![]() |
Charczenie karty muzycznej
Miałem ostatnio karte Audigy i czasami charczał mi dzwięk . Sprzedałem ją wraz z głośnikami i została mi karta na płycie głównej. I widze że też czasmi trzeszczy . Najlepiej to słychać na gg jak ktoś staje się dostępny , charczy jak cholera. Mam w chwili obecnej słuchawki . Co może być przyczną.
|
stery kx i nic nie charczy
|
Przesterowanie. Mi sie tak robilo z filmami jak mialem zainstalowane Nico's Codec Pack - nie dalo sie ogladac.
Ale nie wiem co tutaj mogloby byc przyczyna. Moze sprobuj (w regulacji glosnosci) zmniejszyc glosnosc do 75%, a pozniej regulowac tym pokretlem przy sluchawkach lub glosnikach. |
W tym problem że raz charczy a raz nie . Może to winna instalacji elektrycznej , jakieś zakłócenia . Na audigi i karcie z płyty jest to samo . Więc trochę dziwne.
|
Cytat:
|
Sterowniki - nie zostały po starej karcie ? (albo jakiś soft - EAXa raczej karta nie ma)
Przesterowanie - Pokombinuj z głośnościami systemu (generalnie to zmniejsz). Nie działa? - Sprawdź kabelki Dalej nie działa? - podejrzewam gruźlicę u karty dźwiękowej idź do lekarza z nią póki nie prątkuje :P;) (serio, to nie wiem co jeszcze moze być) |
Ale ja już nie mam Audigy tylko zintegrowana kartę muzyczną na płycie i jest to samo co na audigi . Wcześniej charczało na głośnikach teraz mam słuchawki i jest to samo.
|
Cytat:
|
Kiedyś coś takiego miałem, jak komputer był za mało wydajny i przy jednoczesnym wyświetlaniu grafiki i odtwarzaniu muzyki, po prostu nie dawał rady i muzyka zaczynała harczeć.. Z tym, że to było jeszcze za czasów AMD K6-2 500MHz.. :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Czyli raczej można o tej przyczynie zapomnieć.. chociaż objawy są cholernie podobne.. ale to musiałbyś mieć jakiś konflikt sprzętowy, albo coś.. Ale to wszystko zgadywanie.
|
nie rozumiem jak mozna zrezygnowac z Audigy i glosnikow na rzecz karty zintegrowanej i sluchawek???
ale jakby to pomoglo to jest wtyka do winampa, ktora w 100% eliminuje trzaski (tylko w winampie rzecz jasna) oto wtyka |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:19. |