Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Inne (https://forum.cdrinfo.pl/f36/)
-   -   Stare, dobre czasy... dyskusja o old gen'ach (https://forum.cdrinfo.pl/f36/stare-dobre-czasy-dyskusja-o-old-genach-55794/)

Hinks 23.08.2005 00:02

Stare, dobre czasy... dyskusja o old gen'ach

Korzystając z przywileju pozwoliłem sobie nieco wyedytować posta :) Pomyślałem, że poświęcimy ten temat starszym grom, konsolom... ... ogólnie rzecz biorąc: "tamtym czasom" i oldschool'owi w dowolnej postaci :)- dop.Berion

Cytat:

Napisany przez Berion
@Hinks
Nie ma takiej konsoli :) Pegasus był Polską podróbką Famicom'a/NES'a. Goal3 to też piracka nazwa... Tak naprawdę to jest to Kunio Kun Nekketsu Super Soccer League (dłuższej nazwy wymyuślić już nie mogli :) ), i wywodzi się ona z długiej lini tytułów od Technos Japan Corp. Pierwsza klasa :) ... ...
Polecam też Oredered Riki Kunio... ... to były czasy... ... ...

:wow: Nie wiedziałem :)
A nazwa jest spoko :)
To już lepiej skrótem mówić - grałeś w KKNSSL ? :P
Ale w takie gry się grało :D
Pamiętam, że kumple do mnie przychodzili pograć :D
To były czasy :)

Berion 23.08.2005 10:34

@Hinks
A pamiętasz Tanks (to też jest nieprawidłowa nazwa, ale ten hack przyjął się u nas na tyle, że nikt już nie kojarzy tytułu Battle City)? W to się dopiero grało z kumplami (zrobiłem własny gfx/T-Pl hack tej gry), w Contra'e, w Battle Toads (+&Double Dragon), "Disney'ówki", ehh... Ta platforma nieodparcie kojarzy mi się z dzieciństwem :)

M@X 23.08.2005 12:05

Cytat:

Napisany przez Cogito
Witam wszystkich. Mam problem gdyż kiedyś grałem u kumpla w taki rodzaj piłki nożnej jak Capitan Tsubasa. Napewno ktoś kto grał w obie gierki zrozumie o co chodzi. Prosze jeżeli znacie nazwę tej gry napiszcie ja tutaj lub na maila. Dzieki z góry wszystkim, pozdrawiam.

Gra o ktorej piszesz byla rowniez na Sege i nazywala sie.... Captain Tsubasa! A znalezc go nietrudno - 18 sierpnia ktos go dodal na pewna True Dobra sTrone ;-D!

Hinks 23.08.2005 12:51

Cytat:

Napisany przez Berion
@Hinks
A pamiętasz Tanks (to też jest nieprawidłowa nazwa, ale ten hack przyjął się u nas na tyle, że nikt już nie kojarzy tytułu Battle City)? W to się dopiero grało z kumplami (zrobiłem własny gfx/T-Pl hack tej gry), w Contra'e, w Battle Toads (+&Double Dragon), "Disney'ówki", ehh... Ta platforma nieodparcie kojarzy mi się z dzieciństwem :)

Tanks...mmm...też miodzio gra :D
Contre to chyba z 50 razy przeszedłem z kumplami :D
Była taka gra, tylko zapomniałem jak się nazywała, jeździło się jeepami uzbrojonymi i też było sporo plansz :) Jak sobie przypomne nazwe to napisze :)
Jeszcze pamiętam taką gre jak wyścigi Micromaschine...:D
Jeszcze gdzieś mam Pegazusa i troche dyskietek z grami.
Ciekawe czy to jeszcze jest sprawne ???
PS.Jakby ktoś chciał jakieś gierki na Pegazusa to mam troche na kompie + emulator :D

Berion 23.08.2005 13:12

Cytat:

Napisany przez Hinks
[...] Była taka gra, tylko zapomniałem jak się nazywała, jeździło się jeepami uzbrojonymi i też było sporo plansz :) Jak sobie przypomne nazwe to napisze :) [...]

??? Nie znam...

