![]() |
W sumie masz rację.
Zresztą mój kumpel już zainstalował i grzebie w ubuntu... nie mogę być gorszy ;) |
Cytat:
A tak na serio. Jeśli masz większe ambicje i stałe łącze to bierz Ubuntu. W przeciwnym warunku zainstaluj Fedore. W Ubuntu nie masz prawie żadnych graficznych kreatorów - musisz dużo rzeczy robić pod konsolą. Musisz dociągnąć dużo pakietów, np. kodeki etc. Ma to też swoje dobre strony - nauczysz się więcej o Linuksie, zrozumiesz w miare konsolę, będziesz lepiej przygotowany do obsługi innych, bardziej skomplikowanych dystrybucji. Druga ważna rzecz to, że instalujesz tylko co Ci jest potrzebne, a nie jak w Fedorze mase niepotrzebnego softu. W Fedorze masz już prawie wszystko podane na stole. I najważniejsze - Ubuntu działa zauważająco szybciej niż Fedora. Wybór należy do Ciebie, ale ja osobiście polecam Ubuntu;) |
A ja kupiłem tego CHIPa przede wszystkim dla pełnej wersji Dephi 2005 Personal :]
A Fedora to miły dodatek. Więc w sumie zamierzałem się z instalacją Ubuntu... ale teraz nie wiem co najpierw spróbować: Ubuntu czy Fedore? |
Dla tych co maja partycje ntfs na kompie i chca zainstalować Fedore:
http://linux-ntfs.sourceforge.net/rpm/fedora4.html Ta dystrybucja domyślnie nie ma obsługi (nie montuje) ntfs, trzeba ją samemu doinstalować i podmontować :D Tutaj też warto wpaść, Fedora po instalacji || http://www.fedora.pl/site/index.php?...ask=view&id=44 Jednym słowem spodobało mi się tak jak kiedyś RH9, Mandriva bye bye... |
FC4-i386-disc1-4.iso :)
|
Chcąc sobie ściągnąć FEDORĘ CORE 4 na CD stąd to które mam ściągać?
Wersję SRPMS czy normalną? I czym one się różnią od siebie? P.S. Ściagam normalną. A ściągam dlatego, że nie chce mi się lecieć do sklepu, a jak dobrze pójdzie, to wieczorem będzie - najpóźniej jutro ;) |
Cytat:
lubie mieć oryginalne Cytat:
qrde wejdzcie na strone www.chip.pl i nie zadawajcie takich pytań :D |
to jest wkoncu wersja live tam czy instlka?:)
|
Cytat:
|
Cytat:
owszem bootowalne ale jak sobie wypalisz obrazy ISO || A tutaj odpalasz kompa z plytki DVD :D PS Ja już mam - dziś instalka hehe 8 ) oczywiśie system wersja DVD jest. |
Narazie na serwerach nie ma wersji DVD - jest tylko CD (mowa o x86 i x84-64). Myśle, że z czasem udostępniął edycję DVD.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
A nie mozna tego pobrać z srwerów ?? albo coś zeby była z free || ?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:48. |