Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Ide utopic jakiegos geja lub lesbe (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ide-utopic-jakiegos-geja-lub-lesbe-55780/)

pawelblu 25.08.2005 17:56

Cytat:

Napisany przez M@X.666
...

Tylko to nie jest nic blyskotliwego, IMO nawet niewypal, bo Ksiega Mojzesza to Stary Testament, a Chrzescijanstwo opiera sie na Nowym Testamencie (ze Starego przejmujemy doslownie tylko kilka wybranych elementow). Na Starym Testamencie opiera sie Judaizm. Tak wiec autor nie za bardzo popisal sie w tym przypadku, no chyba ze jest ortodoksyjnym Zydem i do dzisiaj stosuje te praktyki.

Natomiast Ksiega Kaplanska z ktorej pochodzi pierwszy cytat jest z Nowego Testamentu.

M@X 25.08.2005 17:18

Mnie utopia pierwszego, bo jestem homofobem... Wypatrujcie wiec w wieczornych wydaniach "Faktow" informacji dotyczacych samosadu wykonanego na Jaworznickim nonkonformiscie poprzez powieszenie go na rozowej apaszce i wbijanie w genitalia sztucznych paznokci... Dopiero gdy spoleczenstwo sie o tym dowie - mozecie pakowac walizki... Poki co jestescie bezpieczni ;-D

P.S. Jestem rowniez negatywnie nastawiony do osob prohomoseksualnych i obnoszacych sie z tym jednak poczucie humoru i elokwencja jednego z komentujacych zaskoczyly mnie w sposob pozytywny :

Cytat:

Rzeczywiscie księga kaplanska 18:22 mowi ze sypianie z osobnikem tej samej płci jest obrzydliwoscia. Mimo to chcialbym sie poradzic w kilku sprawach ludzi stosujacych w zyciu słowa starego testamentu: 1. Gdy spalam byka na ołtarzu ofiarnym wiem, że to powoduje woń, która jest Bogu przyjemna(3 Ks. Moj. 19) Problem z moimi sąsiadami. Mowia ze dla nich ten zapach nie jest przyjemny. Czy mam ich ignorować ? 2. Chciałbym sprzedac swoja córkę jako niewolnicę, za karę, jak to opisuje 2 Ks. Moj. 21:7 W tych czasach, jaka byłaby nalepsz cena ? 3. Wiem, że nie powinienem mieć kontaktu z kobietą podczas jej nieczystości miesięcznej (3 Ks.Moj. 15:19-24) Problem w tym jak sie tego dowiedziec usiłowałem pytac, ale one często były obrażone moim pytaniem. 4.Mam jednego śasiada który uparcie chce pracowac w dzień szbatu. W 2 Ks. Moj. 35:2 jest jasno napisane ze ma byc skazany na śmierć. Czy moralnie jestem zobowiazany by go zabić sam?
Szkoda, ze nie moge dac mu reputy ;-D

ed hunter 25.08.2005 14:55

Cytat:

Napisany przez zene_k
Jak tak dalej pójdzie, to my hetero będziemy musieli za niedługo walczyć o równouprawnienie ((

i coby nas nie topili :>

zene_k 25.08.2005 14:41

Jak tak dalej pójdzie, to my hetero będziemy musieli za niedługo walczyć o równouprawnienie ((

pepperman 24.08.2005 20:24

smieszni z Was ludzie. chyba naprawde nie macie co poczac z Waszym zyciem i szukacie goracych tematow. jakby to byl powod do topienia, a ze osmieszaja sie to juz inna historia. kilka razy sam bylem swiadkiem takiego "zmanierowanego" zachowania i naprawde trudno bylo mi wstrzymywac smiech, choc nic do nich nie mam.

mr_spock 24.08.2005 20:08

Cytat:

Napisany przez Weron
Znowu, niektorzy nie maja wiekszych problemow. Przeciez w filmach z Hollywood caly czas smieja sie z pedalow.Ostatnie filmy, ktore widzialem to The Wedding Crashers i The Longest Yard. A tutaj wyskakuja z jakas dziwna reklama.
Ta sprawa moze jest specjalnie nakrecana. Olac to i tyle.

w Hollywood, a nie nad Wisla...

jak ktos pokazal karykature papieza, to sie ludzie malo nie posrali
a jak w krzywym zwierciadle pokazuje sie cala grupe spoleczna to jest ok i jest to powod do dobrej zabawy.

