Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Skaczące filmy dvd?? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/skaczace-filmy-dvd-56097/)

nnikoo 31.08.2005 21:51

Skaczące filmy dvd??

mam pytanko?! zakupiłem nagrywarkelg gsa4163bbu i po wypaleniu płyty dvd i po próbie odtworzenia jej w stacjonarnym dvd obraz skacze ?? na kompie nie ma takiego problemu! Czy to wina dvd stacjonarnego jak tak czy da sie to jakos obejść dvd stacjonarne mam równięż lg model z przed 3 lat 4730??
Prosze o pomoc! :wsciekly:
Ps do przegrywania urzywałem:CloneDVD
DVD Decrypter DVD Shrink 3.2 no i xp pro sp2??

wolfen3 31.08.2005 22:01

jaki nośnik ?

VIZZARD 31.08.2005 22:02

Cytat:

Napisany przez nnikoo
mam pytanko?! zakupiłem nagrywarkelg gsa4163bbu i po wypaleniu płyty dvd i po próbie odtworzenia jej w stacjonarnym dvd obraz skacze ?? na kompie nie ma takiego problemu! Czy to wina dvd stacjonarnego jak tak czy da sie to jakos obejść dvd stacjonarne mam równięż lg model z przed 3 lat 4730??

Prosze o pomoc!

Ps do przegrywania urzywałem:CloneDVD

DVD Decrypter DVD Shrink 3.2 no i xp pro sp2??

Albo kijowe płyty używasz albo to ta słynna seria DVD LG :>

Na temat tych LG było juz wiele :czytaj:

Zazwyczaj tolerują tylko DVD-ROMy

Można jeszcze spróbować płyt DVD+R ze zmianą bitsettingu

Tylko mnie nie pytać co to i jak to :nieee:

Może mniej nerwowi to wytłumaczą :taktak:

:mruga:

nnikoo 01.09.2005 09:06

Dvd Rom??

nnikoo 01.09.2005 09:43

Ale w kompie wszystko chodzi ok przed chwila wypaliłem vcd i płyta nie skacze na stacjonarnym dvd tylko te za ***** dvd skacza w innych stacjonarnych nowszych nie ma takiego problemu tylko u mnie co może nowe dvd mam kupic. A może da si e to obejść i czy ten program jest bezpieczny i jak go ustawić!

slawekj 01.09.2005 10:04

Nagrywamy na +R z ustawieniem na DVD-ROM.
Polecam TDK dobry współczynnik odbicia. LG przy niskim współczynniku ma problemy z odczytem.

:)

pawelblu 01.09.2005 10:10

Cytat:

Napisany przez slawekj
Nagrywamy na +R z ustawieniem na DVD-ROM.
Polecam TDK dobry współczynnik odbicia. LG przy niskim współczynniku ma problemy z odczytem.

:)

No tylko nie te od Mosera ... Jak sprawdzalem ostatnio probki z Mosera na Thomsonie to tez nie chcial tego lyknac.

Natomiast sample Riteka z tym nowym spodem (troche inny kolor) poszly.

Zreszta ten odtwarzacz jest wyjatkowo wybredny - to jest prawdziwy test ||

nnikoo 01.09.2005 13:50

Nie wiem czy dobrze sie zrozumieliśmy problem jest w odczycie w zewnętrznym dvd a nie w dvdrw w kompie jest wszysko ok aten program czy jest bezpieczny dvdbitsetter ja go ustawić dzwoniłem do lg i powiedzieli że mam stary odtwarzacz który nie obsługuje płyt wypalonych dvd w nowych napedach komputerowych... dziwne wypalałem setki vcd i ibyło spoko czy to coś innego.Jestem laikiem jesli chodzi o wypalanie dvd. Te z wypozyczalni kopiuja sie spoko ale skacza czy to jakies zabezpieczenie. tak wogóle to film na płytce skacze gdzieś tak od połowy inne nie skaczą albo niewidocznie prawie o co chodzi. Czy wy***** odtwarzacz przez okno i kupić sobie jakiegos no name które obsługuje wszystko czy co??

mallow 01.09.2005 15:59

nagraj z bitsettingiem i dalej bedziemy myskec...

nnikoo 01.09.2005 16:13

To znaczy co mam i jak ustawić plizz help!!?

VIZZARD 01.09.2005 17:08

Cytat:

Napisany przez nnikoo
To znaczy co mam i jak ustawić plizz help!!?

Odpowiedź jest banalna :banan2:

Znajduje się TU :czytaj:

Napisana przez jednego z forumowiczów :D

nnikoo 01.09.2005 20:09

Jest jeszcze jedna sprawa czasem film główny skacze innym razem nie raz skacze intro jak nageam bez intra to znów skacze głóny fim lub sa problemy od połowy??

ed hunter 01.09.2005 20:35

careful with that axe, ed :\

nnikoo 02.09.2005 13:12

jak zmienic bitsetting w lg gsa 4163bbu

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:42.