![]() |
[QUOTE=Daniel290]
I nie mówie tu tylko o gwałtach.Samo oglądanie zdjęć,filmów z dzieciakami w roli głównej pewnie niejednemu takiemu wystarczy na całe życie. No i co ?? On jest niewinien ?? Gdyby nie on to nie było by ludzi ,którzy krzywdzą te dzieci fotografując je,krecąc filmy itd.[quote] Jest tak samo winien, jak inny, który.. robi coś więcej.. Cytat:
|
Moje rozumowanie jest w tym temacie raczej proste.Pedofilia jest uważana za dewiacje seksualną.Myśle że absolutnie niesłusznie.Dlaczego ?? Bo geje,lesbijki tez są stawiani na tym samym poziomie.A rozumowanie - akurat mnie zdarzyło się szczęśliwie że jestem hetero.Co za tym idzie czuje naturalny pociąg do płci odmiennej.Jeśli do tego dąży natura to wczesniej czy później osiągne cel-zbliżenie. W/g wikipedia "Pedofilia - dewiacja seksualna polegająca na odczuwaniu satysfakcji seksualnej tylko w kontaktach z osobnikami młodymi nie posiadającymi drugo- i trzecio-rzędowych cech płciowych." Do czego dąży natura takiego osobnika ?? Do celu -zbliżenia ,które wcześniej czy później osiągnie.Bo taka jest jego natura. Lepiej zapobiegać ?? Czy leczyć dziecko,które stało się celem takiego zboka ??
I nie mówie tu tylko o gwałtach.Samo oglądanie zdjęć,filmów z dzieciakami w roli głównej pewnie niejednemu takiemu wystarczy na całe życie. No i co ?? On jest niewinien ?? Gdyby nie on to nie było by ludzi ,którzy krzywdzą te dzieci fotografując je,krecąc filmy itd. A co do tego że moje wypowiedzi są nieprzemyślane.Myślałem nad tym ze strachem przez 11 lat patrząc na swoją córke.Czym starsza z wiekszym strachem i obawą.Jak większość rodziców niestety.Właśnie dlatego że sądy nie każą tych pseudochorych osobników,że czują się bezkarni.Właśnie dlatego że mogą się zasłonić jakimiś niezwykle "madrymi" wywodami psychologów,psychiatrów i obrońców praw człowieka.Niesty dla mnie ktoś kto krzywdzi w ten sposób dziecko nie jest wart nawet kulki.Byłoby za szbko i za lekko. |
Chyba musze sie powtórzyć (po raz trzeci w zasadzie). Pedofilem nie staje się człowiek w momencie gwałtu czy molestowania tak jak zrozumiał to Daniel290 (i pewnie nie tylko on - o gejach też się cudów naczytałem). Śmierć jako kara za przestepstwo - to do mnie trafia. Ale smierć jako kara za to że jesteś chory (inny, a nikogo nie krzywdzisz) - to już nie jest kwestia poglądowa, a przynajmniej nie w dzisiejszych czasach.
Ps. Taki pedofil nie wybrał sobie swoich upodobań skesualnych (Moze ktoś spróbuje z przekory zostać gejem żeby obalić argument? :) ) |
Cytat:
|
Cytat:
*kto wie czy tu nie jest "pies pogrzebany" ;) - ale dlatego m.in pisałem żeby się zastanowić co się pisze. |
Pedofilia jako choroba... Hmmm... może i tak... ale należy się zastanowić w takim razie czy jest to choroba uleczalna....
|
@ MQs
Jak widzisz nie zgadzam się z poglądami Daniela. Mimo to uważam, że jego opinie są przemyślane, po prostu mamy inne zdanie w tej kwestii. |
Daniel290 - pomyśl sobie,...
że pedofil nie koniecznie popełnił przestepstwo (i nie koniecznie popełni); że tacy ludzie często świadomie zgłaszają się do lekarza (lecz, zdaje sie polskie prawo utrudnia proces farmakologicznego "leczenia"); że wszystkich stworzył Bóg (jeśli jesteś nie wierzący to zignoruj to twierdzenie); że Hitler też święcie wierzył w słuszność swoich poglądów (był radykalny że ho ho); ...w ogóle pomyśl zanim coś powiesz lub napiszesz, bo niektórym czytającym tak samo może się nie chcieć mysleć - np. taki Lepper ma masę zwolenników Ps. czytałem już na tym forum radykalne wypowiedzi o gejach itp., ale z tą eksterminacją to już mnie wkurzyłeś. No i jeszcze tekst o tym, że powinni eksterminować nawet ciebie samego... chociaż w sumie... hmm... gdybym był kosmitą to sam bym sie do NASA zgłosił - czysta hipokryzja |
Cytat:
Cytat:
A pomijając zboków pedofili jest jeszcze jedna ohydna grupa ludzi.Ta ,która czerpie z tego zyski.Tych też usprawiedliwicie ?? :glaszcze: |
Cytat:
Prosto z "okresu bledow i wypaczen". Bo nawet w sredniowieczu najpierw byl sad, pozniej wyrok a na koncu sluszna i nieuchronna kara. Nawet jak ktos byl niewinny. Chorych, nieprzydatnych - zlikwidowac. Starych - jako dodatek do teatru smierci - na stos. |
Cytat:
Zgadzam się jednak z tobą, że trudno o wyrozumiałość, gdy to bezbronnym dzieciom grozi zachowanie takiej osoby. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja stawiałbym na to, że spacja poszła na urlop - w końcu sezon urlopowy jeszcze się nie dla wszystkich skończył :D |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:47. |