![]() |
wrzuc ten z linka i powinno byc ok
http://s6.yousendit.com/d.aspx?id=1P...T2K4SV9BR9G0SF P.S. troche jest "podkrecony" ale u mnie dziala a jak nie chcial ci nagrywac cd to trzeba bylo oddac do sklepu z reklamacja :tak!: |
LITEON 832S.... NIeudany Flash??
Witam...
Z moim liteonem od jakiegoś czasu coś było nietak... DVD kopiował bez większych problemów, ale nie chciał mi CD nagrywać... Na jakieś 8 prób jedna była udana.... Dziś przypomiało mi się coś o zmianie firmware, słyszałem, że to pomóc może... Ściągnąłem VS0G, zainstalowałem, jednak nie doczytałem, że trzeba pozamykać inne programy, zaczął mi sie zawieszać komputer i go zresetowałem... Gdy go włączyłem na nagrywarce migało pomarańczowe śwaitło... później zainstalowałem to jeszcze raz, komputer przestał odpowiadać, jednak po chwili zaczął... uruchomiłem ponownie komputer i już żadna diodka się nie świeciła... Niestety napęd nie chciał się otworzyć, otworzyłęm go ręcznie, dałem CD i sprógowałem coś nagrać... W nero wykrył nagrywarkę, jednak w ostatnim okienku ( tam gdzie jest progress nagrywania) zanim zaczął nagrywać pokazał się komunikat, że CD jest zapisane już... Tak było przy kilku na 100% czystyc CD... Wgrałem znów ten firmware, znów sie zaczął napęd otwierać, jednak znów migało pomarańczowe śwaitło, chciałem coś nagrać i znowu ta sama bajka co przedtem... Teraz znów mi się nie świeci nic, nagrywarkę windows wykrywa, jednak nic z napędem nie mogę zrobić... Szukałem informacji o tym na forum, jednak żadna z tych które znalałem nie wydawała mi się odpowiedzią na moją sytuację, może dlatego, że się na tym nie znam i nie potrafiłem dostrzec podobieństw... Co mam zrobić w tej sytuacji?? Nagrywarkę mam rok, jeszcze rok jest na gwarancji... Czekam na porady... Pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:31. |