![]() |
Problem tkwi w tym że dźwięk ładuję osobno i jest przerobiony na wav bo w mp3 to wogóle tmpgnc nie idzie
|
Cytat:
|
Pikselki są widoczne na komputerze na stacjonarnym DVD nie mam problemów.
Jedynie czasami w tmpgnc mam przesunięty dźwięk to narazie jedyny problem |
Jeśli pojawiają się 'większe pikselki' to znaczy, że jest za mały bitrate dla danej sceny, czy filmu.
Ale mi chodziło o coś innego: po TMPGEnc otrzymujesz plik finalny, przygotowany do authoringu. Co ty robisz z tym plikiem w tym Pinaclu? Zakładasz jakieś filtry i jeszcze raz kodujesz do mpg? Każdy proces kodowania pogarsza raczej, a nie poprawia jakość wideo. Jak jest za mały bitrate, to go po ponownym kodowaniu nie przybędzie - szczegóły obrazu zostały już utracone po pierwszym kodowaniu. Stąd moje pytanie: jak to po kolei robisz; kiedy, jak i w jakim programie. |
@Reetou
Byc może przekręciłem słowo, ja wrzucam film w Sony lub Pinacle , po TMPEG są widoczne wieksze pikselki. Chodziło mi o to. |
Cytat:
"Rentier - osoba utrzymująca się z procentów od kapitału" |
Cytat:
|
Cytat:
dzięki jesteś wielki |
teraz wystarczy ten plik wrzucić np do tmpgenc dvd author, zrobisz nim proste menu a finalnie powstaną Ci pliki gotowe do wypalenia
|
DVD w TMPEGEnc
Witam.Przeglądam forum i jest dużo o przerabianiu divx na DVD. Do tej pory robiłem VCD na TMPGE nc i super. Jest w tym programie zakładka DVD. Program robi ale plik MPEG-2 i mam pytanko. Co dalej z tym plikiem czy to gotowe DVD czy jeszcze coś trzeba zrobić bo winavi robi inne pliki więc trochę się pogubiłem i potrzebuję pomocy
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:28. |