![]() |
Stare, dobre czasy... dyskusja o old gen'ach
Korzystając z przywileju pozwoliłem sobie nieco wyedytować posta :) Pomyślałem, że poświęcimy ten temat starszym grom, konsolom... ... ogólnie rzecz biorąc: "tamtym czasom" i oldschool'owi w dowolnej postaci :)- dop.Berion
Cytat:
A nazwa jest spoko :) To już lepiej skrótem mówić - grałeś w KKNSSL ? :P Ale w takie gry się grało :D Pamiętam, że kumple do mnie przychodzili pograć :D To były czasy :) |
@Hinks
A pamiętasz Tanks (to też jest nieprawidłowa nazwa, ale ten hack przyjął się u nas na tyle, że nikt już nie kojarzy tytułu Battle City)? W to się dopiero grało z kumplami (zrobiłem własny gfx/T-Pl hack tej gry), w Contra'e, w Battle Toads (+&Double Dragon), "Disney'ówki", ehh... Ta platforma nieodparcie kojarzy mi się z dzieciństwem :) |
Cytat:
|
Cytat:
Contre to chyba z 50 razy przeszedłem z kumplami :D Była taka gra, tylko zapomniałem jak się nazywała, jeździło się jeepami uzbrojonymi i też było sporo plansz :) Jak sobie przypomne nazwe to napisze :) Jeszcze pamiętam taką gre jak wyścigi Micromaschine...:D Jeszcze gdzieś mam Pegazusa i troche dyskietek z grami. Ciekawe czy to jeszcze jest sprawne ??? PS.Jakby ktoś chciał jakieś gierki na Pegazusa to mam troche na kompie + emulator :D |
Cytat:
Cytat:
Hinks,... to nie są dyskietki tylko cartridge'e :D A może zrobimy sobie temat ze wspominkami ? :D :D :D PS: A co do emu to nie długo zawita tu temat z listą emu, linkami i na jaką platformę :) |
Cytat:
Cytat:
Ale zawsze mówiliśmy "dyskietki" i tak zostało :P Cytat:
Cytat:
Troche się na tym znam :fiu: |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Albo jak chcesz ty go załóż :D |
Podzieliłem dyskusje :)
Wyedytuj posta mniej więcej w ten sposób: Cytat:
|
Cytat:
Tylko jak ja mam wyedytować posta jeżeli można to zrobić tylko 2 godziny po napsaniu ??? Nie mam takiej "mocy" :P |
widze że na wspomnienia się wam wzięło hehe fajnie jest tak czasami sobie powspominać w co kiedyś grano... :P
a River Raid na Atari 2600 jeszcze ktoś pamięta to była dopiero gierka prekursor współczesnych symulatorów lotniczych :) albo Sonic The Hedgehog na SMS'a heh aż łezka w oku się kręci...;) |
Cytat:
@Hinks Na śmierć zapomniałem, napisz mi PM to Ci wedytuje :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:12. |