Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Problem z alcoholem 120% i Daemon TOols!! (https://forum.cdrinfo.pl/f2/problem-alcoholem-120-daemon-tools-56530/)

kamilsowin 12.09.2005 23:23

Problem z alcoholem 120% i Daemon TOols!!

Witam
Mam taki problemik :/ Gdy chce odpalic alcohola 120% lub daemona toolsa to wyswietla sie komunikat o krytycznym bledzie i szybciutko znika, wogole nie mozna nic przeczytac i komp sie resetuje :/ Nie wiem co robic z tym! Pomozcie jesli mozecie :/ Komp jest nówka sztuka winda xp z SP2! POZDRO...:D

Loczek 13.09.2005 14:50

Hm... jeśli masz problem z demonem i alkoholem to wina może leżeć po stronie wirtualnych napędów.

Odinstaluj alkohola i demona i zainstaluj je ponownie.

MarcinMK 13.09.2005 23:32

Cytat:

Napisany przez Loczek
Hm... jeśli masz problem z demonem i alkoholem to wina może leżeć po stronie wirtualnych napędów.

Odinstaluj alkohola i demona i zainstaluj je ponownie.

Mam podobny problem, tyle, ze zaden z nich nie jest zainstalowany. Teraz instalujac deamona, wyskakuje taki sam komunikat......problem lezy gdzies w driverach.
A wiec czy przy instalacji zmienie Bus drvier name i zmienie Mini port driver to cos pomoze? Czy wogole moge je zmienic?

Co innego moge zrobic zeby to zainstalowac?

Loczek 13.09.2005 23:40

Cytat:

Napisany przez MarcinMK
Mam podobny problem, tyle, ze zaden z nich nie jest zainstalowany. Teraz instalujac deamona, wyskakuje taki sam komunikat......problem lezy gdzies w driverach.
A wiec czy przy instalacji zmienie Bus drvier name i zmienie Mini port driver to cos pomoze? Czy wogole moge je zmienic?

Co innego moge zrobic zeby to zainstalowac?

Witam nowego forumowicza.

Dysk wirtualny demona i alkohola to to samo. Tyle tylko że w innej "budzie".

Polecam więc instalację Alkohola. Nie wiem jak to jest z Demonem, ale Alkohol przez wybranie opcji "Expert instalation" pozwala nazwać po swojemu "Bus driver name" i "Mini port driver". Ta operacja pomoże i alkohol zainstaluje się poprawnie.

Miałeś wcześniej zainstalowany, któryś z tych programów ?

MarcinMK 14.09.2005 00:06

Cytat:

Napisany przez Loczek
Witam nowego forumowicza.

Dysk wirtualny demona i alkohola to to samo. Tyle tylko że w innej "budzie".

Polecam więc instalację Alkohola. Nie wiem jak to jest z Demonem, ale Alkohol przez wybranie opcji "Expert instalation" pozwala nazwać po swojemu "Bus driver name" i "Mini port driver". Ta operacja pomoże i alkohol zainstaluje się poprawnie.

Miałeś wcześniej zainstalowany, któryś z tych programów ?

Witam. Tak mialem kiedys deamona tools. Ale nie uzywalem tego przez dobre 2 lata .....i chcialem wrocic. :)

A wiec tak, scaignolem nowa wersje alco, zrobilem mniejwiecje tak jak napisales, poczatkowo, wyskoczyl komunikat, ze odinstaluje poprzednia wersje, potem sam zaczol sie instalowac i tak probowalem 2 razy......za kazdym razme przy samej koncowce instalacji komp siada i sie restartuje. Poinformowal mnie, ze wystapil jakis duzy blad w systemie windowas ale udalo mu sie z tym uporac.

A wiec tak czy siak dalej zaden z tych programow nie moge zainstalowac. :/

Loczek 14.09.2005 08:59

Więc virtual załatwiony, teraz jest coś jeszcze. Jak na końcu wywala się Tobie ta instalka to nie napisane jest jaki to jest błąd ?

