![]() |
Darmowe Firewall'e
Witam!
Ostatnio wpadłem na pomysł zainstalowania legalnej ściany ogniowej:> Myślałem trochę o ZoneAlarm 6 Free. Co o nim sądzicie??? A jeśli nie ZA to jakie polecacie darmowe firewall'e??? Za wszelkie odpowiedzi z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam. |
darmowy firewal Kerio Personal Firewal 4.2.0 jest w pełni darmowy z tym że po 30 dnich przestaje działać jedna zakładka z opcjami użytecznymi tylko dla osób używających IE :)
|
@kraluk ZA jest dobry ale tylko w wersji Pro. W darmowej nie masz za dużo opcji do ustawienia :( Co do Kerio to używam go jakieś 45dni i jak dotąd mnie nie zawiódł.
Więc polecam Ci go z czystym sumieniem :) |
ja przed kupnem routera uzywalem kerio przez ponad rok i bylem b. zadowolony, tak wiec polecam :)
pozdro ;) |
Również polecam Kerio... Bardzo dobry :)
|
Agnitum Outpost Firewall 1.0 Free :)
Jest prosty w użyciu i skuteczny :taktak: |
Cytat:
|
Wszystkie masz "ścianki" nijak się mają do Sygate Personal Firewalla.
|
ja uzywam ZA. i mi sie podoba
|
Witam!
Uzywalem wielu ogniomurkow i istotnie chyba najlepszy wydaje sie Kerio, chociaz ostatnio na drugim Windowsie zainstalowalem Sygate - niezle sie sprawuje. Co do ZoneAlarm - tak, ale tylko Pro (o czym juz koledzy wspomnieli) - wersja free duzo sie nie rozni od systemowego firewalla z WinXP SP2 :) - czyli tylko podstawowa funkcja. O innych nie ma co pisac, bo albo cienko sie sprawuja, albo nie sa darmowe :) |
a po za temtaem. Czy mozna uzywac ZA Pro i antywira np avasta??
|
Witam!
Oczywiscie, ze mozna (ale trzeba zaznaczyc, ze na niektorych komputerach czasami moga wyniknac konflikty - ale to odczujesz od razu). |
a co ten pro ma w sobie?? antywira tez?? i jakie moga byc konflikty tzn jak to zobaczyc? ze beda sie ze soba klocic ;)
|
Ja już chcesz coś niedarmowego to użyj Seagate Personal Firewall Pro + NOD32 lub SAV 10. Naprawde nic lepszego nie ma, nawet pepperman tego używa :D
|
Witam!
SAV 10 wspiera platformy 32bitowe? Myslalem, ze tylko 64bitowe... Konflikty... destabilizacja pracy systemu, dziwne komunikaty lub bledy - to najczestrze objawy Co do produktow Zone Labs to jest ich kilka: Zone Alarm Firewall free/pro wersja PRO: Triple Defense Firewall***8482; Anti-Spyware ID & Privacy Protection Email Security Zone Alarm Antivirus Triple Defense Firewall***8482; Antivirus Email Security Zone Alarm Internet Secutiry Suite Triple Defense Firewall***8482; Anti-Spyware Antivirus ID & Privacy Protection Email Security Web Content Filtering Anti-Phishing Protection Spam Blocker Zone Alarm Wireless Security Firewall Wireless Protection Email Security i inne |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:45. |