Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   DVD-Video (https://forum.cdrinfo.pl/f13/)
-   -   DVD w TMPEGEnc (https://forum.cdrinfo.pl/f13/dvd-tmpegenc-55918/)

desperat 11.09.2005 10:00

Problem tkwi w tym że dźwięk ładuję osobno i jest przerobiony na wav bo w mp3 to wogóle tmpgnc nie idzie

PIOTR34 09.09.2005 17:56

Cytat:

Napisany przez desperat
Pikselki są widoczne na komputerze na stacjonarnym DVD nie mam problemów.
Jedynie czasami w tmpgnc mam przesunięty dźwięk to narazie jedyny problem

Podejrzewam, że ścieżka audio jest w mp3 VBR a Tmpgenc Plus nie radzi sobie za dobrze z taką ścieżką audio, dlatego trzeba osobno przerobić obraz video i audio i powinno wszystko grać ;)

desperat 09.09.2005 17:45

Pikselki są widoczne na komputerze na stacjonarnym DVD nie mam problemów.
Jedynie czasami w tmpgnc mam przesunięty dźwięk to narazie jedyny problem

Reetou 01.09.2005 19:42

Jeśli pojawiają się 'większe pikselki' to znaczy, że jest za mały bitrate dla danej sceny, czy filmu.
Ale mi chodziło o coś innego: po TMPGEnc otrzymujesz plik finalny, przygotowany do authoringu. Co ty robisz z tym plikiem w tym Pinaclu? Zakładasz jakieś filtry i jeszcze raz kodujesz do mpg? Każdy proces kodowania pogarsza raczej, a nie poprawia jakość wideo. Jak jest za mały bitrate, to go po ponownym kodowaniu nie przybędzie - szczegóły obrazu zostały już utracone po pierwszym kodowaniu.

Stąd moje pytanie: jak to po kolei robisz; kiedy, jak i w jakim programie.

Fooby 01.09.2005 19:02

@Reetou
Byc może przekręciłem słowo, ja wrzucam film w Sony lub Pinacle , po TMPEG są widoczne wieksze pikselki. Chodziło mi o to.

Reetou 01.09.2005 10:17

Cytat:

Napisany przez Fooby
Ja bym wcześniej wrzucił do programu do rentierowania, po samym TMPEG będą pikselki.

A tak bliżej mógbyś wyjaśnić, co miałeś na myśli?

"Rentier - osoba utrzymująca się z procentów od kapitału"

Fooby 01.09.2005 07:03

Cytat:

Napisany przez brodkiew007
teraz wystarczy ten plik wrzucić np do tmpgenc dvd author, zrobisz nim proste menu a finalnie powstaną Ci pliki gotowe do wypalenia

Ja bym wcześniej wrzucił do programu do rentierowania, po samym TMPEG będą pikselki.

desperat 27.08.2005 09:37

Cytat:

Napisany przez brodkiew007
teraz wystarczy ten plik wrzucić np do tmpgenc dvd author, zrobisz nim proste menu a finalnie powstaną Ci pliki gotowe do wypalenia

dzięki jesteś wielki

brodkiew007 27.08.2005 09:31

desperat 27.08.2005 09:26

DVD w TMPEGEnc

Witam.Przeglądam forum i jest dużo o przerabianiu divx na DVD. Do tej pory robiłem VCD na TMPGE nc i super. Jest w tym programie zakładka DVD. Program robi ale plik MPEG-2 i mam pytanko. Co dalej z tym plikiem czy to gotowe DVD czy jeszcze coś trzeba zrobić bo winavi robi inne pliki więc trochę się pogubiłem i potrzebuję pomocy

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:28.