Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   DVD+RW Typ księgi i historia dysku niezgodnego z windowsem (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dvd-rw-typ-ksiegi-historia-dysku-niezgodnego-windowsem-55838/)

superfly86 24.08.2005 21:47

DVD+RW Typ księgi i historia dysku niezgodnego z windowsem

witam...

hmm moze zaczne od obrazka

http://img73.imageshack.us/img73/1817/ksiegi5ko.jpg
tam jest napisany typ nagrywarki Qsi blablabla

Zaczne od poczatku tą "bajeczkę". Pewnego dnia kumpel kupił se laptopa oczywiście iż laptop to był dobry i dosyć "wysoko sie cenił" to zawierał w sobie nagrywareczke diwidi. No i ta nagrywareczka pierdzielona nie lubiała płytek r ani rw minusów. Widocznie nie lubiała negatywnych stron a tylko pozytywne więc jak wiadomo lubiła plusy. Ja pożyczyłem płytę aby nagrał mi śmieci. Oczywiscie nie chciało mu sie ruszyc 4 liter wiec co tam wypalił tym co miał pod reką jakims smiesznym QSI. a w PC-cie ma to samo co ja LG4160b. Włączając najnowsze ówczesne nero ukazał się mu komunikat jaki widac na skrine. Zdziwił się wać gdy ujrzał jakieś dziwne księgi ;p mysli "WTF" i chwali sie obrazkiem ;) Zadowolony oddaje mi RW cieszył sie jak dziecko "nareszcie pozbylem sie smieci jupi". Ale szybko zadowolenie zniklo kiedy na tlenie powiedzialem mu ze cos sie zjee ... chało

Cytat:

---------------------------
Dysk nie jest sformatowany
System Windows nie może czytać z tego typu dysku. Dysk może być uszkodzony lub używa formatu niezgodnego z systemem Windows.
OK
(wiedzieliscie ze wszelkie komunikaty w windzie mozna skopiować ? ;> ctrl+a ctrl+c ctrl+v :P )
WTF nie działa noz kurde co tu robic format dobra tam wypali jeszcze raz no to formatujem
Cytat:

Nero Burning ROM
Nieprawidłowy dysk!
HL-DT-ST DVDRAM GSA-4160B\H1 T0
OK
o kurza twarz nidyrydy ? no co ja biedny poczne :( nic nie moge zrobic no to kombinujem dali. Sprawdzamy jak opcje wypalania
Cytat:

"ja mam sys plikow :iso + joliet, dlugosc to 31 zestaw to iso(zwykly) tak radzili na cdrinfo"
X
X
-
X

x to jest zaptaszone tam "zezwalaj"
Hmm nic nie działą ? no to może chociaż pełny format ? Ale gdzieżby tam nie ma to jak pech. Jak pech to pech.
Cytat:

Nero Burning ROM
HL-DT-ST DVDRAM GSA-4160B:
To nie jest nośnik wielokrotnego zapisu i dlatego nie można go skasować!
Proszę włożyć dysk wielokrotnego zapisu...
OK Anuluj
bardzo ciekawe no nic może chociaż alcohol pomoże ?
szybkie formatowanie nie mozliwe bo "dysk dvd+rw nie jest sformatowany"
no dobra to biore pełny format zaznaczam reset booktype oraz ignorowanie bledow Toc czy cos takiego

no i idzie 1% 2% juz jestem happy ze phew udalo sie chyba a tu sruuu
Cytat:

Alcohol 120% - Kreator kasowania
(I HL-DT-ST DVDRAM GSA-4160B(1:0):
Błąd: [05/30/05] - Cannot Write Medium - Incompatible Format

OK
chlip chyba sie powiesze nic siem nie da rady zrobić
Szukam na cdrinfo w slowniku co to ten cholerny booktype... aha no dobra juuz wiem ale już nie wiem co zrobić mysle sobie sprawdze na forum niestety nic nie znalazlem na moj problem no to zostało mi ostatnie wyjscie spytac speców z forum w nich nadzieja...

co mi z tego ze wiem co to booktype jak plyty(TAK PŁYTY) nie działają bo najpierw myslalem ze plyta się zużyła (OMEGA na ktora kilkanascie razy wypalalismy do maxa ale no pomyslalem sobie ze to shitowa plyta i tak jej wyszło że zdechła no cóż była za 4 zyle w media expert). No to dzisiaj znowu mu cos tam wypaliłem na PLATINUM tym razem małe conieco... on tez mi spala stare śmieci ale co ? no co ? no wiecie juz co znou kiszka znowu ten sam problem nic nie działa :(
CO MAM ZROBIĆ ;/ pomozcie ;/ nie chce zeby kasa w bloto mi poszla ;/ mozna te plyty jakos odzyskać ?
http://img297.imageshack.us/img297/8449/ksiegi6dg.png

tutaj są ustawienia w nero tych ksiązek jak najlepiej je ustawić co ?

DZIĘKI Z GORY ZA WSZELKA POMOC!!! To wy jestescie tutaj specami ja tylko mała szara myszką :) pomocy z gory dzieki jeszcze raz...

ed hunter 25.08.2005 08:36

nie dawaj temu kolo więcej płyt ||

typ księgi ustawiony na typ dysku fizycznego co w przypadku DVD+RW jest ok (przy book type DVD-ROM bywają jaja)

jak Alkohol nie daje rady to ja już nie wiem :|

a co to za cudo się wyświetla - QSI DVDRW SDW-041 ??? czy LG4160B tak ma? :O

może inny bios :idea: ???

superfly86 25.08.2005 09:15

a co to za cudo się wyświetla - QSI DVDRW SDW-041 czy LG4160B tak ma?

jakie cudo ? "o so chozi" ? hmm chodzi o te jakies dodatkowe smieci przy nazwie ? u mnie w nero jest HL-DT-ST DVDRAM GSA - 4160B

to co nic sie nie da zrobić ? to tylko on sobie bedzie mogl uzywac tych pl;yt ?

a typ ksiegi w nero ma wybrac jaki ?

ed hunter 25.08.2005 09:27

dla komputerowych odtwarzaczy nie zmienia się księgi (jak to pięknie brzmi :D )

zmienia się tylko dla starych stacjonarek dla płyt DVD+R na DVD-ROM.

przy płytach DVD+RW nie radzę zmieniać, bo miałem kłopoty z takimi płytami, ale Alkohol załatwił sprawę.

ja bym wgrał do tej nagrywarki najnowszy bios - jeśli takowy masz wgrany to jeszcze raz (miałem kiedyś padnięcie biosu na Liteonie - działał dobrze długi czas i padł, zaczął odstawiał dziwne hece, po wgraniu jeszcze raz tego samego pomogło)

superfly86 25.08.2005 13:32

to typ ksiegi ma byc automatyczny czy "typ dysku fizycznego" ?

superfly86 03.09.2005 10:22

hmm nikt na tym forum nie potrafi mi udzielić odpowiedzi ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:26.