![]() |
Poradziłem sobie z tym problemem i to było trochę męczące ale nie aż takie trudne,szkoda że niektórzy tylko tracili czas na zbędne komentarze zamiast coś doradzić.Problem polegał na tym iż po zainstalowaniu SP2 starsze sterowniki do niektórych urządzeń powodowały konflikt,u mnie to sprawił sterownik od skanera,po jego odinstalowaniu wszystko wróciło do normy i jest ok
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Canon S1 IS nie będzie widoczny jako dysk wymienny. XP wykrywa te aparaty tak jak inne sprzęty na zasadzie Plug and Play jeśli to starszy Windows to nie mam pojęcia (nie miałem nawet wtedy USB) do aparatu jest jakaś płytka (mam S2 IS czyli następcę), nawet nie wiem co na niej jest :D ,ale pewnie sterowniki są. jak na razie zamiast Plug and Play mamy Plug and pray || |
Cytat:
|
cam2pc (z dodakiem do canonów) kasuje zoombrowsera. Polecam.
Update Oczywiście trzeba zainstolować poprawki do systemu (w przypadku XP minimum sp1 + hotfixy - ale lepiej sp2+hotfixy) i drivery do chipsetu (jeżeli używasz wbudowany kontroler USB). |
ok dzięki wiesz próbowałem ręcznie usuwać i z powrotem instalować i nic z tego nie wyszło,cały czas pokazuje błąd kod 38,a tak na marginesie,wiesz jak ktoś nie chce odpowiadać a pokazywać co potarfi to bez względu jaki ma staż to nie świadczy o nim dobrze,miałem pytanie to oczekiwałem odpowiedzi,nie każdy siedzi tu cały czas i wszystko wie,bo by nie potrzebował porady,nowi zawsze popełniają błędy a mądry wie jak pomóc a nie wytykać że się czegoś nie wie
|
Cytat:
Teksty z babcia itp. swiadczy o niskim zasobie slow ktore nadaja sie na odpowiedz. Poza tym pisales do moderatora, uzytkownika z dluzszym stazem...zreszta...eee tam. ps. instalowales recznie drivery? http://software.canon-europe.com/Cam...S1_IS10051.asp moze usuniesz aparat z menedzera zadan, zrobisz odswiez i zainstalujesz z wlasnej sciezki... (jescze jest opcja ze w aparacie masz cos z opcja, nie bawilem sie "s`kami" dlatego nie wiem jak to jest tam w menu - czy jest jakas opcja dot. transferu usb...)a jak nie to pewnie cos z plikami systemowymi sie porobilo (moze cos podlapales), jezeli problem nie zniknie po zrobieniu tych sterownikow (mozesz wyczyscic jeszce rejestr z wpisow dot. aparatu) to tylko zostaje format c:\ (pozdr. Mily) |
jest tu na forum wybitny spec ot sytuacji gdy system coś pokazuje a potem to znika. :pisze:
Mily_, bo o Nim tu mowa, ma jedną dobrą radę - format c: || |
Cytat:
|
I właśnie czekam na jakąś mądrą radę jak z tego problemu wyjść a nie na wymądrzanie się i popisy jak jakiś dresiarz przed babcią,Jeśli jest ktoś kto potrafi mi pomóc wyjśc z tego problemu,bo już próbowałem sprawdzić to przez menadżera urządzeń,kreatora nawet uruchomiłem ASPI i nic z tego dalej system nie potrafi mi pokazać tego aparatu choć początkowo wykrywa nowe urządzenie ale na ty koniec ,wszystko znika
|
Cytat:
Moje ostatnie słowa w ramach wyjaśnienia bo nie mam zamiaru z Tobą dyskutować. Zwracam tylko i wyłącznie dla tego uwage, aby forum nie było zaśmiecone. Lepiej się czyta tematy które trzymają się kupy jak i lepiej coś zrozumieć ze spójnej wypowiedzi, a nie podzielonej. Na tak duzym forum jak to warto zwracać o takie rzeczy uwage. Amen narciarz @Loczek - a jakoś tak się stało, że zdążyłem przeczytać, a kolega zdąrzył coś przemyśleć i zrobil delete;) |
No i Ciapek został zbombardowany :)
Ktoś dopiero skasował wcześniejszego posta. |
człowieku! Edytuj swoje wypowiedzi!
Już zedytowałem je wyżej zresztą! Nie zamieszczaj jednej pod drugą. Przemyśl najlepiej to co chcesz napisać, a nie to co Ci chwila za chwilą do głowy przyjdzie! !!http://forum.cdrinfo.pl/images/pl_mini/buttons/edit.gif !! |
moim zdaniem to coś w systemie bo to się dzieje po ostatniej aktalizacji,dlatego nie wiem co zrobić by go pokazywał jako dysk wymienny,bo do Cannona ściągnąłem nawetn sterownik i ich strony i dalej nic
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:47. |