![]() |
Jest jakiś soft do sterowania kompem przez internet?
Ja jestem w uk a moja mama w pl i czasem ma z czyms problem to chciałbym to zrobić sam czy jest taka możliwość? Np cos takiego, żeby jej pulpit wyswietlał sie na tym sofcie, którego szukam i żebym mógł robić co mi się podoba? :)
|
Remote Anything - zawsze do tego celu polecam ten programik!
pozdro ;) |
TightVNC (http://sourceforge.net/projects/vnc-tight/) - polecam, oparty na licencji GPL.
|
A ja używam czasem PC anywhere symanteca. Jest jeszcze chyba Virtual Desktop z tego, co pamiętam.
|
|
A "Pulpit zdalny" w XP do tego nie służy? (poprawcie jeśli się mylę, bo nie uzywałem.)
|
Cytat:
|
Dziękówa :D przetestuje wszystkie :)
edit: Smartek czy czasem nie miałeś na myśli RemotelyAnywhere? Bo i takie coś znalazłem? http://www.remotelyanywhere.com/ |
Cytat:
Pozdro |
a czym sie roznia wersje VNC od siebie ? na przyklad ultra vnc od real vnc :?
|
Ultra jest na GNU, a Real jest komercyjny ;-)
Ogolnie to bardzo podobny protokol - zbudowany na jakims standardzie. Bo przez Viewera UltraVNC mozna sie polaczyc z serwerem RealVNC ;-) |
Remote Administrator
|
Cytat:
Naprawde ze zdalnych pulpitow lubie go najbardziej. Windowsowy tez jest OK, ale jakos wole opcje w UVNC |
VNC ze wskazaniem <- UltraVNC rulez :]
|
Witam All !!
Mam prośbę czy ma ktoś z was instrukcje jak krok po kroku skonfigurować program ultra vnc ?? Posiadam w mojej firmie dwa komputery, często bywa tak że jestem w rozjazdach, a muszę co jakiś czas robić pewne kobie bezpieczeństwa moi pracownicy nie maja pełnych uprawnień do wszystkich programów i pewnie wszyscy wiecie dlaczego. Więc muszę robić wszystko sam co powoduje że często robie kopie zbyt późno a co za tym idzie jest wieksze ryzyko utraty danych. Program Ultra VNC ułatwil by mi życie ale mam problem z konfiguracją czy mozecie podaeslac mi link do jakiegoś artykułu który krok po kroku opisuje jak go skonfigurować ?? posiadam neostrade ze stalym IP zewnętrzynm z tym że mam tez ruter edimaxa i nei wiem jak mam sie zato zabrac :(( bede wdzieczny za pomoc !! |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:05. |