśli ma ich dane w biosie, tak samo jak pioneer i inne wynalazki ;) || |
Cytat:
|
Cytat:
|
Co do płytek alfa to moje obydwie nagrywarki DVD nie zobaczyły ostatnio jednej sztuki która przeszła przez moje ręce przypadkiem - inny fakt, że była porysowana, ale nie aż tak żeby Litek czy Benek sobie z nią nie poradził.
Więc to shit z dolnych wartw szamba :niepow: ;) |
...
ok dzieki - aktualizacja biosa podzialala i plytki moge nagrac. nawet w tescie "nero cd/dvd speed" wszystko wyszlo dobrze.
a odpowiadajac na wasze odpowiedzi (hehe :)) - kupilem litka bo ostatnio cos go wszyscy chwalili a nawet na stronce cdr info byl jakis na szczycie w rankingu wiec myslalem ze bedzie ok. poprzednia nagrywarke mialem lg i nigdy nie musialem jej zadnej aktualizacji robic bo dzialala dobrze. dziala zreszta nawet teraz po ponad 6 latach i wypaleniu ton plytek :) (ale to juz nie to samo). widac trzeba bylo lepiej zostac przy sprawdzonym producencie :) pozdrawiam i jeszcze raz dzieki. |
Poza tym płyty ALFA palą się dokładnie tak samo jak płyty OMEGA :ognicho:
Czyli wniosek z tego taki, że nie nagrywać na greckich płytach :nieee: :czar: |
Jak juz kupiles litka to czas najwyższy zacząc kupowac markowe '+' typu Verbatim, Tdk itp ,bo jak ogolnie wiadomo litki lubia markowe plusy :) a niepowinno byc problemu.No i wgrac najnowszy bios :)
|
Przez te "jakieś" płyty może być problem. PRoponuje sprawdzić firmware i jego upgrade to może pomuc! A tak nawiasem to źle że kupiłeś liteon bo robią już hałe lepiej kupić LG!
|
problem z nagr. dvd-r na sohw-1653s
witam
niedawno kupilem nagrywarke dvd sohw-1653s i na probe po kilka plytek dvd+r i dvd-r. plusy poszly bez problemu a jak probuje nagrac ktoregos minusa to w nero dostaje w logu komunikat "illegal disc"; w alcoholu tez nie chca isc. nie kumam jak czysta plytka dvd moze byc nielegalna wiec jak ktos wie o co chodzi to niech da znac :) ani filmy ani dane nie chca sie nagrac - wali komunikat od razu na starcie a plyty to jakies "ALFA dvd-r 4,7GB 4x", tyle jest na nich napisane. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:37. |