Cytat:

Napisany przez Hinks
[...] Jeszcze pamiętam taką gre jak wyścigi Micromaschine...:D
Jeszcze gdzieś mam Pegazusa i troche dyskietek z grami. [...]

Ooo... też dobre, ale multiplayer był nieprzemyślany :( szkoda... ...
Hinks,... to nie są dyskietki tylko cartridge'e :D

A może zrobimy sobie temat ze wspominkami ? :D :D :D

PS: A co do emu to nie długo zawita tu temat z listą emu, linkami i na jaką platformę :)

Hinks 23.08.2005 14:10

Cytat:

Napisany przez Berion
??? Nie znam...

A ja sobie nie moge przypomnieć :blee:

Cytat:

Napisany przez Berion
Ooo... też dobre, ale multiplayer był nieprzemyślany :( szkoda... ...
Hinks,... to nie są dyskietki tylko cartridge'e :D

A no tak :)
Ale zawsze mówiliśmy "dyskietki" i tak zostało :P
Cytat:

Napisany przez Berion
A może zrobimy sobie temat ze wspominkami ? :D :D :D

Jestem za :spoko:
Cytat:

Napisany przez Berion
PS: A co do emu to nie długo zawita tu temat z listą emu, linkami i na jaką platformę :)

Jak coś to moge pomóc :D
Troche się na tym znam :fiu:

Berion 23.08.2005 16:24

Cytat:

Napisany przez Hinks
[...] Jestem za :spoko: [...]

To masz ten przywilej założenia takowego :D

Cytat:

Jak coś to moge pomóc :D
Troche się na tym znam :fiu:
Dzięki. Sprawa się będzie tyczyć linków do stron producentów... Ale poproszę Cie jak temat będzie na tyle skończony, że będzie można go tu przenieść (narazie jest w odchłani forum :D).

Hinks 23.08.2005 17:16

Cytat:

Napisany przez Berion
To masz ten przywilej założenia takowego :D

Moge założyć tylko w jakim dziale???
Albo jak chcesz ty go załóż :D

Berion 23.08.2005 19:27

Podzieliłem dyskusje :)

Wyedytuj posta mniej więcej w ten sposób:

Cytat:

W tym temacie możemy porozmawiać sobie swobodnie o starszych grach, platformach itp... Ogólnie rzecz biorąc nad wszystkim co oldschool'owe i tyczy się gier/konsol... ...
:) Coś wymyślisz

Hinks 23.08.2005 23:37

Cytat:

Napisany przez Berion
Podzieliłem dyskusje :)

Wyedytuj posta mniej więcej w ten sposób:

:) Coś wymyślisz

No widze, że zrobiłeś porządek :)
Tylko jak ja mam wyedytować posta jeżeli można to zrobić tylko 2 godziny po napsaniu ???
Nie mam takiej "mocy" :P

fire_fighter999 24.08.2005 01:27

widze że na wspomnienia się wam wzięło hehe fajnie jest tak czasami sobie powspominać w co kiedyś grano... :P
a River Raid na Atari 2600 jeszcze ktoś pamięta to była dopiero gierka prekursor współczesnych symulatorów lotniczych :) albo Sonic The Hedgehog na SMS'a heh aż łezka w oku się kręci...;)

Berion 24.08.2005 09:27

Cytat:

Napisany przez fire_fighter999
widze że na wspomnienia się wam wzięło hehe fajnie jest tak czasami sobie powspominać w co kiedyś grano... :P
a River Raid na Atari 2600 jeszcze ktoś pamięta to była dopiero gierka prekursor współczesnych symulatorów lotniczych :) albo Sonic The Hedgehog na SMS'a heh aż łezka w oku się kręci...;)

Ooo... pamiętam :) Ze starszym się kiedyś ścigałem kto więcej punktów natłucze. Chyba ze cztery Joy'e się połamały na tej grze :D Jak samolocik zaczął przyspieszać to nieraz ciężko było się wyrobić ""pod mostem""; byle do krawędzi, byle do krawędzi!!... ii naaggle... SRU! po joypad'dzie :D Potem maraton na Grzybowską po nowe "narzędzie" :D

@Hinks
Na śmierć zapomniałem, napisz mi PM to Ci wedytuje :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:12.