![]() |
Problemy ze zrzucaniem płyt.
Witam !
Mam problem podczas robienia Image ISO na dysku twardym programem Clon DVD2 lub DVDshrink moja nagrywarka to NEC 3540A bios nie zmieniany od nowości. Przy wielu płytach wywala błąd CRC u kolegi na toshibie (nie podam modelu bo nie znam porównywalna ceną z NEC'kiem ). W niektórych przypadkach nacisne powtórz i płyta zostanie zrzucona poprawnie, w niektórych zaczynam od nowa i się zrzuci lecz niektórzych nie mogę zrzucić wcale gdzie TOSHIBA daje radę. Co mam zrobić reklamować nagrywarkę czy co ?? |
@deviancer
NEC'i ładnie zapisują, ale już z odczytem jest ciężko. Zapewne płyta, z której zrzucasz obraz jest porysowana (nawet bardzo). Stąd CRC... Jeśli Twój problem dotyczy płyt nieporysowanych, zareklamowałbym napęd. |
Płyta nie jest porysowana. Nosi coprawda ślany użytkowania ale "ostrym" porysowaniem bym tego nie nazwał. A czy zmiana BIOSU coś pomorze ?
|
Cytat:
Po co założyłeś drugi taki temat? Rozumiem, że lepszym miejscem dla niego jest dział DVD. Mogłeś mnie poprosić to bym przeniósł. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ight=NEC+3540A Czy zmiana biosu coś da? Ciężko powiedzieć, nie znam nikogo z NEC'iem kto by go prze'flash'owywał... ... Może twój nośnik jest marnej jakości, a co gorsza słabo wypalony ??? Na Twoim miejscu, tak jak radził Popielaty, dokupiłbym jakiś używany DVD-ROM i wnim zrzucał obraz. |
Płyta nie jest porysowana ! Proszę o usunięcie POSTA !
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:21. |