Weron 24.08.2005 16:11

Znowu, niektorzy nie maja wiekszych problemow. Przeciez w filmach z Hollywood caly czas smieja sie z pedalow.Ostatnie filmy, ktore widzialem to The Wedding Crashers i The Longest Yard. A tutaj wyskakuja z jakas dziwna reklama.
Ta sprawa moze jest specjalnie nakrecana. Olac to i tyle.

Loczek 24.08.2005 15:05

Coś mi tu nie pasuje.

Przecież pedałom i lesbijkom zależy na tym aby było o nich głośno.

Jak nie pokazują to wtedy pedały mówią, że są "dyskryminowani przez Tv".

A jak pokazali jednego z nich to zrobił się szum.

Bądzcie sobie tolerancyjni, żyjcie sobie z nimi w zgodzie. Ja mam ich w głębokim poważaniu. To są chorzy ludzie. Koniec.

Uuuu misiuuuuu, ale masz ładne paznokcie. Miałłłł, chyba zrobię sobie takie same ;)

Morris 24.08.2005 13:46

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Naprawde trzeba byc az tak bystrym, zeby sie tego nie domyslic po tym co napisalem wyzej ??

Hmmm... interesująca konstrukcja zdania, ale pewnie jestem zbyt bystry aby ją zrozumieć?

pawelblu 24.08.2005 12:30

Cytat:

Napisany przez Morris
No tak - do MAXa. Chodzi jednak o to samo.

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Zacytowalem go w odniesieniu do postu Maxa, celowo nie cytowalem samej wypowiedzi, zeby mogl spokojnie to wyciac.

W tym poscie ostatnie zdanie wygladalo inaczej. Naprawde trzeba byc az tak bystrym, zeby sie tego nie domyslic po tym co napisalem wyzej ??

Morris 24.08.2005 12:21

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Moze czytaj wszystkie posty a nie co drugi :)

No tak - do MAXa. Chodzi jednak o to samo.

pawelblu 24.08.2005 12:06

Cytat:

Napisany przez Morris
@Nimal & @pawelblu:
Chyba zbyt poważnie potraktowaliście pogróżki Prediego. :/ Czy Wy naprawdę myślicie, że na serio wyjdzie na ulicę i zacznie zabijać? @pawelblu: Czy przytaczałbyś ten art. gdyby Predi powiedział, że musi pobić jakiegoś posła? (W końcu to też oficjalnie nie jest zboczenie, ani choroba, ale kto wie :haha: )

Moze czytaj wszystkie posty a nie co drugi :)

Morris 24.08.2005 12:01

@Nimal & @pawelblu:
Chyba zbyt poważnie potraktowaliście pogróżki Prediego. :/ Czy Wy naprawdę myślicie, że na serio wyjdzie na ulicę i zacznie zabijać? @pawelblu: Czy przytaczałbyś ten art. gdyby Predi powiedział, że musi pobić jakiegoś posła? (W końcu to też oficjalnie nie jest zboczenie, ani choroba, ale kto wie :haha: )