Spróbuj zrobić tak. Wywal wszystko co związane jest z nagrywaniem. Nero, demon, alkohol... Wejdź w regedit i przeszukaj wszystkich nazw związanych z "demon" i "alcohol". Wszystko co tylko znajdziesz wywal z rejestru. A potem restart kompa i spróbuj zainstalować raz jeszcze.

Raferti 14.09.2005 09:36

Ja miałem podobny problem. Nowsza wersja Alcohola używa innej nazwy niż virtualnego napędu niż starsza. Oprócz rozinstalowania oprogramowania skasowałem z systemu pliki odpowiedzialne za wirtualny napęd. Mimo iż tych nie było fizycznie, to nie wiem z jakiej racji pozostały emulowane scasi i nie wiedząc czemu "gryzły" się one ze sobą. Miałem tak w systemie XP. Oczywiście kasacja w trybie awaryjnym. Może to samo wystąpiło....?

Loczek 14.09.2005 16:14

Tak na marginesie chciałbym przypomnieć, że bez względu na to czy instalujemy nową, starszą bądź najnowszą wersję alkohola zawsze najpierw wyinstalować wcześniej program z naszego systemu.

Warto też przez deinstalacja alkohola wejść w ustawienia wirtualnych napędów i wyłączyć napęd wirtualny. Zdarza się czasami, że program jest już zdeinstalowany, a wirtual pozostaje. Potem pojawiają się problemy z zainstalowaniem nowszej wersji.

WESTI 19.09.2005 10:44

witam !!! :)

WESTI 19.09.2005 10:52

kochani pomocy !!!!!!!!!!
co mam zrobić by gierka przy odpaleniu poprzez dysk wirtualny nie widziała tego faktu

Loczek 19.09.2005 11:02

Cytat:

Napisany przez WESTI
kochani pomocy !!!!!!!!!!
co mam zrobić by gierka przy odpaleniu poprzez dysk wirtualny nie widziała tego faktu

Aloha :)

Co to za gra ?

M4ciek 23.09.2005 13:37

a mnie po wywaleniu bledu w DT zwiazanego z jakims tam dll, po wywaleniu deaemona nie moge go zainstalowac!
wywala mi taki oto blad:

http://img295.imageshack.us/img295/809/clip62yp.jpg

to samo z Alkoholem 120%... tez bardzo podobny blad; dodam ze instalowalem anti-blaxx wczesniej ale byl mi potrzebny do jednej gry i go wywalilem... restart i takie jaja... jakies pomysly co robic ?

siwymariusz 26.09.2005 18:26

Cytat:

Napisany przez M4ciek
a mnie po wywaleniu bledu w DT zwiazanego z jakims tam dll, po wywaleniu deaemona nie moge go zainstalowac!
wywala mi taki oto blad:

http://img295.imageshack.us/img295/809/clip62yp.jpg

to samo z Alkoholem 120%... tez bardzo podobny blad; dodam ze instalowalem anti-blaxx wczesniej ale byl mi potrzebny do jednej gry i go wywalilem... restart i takie jaja... jakies pomysly co robic ?

miałem to samo po zainstalowaniu anti blaxxa i z tego wynika że lepiej montować pod alcoholem niż daemonem a tu jak sie doczytasz to masz pomoc
http://www.daemon-tools.cc/dtcc/port...pic.php?t=2287 wywaliłem to co mi sie udało i zainstalowałem na nowo i mam

kamilsowin 28.09.2005 11:54

Witam no i kurde próbuje i próbuje instalowac daemona alcohola i virtual cd i lipa komp sie resetuuje !!! Nie mozna nigdzie "kupic" *****ów do nba 2006 i madden 2006 i jak tu mam grac??:( pomozcie co jest przyczyna tego ze winda sie resetuje gdy chce odpalic te programy:/ Moze SP2 sie gryzie??

kamilsowin 28.09.2005 13:58

Udało mi sie zainstalowac alcohola ze wskazówkami takimi jak kolega wyżej podał i teraz jest taki problem hehe ;) otóz nie moge wlozyc obrazu do wirtualnego dysku poniewaz ten dysk nie chodzi!!:/ Co teraz ?? hehe

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:35.