Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Pioneer DVR-110D - problem z nagrywaniem płyt DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/pioneer-dvr-110d-problem-nagrywaniem-plyt-dvd-56564/)

Raferti 15.09.2005 09:08

Sprawdziłem nagrywarke Pionieer 110 na innym komputerze na systemie Windows 98, bez kieszeni usb (pod ide) - działa ok. Komp na chipsecie SiS.
Najwyraźniej jest problem z tą kieszenią USB wraz z Pionieerem 110.
P.S.
Wgrałem inne sterowniki MassStorage - nie pomogło. Płyta główna laptopa jest na Intelu845 - wgrałem też producenta stery pod usb.
Efekt jaki na plus uzyskałem, to ten, że na moim Lite-On 1653 pod USB nagrywa teraz we wszyskich programach włącznie z Alcoholem (przedtem był problem). Pionieer 110 nadal niestety milczy. No cóż - trzeba będzie moze czekać na inny bios. Niestety Litka mam tylko do soboty, bo go sprzedałem już wcześniej :( . Trochę się wkopałem z tym Pionieerkiem ;)

VIZZARD 14.09.2005 13:51

Cytat:

Napisany przez ed hunter
może jak to już często bywało sterowniki nvidi do mobo robią jakiś zonk ???

Pierwszy! :jupi:

:mruga:

ed hunter 14.09.2005 13:48

Cytat:

Napisany przez NIXin
Moje mobo: MSI K8N Neo2 Platinum, tj. na nForce3.
Nagrywarke sprawdze dzisiaj jeszcze na komputerze u kolegi.
Zobaczymy :/

może jak to już często bywało sterowniki nvidi do mobo robią jakiś zonk ???

VIZZARD 14.09.2005 13:48

Cytat:

Napisany przez NIXin

Stawiam na to, że masz zainstalowane stery nVidii IDE SW

Trzeba przywrócić oryginalne Microsoftu :taktak:

Zobacz TU i TU :czytaj:

NIXin 14.09.2005 13:39

VIZZARD 14.09.2005 09:30

Cytat:

Napisany przez Raferti
screeny z nagrywania podobnie jak w moim przypadku...
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...103#post529103
Hm... ja nagrywałem na TDK+ 8x, oraz na Platinium+ 8x. Teraz robie próóby na DVD+RW Platinium... nadal kicha.
Nie mam możliwości podłączenia pod IDE (jak wspomniałem w postcie mam kieszeń USB 2.0), jednak jutro zaniose ją do kumpla - wtedy przybliże sytuacje... może to ten sam przypadek?
Ogólnie dziwi mnie fakt, że ze wszelką maścią Lite-Onków DVD-RW nie miałem nigdy problemu.
"Nie miała baba problemu, kupiła se Pionieera" ;)

Zobacz jeszcze TU i TU :czytaj:

:mruga:

Raferti 14.09.2005 09:17

screeny z nagrywania podobnie jak w moim przypadku...
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...103#post529103
Hm... ja nagrywałem na TDK+ 8x, oraz na Platinium+ 8x. Teraz robie próóby na DVD+RW Platinium... nadal kicha.
Nie mam możliwości podłączenia pod IDE (jak wspomniałem w postcie mam kieszeń USB 2.0), jednak jutro zaniose ją do kumpla - wtedy przybliże sytuacje... może to ten sam przypadek?
Ogólnie dziwi mnie fakt, że ze wszelką maścią Lite-Onków DVD-RW nie miałem nigdy problemu.
"Nie miała baba problemu, kupiła se Pionieera" :mruga:

VIZZARD 14.09.2005 08:59

Cytat:

Napisany przez NIXin
Witam...
Zakupiłem dzisiaj w Krakowie (apollo.pl) Pioneer'a DVR-110D. Przyjechalem do domku, podlączam napęd, włączam nero, wypalam pierwszego DVDka -R z predkoscia 8x (czyli nie max, 16x). I co? I to:

Obrazek 1 [klik]

Myśle sobie, hm, mam poprostu pecha i trafilem na felerną plytke.
Wyciągam drugą. Zrobiłem tym razem symulacje, która przeszła bez problemów. Gdy doszło do procesu wypalania - to samo, wypalil lead-in i gdy zaczynal ściezke faktyczna sie wysypywal. Coś tu jest nie tak :/ Wypaliłem więc dla testu zwykłą płyte CD-R, wypalila sie OK. Przenioslem nagrywarke do drugiego komputera. I... oto co zobaczyłem przy wypalaniu kolejnego DVD-R:

Obrazek 2 [klik]

To jest moja pierwsza nagrywarka DVD, wiec nie wiem co moze byc nie tak.
Uzywam Nero 6.6.0.16 i nośnikow: DVD-R PLATINUM 'Minus'. 3 pierwsze płyty DVD do kosza. Ktoś moze coś poradzić? Nagrywarka ma 24 miesieczna gwarancje, wiec jakby cos, to sie jutro przejade do Krakowa wymienić.

Pozdawiam, i dzieki za kazdą pomoc...

Spróbuj odinstalować kanał IDE i niech system jeszcze raz ci go wykryje :taktak:

Jakie MOBO?

:idea:

Bosskg 14.09.2005 07:49

Zmien nosniki. Platinum ostatnio troche zepsul jakosc plytek i znosne sa tylko "+". Kilka napedow na ktorych probowalem wypalic wlasnie Platinum DVD-R nie dalo sobie z tym rady.

NIXin 13.09.2005 22:48

Pioneer DVR-110D - problem z nagrywaniem płyt DVD

Witam...
Zakupiłem dzisiaj w Krakowie (apollo.pl) Pioneer'a DVR-110D. Przyjechalem do domku, podlączam napęd, włączam nero, wypalam pierwszego DVDka -R z predkoscia 8x (czyli nie max, 16x). I co? I to:

Obrazek 1 [klik]

Myśle sobie, hm, mam poprostu pecha i trafilem na felerną plytke.
Wyciągam drugą. Zrobiłem tym razem symulacje, która przeszła bez problemów. Gdy doszło do procesu wypalania - to samo, wypalil lead-in i gdy zaczynal ściezke faktyczna sie wysypywal. Coś tu jest nie tak :/ Wypaliłem więc dla testu zwykłą płyte CD-R, wypalila sie OK. Przenioslem nagrywarke do drugiego komputera. I... oto co zobaczyłem przy wypalaniu kolejnego DVD-R:

Obrazek 2 [klik]

To jest moja pierwsza nagrywarka DVD, wiec nie wiem co moze byc nie tak.
Uzywam Nero 6.6.0.16 i nośnikow: DVD-R PLATINUM 'Minus'. 3 pierwsze płyty DVD do kosza. Ktoś moze coś poradzić? Nagrywarka ma 24 miesieczna gwarancje, wiec jakby cos, to sie jutro przejade do Krakowa wymienić.

Pozdawiam, i dzieki za kazdą pomoc...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:33.