Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   problem z k- probe (https://forum.cdrinfo.pl/f2/problem-k-probe-55732/)

kynio__ 24.08.2005 17:19

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
SW IDE (NVIDIA IDE Driver) powoduje resety jeśli w K-Probe używasz sterownika ASPI, po przestawieniu na SPTI jest wszystko OK, co nie zmienia faktu że SW IDE może jest wydajne ale strasznie się gryzie z wieloma programami

faktycznie ! dzieki... działa.. gryzie sie jeszcze ze z programikiem Smart burn

Y@nkee_PL 24.08.2005 12:33

SW IDE (NVIDIA IDE Driver) powoduje resety jeśli w K-Probe używasz sterownika ASPI, po przestawieniu na SPTI jest wszystko OK, co nie zmienia faktu że SW IDE może jest wydajne ale strasznie się gryzie z wieloma programami

kynio__ 24.08.2005 12:01

własnie rozwiązłem problem z resetowaniem kompa przez K-Probe, sprawcą okazały sie stery Nvidii do IDE, odinstalowalem je i wrocilem do Windowsowskich i działa teraz jak trzeba...nvidia sie znow nie popisała..

Xavery 24.08.2005 01:29

Ja uzywam. Najpierw sam ssam, pozniej sobie modyfikuje w Omnipatcher - glownie takie bajerki zeby dioda przy zapisywaniu szybciej migala, czy szybsze czytanie DVDR(W). Czasami tez zmieniam strategie zapisu dla poszczegolnych plyt lub zwiekszam (ew. zmniejszam) predkosc zapisu, ale to rzadko.

Ogolnie - te co sciagniesz ze strony C0deGuys praktycznie nie roznia sie od tych, ktore dostarcza Lite-ON :)

kynio__ 23.08.2005 23:28

Cytat:

Napisany przez rork
hmm czyżby dalej były kłopoty ze sterownikami IDE ? nawet na nforce4, cos chłopaki z nvidii sie nie starają ;)

ponoc cos było z nimi nie tak...Microsoftu są lepsze tak mówią :)
uzywa ktos z was tych biosów modowanych do lite onów?

rork 23.08.2005 17:48

hmm czyżby dalej były kłopoty ze sterownikami IDE ? nawet na nforce4, cos chłopaki z nvidii sie nie starają ;)

kynio__ 22.08.2005 20:15

Cytat:

Napisany przez rork
jaką masz płytę główną? może na nforce2 ?
jak tak to wgraj k-probe w wersii 2.2.2 i będzie okiej ;)

mam płyte na NForce 4 Ultra (Asus A8N-E) .. sprobuje wgrac ta wersje jak mówisz

rork 22.08.2005 20:02

jaką masz płytę główną? może na nforce2 ?
jak tak to wgraj k-probe w wersii 2.2.2 i będzie okiej ;)

kynio__ 22.08.2005 19:23

naprawde inkt nie wie co sie dzieje z tym k-probem ?:(

severall 22.08.2005 17:03

Cytat:

Napisany przez zembry
to ja już nic nie rozumiem przecież producent podaje że nowy bios obsługuje większą ilość nośników niż starszy a dla kynia nie czyta esperanzy to dziwne

juz czyta...to była chyba wina plyty, nagralem nastepna i jest git

zembry 22.08.2005 16:33

to ja już nic nie rozumiem przecież producent podaje że nowy bios obsługuje większą ilość nośników niż starszy a dla kynia nie czyta esperanzy to dziwne

zembry 22.08.2005 16:31

proszę odpowiedzcie mi czy u was też wchodzi na płytę 4,7 4,5GB danych??

kynio__ 22.08.2005 15:55

Cytat:

Napisany przez zembry
sam nie wiem co myśleć o flashowaniu zmienilem ks04 na ks0A i czytałem że nie będę mógł powrócić do wcześniejszego biosu. A tak wogóle kynio to czemu chcesz powrócić do wcześniejszej wersji?

wróćilem do wczesniejszego biosu bo mam problem z odczytem Esperanzy dvd-r jakies padniete nosniki chyba :/ i liczylem ze to moze rozwiaze mój problem z k- probe ale nic z tego , odpalenie k- probe konczy sie resetem, po ponownym uruchomieniu kompa wogóle nie ma plików k - probe ??? ???
gdzies zniknęły... czy ktos wie co to jest.. ?

zembry 22.08.2005 15:47

kurde ale dla mnie to troche dziwne że wchodzi 4,5gb co prawda 200 MB mnie nie zbawi ale czy u wszystkich jest to samo??

zembry 22.08.2005 15:45

aha ok to ja już wiem to jest to samo co dostaniesz na stronie www.liteon.ab.pl

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:06.