![]() |
Safedisk 2 + Teac 512EB = problem
Otoz moj problem polega na tym, ze zrobilem sobie tescik z SD2, o ktorym byla mowa jakis czas temu na cdrinfo.
Niestety po nagraniu pliku przy pomocy CloneCD moj CD'k (Teac x32) nie potrafil go odczytac, co sugerowaloby, ze moja nagrywarka nie radzi sobie z SD2. Jednak nie jestem tak do konca o tym przekonany, wiec zastanawiam sie jak innym uzytkownikom tej nagrywarki wypadl ten test. Przy okazji zastanawiam sie, czy wplyw na ten test nie moze miec to, ze: 1. Mam najnowszy bios (chyba 2.0F jak dobrze pamietam), a slyszalem, ze niektorzy mieli z nim klopoty. 2. Testu robilem przy uzyciu CD-RW, a nie CD-R, czy to moglo miec wplyw na wynik? Z gory dziekuje za wszelka pomoc. |
uzywajac clone i nagrywarki i majac zab.SD2 kopia moze byc:
1. indentyczna 2.dzialajaca test dotyczyl pierwszego przypadku( korekcja EFM), co wcale nie znaczy ,ze nie da sie zrobic kopii dzilajacej, |
Ja rozumie, ze kopia moze byc identyczna i dzialajaca, ale chodzi mi o to, czy komus majacemu nagrywarke Teac 512EB udalo sie zrobic kopie o jakiej mowa byla w tescie.
A jesli sie udalo, to jaki ta osoba ma bios w nagrywarce i na jakiej plytce to robila (CD-R, czy CD-RW). |
Ja robiłem ten test, i w nagrywarce odczyta bez błędów, ale w cdromie Teac 540 odcztał, ale z całą masą błędów. Mam bios 2.0B
|
Cytat:
|
Dzięki Wszystkim!
Zapodam biosik 2.0B i zobaczymy czy to coś pomoże, bo z wersja 2.0F to CD'k (wprawdzie już trochę ma latek, ale...) ma problem aby cokolwiek odczytać. :-( |
Ja zrobilem oba testy najpierw mialem biosik z F i kupa natepne zaladowalem B i poszlo. Z tym ze plyta i tak czytana moze byc prze nasza nagrywarke. Moze kros wie czym to jest spowodowane??
|
Cytat:
Wewnętrznymi procedurami korekcyjnymi biosu. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:01. |