![]() |
pliki z rozszerzeniem ape...
Mam muzykę w formacie Ape zależy mi na bezstratnej dekompresji i późniejszym nagraniu na płycie CD. Zastrzegam zależy mi na zdekodowaniu najlepiej do wave. A może jest inna jakaś metoda???
|
|
|
straty na jakości ewidentnie brahms ma utracone szczegóły, heh barenboim na fortepianie brzmi jak drewno proszę o dalsze propozycje czym to wypalić z jak najmniejszą stratą
|
Ilość załączników: 1
Witam
Ja dekompresuję pliki *.ape do *.wav za pomocą programu Monkey***8217;s Audio dostępnego na oficialnej stronie twórców tego formatu, czyli TU. Działa wyśmienicie. pozdrawiam |
memorando
Jest to niemożliwe.Format ape jest rodzajem kompresji BEZSTRATNEJ,tak samo jak flac,wavpack.rkau.podczas tej kompresji nie nie ma utraty danych.Chyba,że muzyka ,którą kompresowano do ape była złej jakości. |
Cytat:
|
@memorando Easy CD-DA Extractor ;)
|
jeszcze foobar2k :)
|
Obecnie APE można odsłuchiwać Winampem. Zaś profesjonalnie "wrzucona" do Internetu paczka z APE powinna zawierać także plik CUE, umożliwający dokładne wypalenie płyty po dekompresji ape do wave.
Jabba |
jest jeszcze wtyczka do Nero i pali się bez dekompresji. (odbywa się ona w locie) :taktak:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:16. |