Mimo, że tak to zabrzmiało, z pewnością nie miał na myśli wszystkich homosiów, tylko tych, którzy zawzięcie uważają, że są krzywdzeni przez nasze państwo. Tacy w rzeczywistości, nie domagają się równości, ale mają pretensję, że są wobec prawa traktowani na równi z parami heteroseksualnymi żyjącymi bez ślubu. Wyobrażacie sobie, czy to możliwe, żeby przyszło parom hetero do głowy, aby domagać się jakiejś chorej "równości", bo np. żyjąc na kocią łapę nie mogą się rozliczać wspólnie? To jest absurd i paranoja, bo małżeństwo można zawrzeć w każdej chwili. Ale aby zrozumieć czym ono jest, należy sięgnąć do źródeł i zastanowić się dlaczego taką instytucję ustanowiło państwo, a dlaczego Kościół. W skrócie: Ani jeden, ani drugi twór nie ma interesu w tym, aby osoby tej samej płci zawierały małżeństwo w ich obliczu. Prawdziwe małżeństwo nie jest obowiązkiem, ale przywilejem, który dostaje się np. od państwa w zamian za stworzenie zdrowej rodziny. Jak homoseksualista może taką stworzyć, skoro znacznie częściej zmienia partnerów niż hetero (nie wspominając o normalnym wychowaniu dzieci).
Jeśli chcą - mogą sobie urządzać własne ceremonie, we własnym środowisku, ale nie widzę najmniejszego powodu, aby byli uznawani przez prawo państwowe, a tym bardziej kościelne, bo dla państwa ani Kościoła takie małżeństwo nie stanowi żadnej wartości.

Spotkałem w swoim życiu jednego homoseksualistę, z którym nawet pracowałem. Wcale współpraca z taką osobą nie różni się od pracy z innymi, bo to po prostu nie ma najmniejszego znaczenia w kontaktach zawodowych. Nawet jeśli usłyszałbym jakiś podtekst z jego strony, to po prostu potraktowałbym to jak każdy inny żart i z pewnością nie obrażałbym się, bo znałem.

Słyszałem wypowiedź w TV pewnego homosia, który stwierdził, że wstydzi się tego co robią te kołki na tzw. "paradzie równości". Dla niego to jest sfera intymna, której się po prostu nie powinno upubliczniać.

Jak sami widzicie, nie możemy utożsamiać poczynań R. Biedronia i jemu podobnych ze wszystkimi homoseksualistami, bo z ich wybrykami utożsamia się tylko garstka. W rzeczywistości Biedroń jest samozwańczym wybrańcem, który ze swoją bandą chce wypłynąć na tworzeniu konfliktu społecznego.

Chłopaki, dla mnie każdy z Was może być homosiem, dopóki nie manifestuje w wulgarny sposób swoich preferencji, ale domaganie się z tego powodu jakichś specjalnych praw od państwa, czy Kościoła, stawiam na równi z postulatem specjalnego traktowania osób, które robią "TO" pod stołem.

Hehe... ciekawe, ile osób, które nie zrozumiały tego co napisałem przyklei mi teraz etykietę "ukrytego homka" :D

Desden 24.08.2005 11:29

Ciekawe czy byście tak mówili o hetero jakby was żona/kobieta zdradzała z innym XD

Co ciekawe, zawsze większosc wyraża sie okimś kogo nie zna, ze chętnie cos tam....
Ja znam kilka osób które są "bi" i "homo" seksualne i nie uwarzam, że bym miał coś do nich.
Mam nietyle zaufanie, co pokładaną wiarę, że jakby ktoś powiedział: "Każdy jest dzieckiem Bożym" ;)

Predi 24.08.2005 11:16

@nimal - nie wiem czy widzisz ale duzo wieksze wziecie ma kwestia afiszowania sie i pokazywania homo a nie samo ich istnienie, bo istniec to oni istnieja od lat, ale wlaza komus w zycie od niedawna

@pawelblu - no to sie nie zrozumielismy, napisalem ze gdyby ten przepis zastosowano za takie za przeproszeniem "pierdo***nie" to na Bialorusi wcale nie byloby lepiej, wcale nie mowie ze zabijanie pedalow nie powinno byc zabronione

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:38.