![]() |
przyspieszacz download
hejka !
mam pytanie czy ktos moze wie jak przespieszyc sciaganie plikow przez przegladarke IE ? bo mam do sciagniecia 1,4 gb i mam na to tylko 6 godzin :blee: Prosze o pomoc |
Użyj FlashGeta, jeżeli będzie w stanie określić ile plik waży będziesz mógł pobierać z kilku źródeł jednocześnie co da ci jakby akceleracje.
Wystarczy Ci transfer ~67kB/s i zdołasz do ściagnąc. Oczywiście są inne : GetRicht, Download Acelerator i różne różniaste :) |
ok juz prubuje
dzieki |
Tylko, że prędkość nie może być większa niż pozwala Ci na to łącze, a z tego co pamiętam masz Neo 128
|
Takie przyspieszacie nie przyspieszaja. FlashGet nie przyspiesza tylko pozwala przer wac sciaganie i kontynuowac po pewnym czasie
|
hehe to juz przeszlosc :D
Teraz mam 640 ;p |
jeśli pójdzie maxem to zadoisz to w 5h
|
Cytat:
Tak mi się przynajmniej wydaje, mylę się? |
@IceManSpy
hehe... przyśpieszy, ale nie łącze :) wyobraź sobie, że ściągasz plik z serwera gdzie limit na jedno połączenie wynosi 8KB/sek max, no i tylko tyle wyciągniesz w IE, ponieważ nawiązuje ono 1 połączenie a teraz odpalasz FlashGeta i ściagasz już 5 razy szybciej (o ile łącze pozwala ;) )... czemu? => 5 (domyślna ilość połączeń we Flashget) * 8 = 40KB/sek kapisz? :) |
Cytat:
Mi sie wydaje to co napisalem wczesniej. Do tego sluza te programy. A zrodla to moze ma baze i pobiera np z 2 zrodel (Neo128) I pierwszy wysyla 5KB a drugie 8KB. Teraz pobierze z dwoch zrodel co da nam 13 KB. Ale tego nie jestem pewien |
@iceman, ale on napisal, ze 128 mial kiedys...
pozdro ;) |
to jest tylko przyklad :)
|
Cytat:
|
ja ostatnio na mojej neo640 pobralem 698MB w 2h 32min :)
z ftp'a..., wiec daloby rade zessac te 1,5GB w 6h ja juz niedlugo zegnam sie ze stara 640 i przechodze na 6mbit :) pozdro ;) |
Cytat:
ja natomiast żegnam się z Neo640 i zmieniam na osiedlówkę :( |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:17. |