![]() |
Format C i Neo
Mam taki problem. Kolega nie może uruchomić Windowsa z dysku twardego. Tryb awaryjny też nie chce zatrybić.
Czeka go format i od nowa instalka systemu. Nasuwa sie pytanie. Czy jeżeli skopiuje się folder tam gdzie znajduje się aplikacja kliencka neostrady+ to czy identyfikator etc zostaną zachowane? Czy jeżeli użyje knoppixa (lub innego live cd) to będe mógł skopiować dane między partycjami? Czy warto chłopaka z procesorem ok 500 mhz i 192 MB RAM narażać na XP czy pozostać przy 98 SE? |
Cytat:
Co do 98se a Xp to można spróbowac ale styl win98 i wylaczone wszystkie wodotryski ;) |
Przy 500 mhz i 192 MB RAM jak najbardziej only 98 SE :taktak:
Co do kopiowania danych, to jeśli jest to FAT to tak, jeśli NTFS to gorzej, ale chyba też można. Zdaje się że dodali już odczyt NTFS :) A neostradę zainstaluje od nowa, chyba zapisał swój login i hasło ;) |
Cytat:
|
Celeron 500, 128RAM i Windows 2k Pro SP4, RU1 działa dobrze ;)
|
@Piterniel dokładnie ;) Win2k
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W firmie mam C500 i 512RAM chodzi pieknie. |
Aplikacja neostrady - do kosza (zwłaszcza na słabym sprzęcie).
Najlepsze wyjście, to dołożenie RAMu i neostrada.info |
właśnie, o czym tu mowa???
o tym gównie od tepsy co się nawet do traya zminimalizować nie da?! przecież ustawia się połączenie w systemie i żadna aplikacja nie jest potrzebna. |
Hmm to jeżeli nic nie da skopiowanie folderu neostrady (hasła nie będą zachowane) to jade od razu format i stawiam mu 98 SE. A da się odzyskać login i hasło do neo? Bo kolega
nie wpadł na pomysł żeby to zapisać |
Cytat:
jak ma to niech dzwoni na infolinię :D |
Nie wiem zapytam go, uśmiałbym się jakby nie miał nic :D Dobra dzięki wszystkim za czas i poświęcenie.
|
Witam wszystkich !!
Pozwolę sobie wejść w temat - bo być może wkrótce będę miał trochę podobny problem - może mi ktoś coś doradzi - a nie chciałem na razie zakładać nowego tematu. Chodzi o to, że planuję wymienić płytę i procesor - i nastąpi też zmiana chipdetu - z Intel440BX na być może ViaT266 Wiem, że po takiej operacji są problemy z Neostradą (oczywiście aplikacji dostępowej nie używam). Wydaję mi się, że gdybym przed wymianą odinstalował sterownik do modemu neo Sagem, i po wymianie zainstalował go od nowa - to powinno zadziałać ?? No i kwestia Win98SE - kiedyś czytałem, że po wymianie płyty/procesora reinstalacja nie jest konieczna - ale ma ktoś jakieś doświadczenia w tej kwestii ?? Chętnie wysłucham rad Pozdrawiam serdecznie ro29 |
Po wymianie płyty głównej należy zapodać format C - jest szansa (przy wymianie na chipset innej firmy minimalna), że system wstanie, ale będą problemy z wydajnością i stabilnością.
|
Ilość załączników: 1
do odzysku haseł jak są z gwiazdkami daj z załacznika to co daję no i w2k najlepszy
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:54. |