Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Audig na Audigy 2 ZS (https://forum.cdrinfo.pl/f5/audig-audigy-2-zs-55945/)

mikas 28.08.2005 12:30

Audig na Audigy 2 ZS

Czy warto zmienić Audig na Audigy 2 ZS , mam głośniki Creativa 5.1 5300 . Czy będzie lepsza jakość dzwięku. Ile mogę dostać za tą startą karte ?
Zastanawiam się czy przypadkiem nie zmienić tych głosników np. na 5900 .

Reetou 28.08.2005 18:22

Jeżeli używasz karty tylko do odsłuchu, to IMO nie ma sensu - nie zauważysz różnicy w jakości dźwięku (szczególnie na głośnikach Creativa ;)).

mikas 28.08.2005 18:27

Cytat:

Napisany przez Reetou
Jeżeli używasz karty tylko do odsłuchu, to IMO nie ma sensu - nie zauważysz różnicy w jakości dźwięku (szczególnie na głośnikach Creativa ;)).

Myślałem też o głośnikach Logitech X-530 bo dużo osób mówi że są lepsze od T5900. A myśle o wymianie dla tego że coś mi czasmi trzeszczy w głośnikach . Podłączyłem inne głośniki i jest to samo więc problem w karcie.

kodziu 28.08.2005 21:01

Cytat:

Napisany przez mikas
Myślałem też o głośnikach Logitech X-530 bo dużo osób mówi że są lepsze od T5900. A myśle o wymianie dla tego że coś mi czasmi trzeszczy w głośnikach . Podłączyłem inne głośniki i jest to samo więc problem w karcie.

1. Mi kiedyś szumiało/trzeszczało w głośnikach i wina leżała po stronie zasilacza, po zmianie na inny model "jak ręką odjął" :D

2. Co do x-530, nie wiem czy lepsze od tego creative'a ale jako posiadacz moge tylko powiedzieć że ich jakość gry oceniam na 10 ale już wykonanie satelitów (sub jako tako wydaje mi się dopracowany) i wogle jakość zastosowanych zewnetrznych elementów na 2/10 ;)

Zdarza się, że muszę poruszać kabelkiem przy głośniku żeby zaczął grać... :|

Patrix 28.08.2005 21:52

a nie wie ktoś jak uruchomić centralny ?!
test przechodzi pięknie wszystkie działają...ale jak puszcze film to milczy...
jak pouruchamiam tam w sofcie kilka rzeczy to trzeszczy... :|

Mam SB Live Digital 5.1 (Dell) i głośniki Creative 6.1 to było chyba :)

mikas 28.08.2005 22:04

Cytat:

Napisany przez kodziu
1. Mi kiedyś szumiało/trzeszczało w głośnikach i wina leżała po stronie zasilacza, po zmianie na inny model "jak ręką odjął" :D

2. Co do x-530, nie wiem czy lepsze od tego creative'a ale jako posiadacz moge tylko powiedzieć że ich jakość gry oceniam na 10 ale już wykonanie satelitów (sub jako tako wydaje mi się dopracowany) i wogle jakość zastosowanych zewnetrznych elementów na 2/10 ;)

Zdarza się, że muszę poruszać kabelkiem przy głośniku żeby zaczął grać... :|

Zasilacz ostatnio zmieniałem i jest to samo . A co do wykonania tych głośników logitecha to też mi się wydaje że to kiszka jak spadną to może uszkodzić się ta membrana bo nie ma osłony.

mikas 29.08.2005 22:55

Ale chyba warto poczekać na To

memorando 08.09.2005 08:39

ja kupię tylko xfi....z jednego względu.....audigy2 pro charczał mi panufnik:) proszę wybaczyć ale jak przy tej klasie sprzętu charczy panufnik z płyty to pozostaje tylko xfi:)

mikas 09.09.2005 07:56

Ciekawe kiedy będzie dostepny ten X-Fi

NeoFighter 12.09.2005 17:39

Cytat:

Napisany przez Patrix
a nie wie ktoś jak uruchomić centralny ?!
test przechodzi pięknie wszystkie działają...ale jak puszcze film to milczy...
jak pouruchamiam tam w sofcie kilka rzeczy to trzeszczy... :|

Mam SB Live Digital 5.1 (Dell) i głośniki Creative 6.1 to było chyba :)

soft od creative jest krotko mowiac zjechany

zainstaluj kodeki kx www.kxproject.com

trzeszczenie zniknie

co do filmu to aplikacja, ktora odtwarzasz film moze nie obslugiwac dzwieku przestrzennego

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:37.