![]() |
Awaria dysku 200Gb
Działał mi 1 miesiąc po jakieś 12 godzin dziennie. Wstaje dzisiaj rano słychać tylko przerywany pisk i nic nie działa wyłączyłem kompa włączyłem działa,ale 5 min ***61514; :smutny:
Dysk był dobrze chłodzony wentykiem Pytanie, co mogło być tego przyczyną,czy można go jakoś naprawić lub tylko odzyskać dane.(może zobacze co tam w środku piszczy ***61514; :) ) PS. Niestety paragon mi gdzieś się zapodział ***61516; :smutny: Dzieki za odp.. |
Jesli na dysku jest nalepka [w stanie nienaruszonym]sklepu w ktorym kupiles dysk ,to bez paragonu moze uwzglednia ci gwarancje ale ty bedziesz musial pokryc koszty transportu ze sklepu do serwisu i spowrotem.Ja tak miałem z mobo,niemialem paragonu ale na mobo byla naklejka sklepu a za transport zaplacilem 30zł :)
|
Jest naklejka sklepu :) zaniose i spytam sie co sie da zrobić może da rade bez paragonu. Dzięki
|
Ilość załączników: 1
na tamten dysk musze czekać ,wiec kupiłem nowy maxtor 160Gb diamondMax 9 (sata)
ale jest problem mam drugi i na nim winde (ata) mam go na master. W biosie sa dwa na master tyle ze jeden sata drugi ata (ale komplikuje :) ) Czy musze go ustawić (sata) na slave bo mi go w windzie nie widzi Znalazłem pomoc ale po angielsku Nie wiem o co tam chodzi |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:53. |