![]() |
Verbatim Extra Protection CD-R
Ilość załączników: 1
Zalozylem osobny temat, bo jedyne jakie widzialem to byly do Verbatimow DataLife i pochodnych.
Tutaj umieszczamy skany plyt, ktore NIE posiadaja zadnej wzmianki o DataLife/DataLife+ na swojej powierzchni. Mozna tutaj umieszczac te, ktore maja zaznaczone "Extra Protection Surface" na powierzchni. To tak na slowa wstepne ;) Ja zaczne - Audio CD, lekko nadpalona @8x - mimo gorki C2 wieza czyta bez zajakniecia. |
Hmm zawsze można sprawdzić jakie to są płytki po kodzie na opakowaniu na oficjalnej stronie verbatima. Na moim "szpindlu" (kocham ten wyraz ;) ) jest napisane tylko "Extra protection surface" ale po sprawdzeniu na stronce wiem ,że to DataLife 52X. Hmm a tak na marginesie na opakowaniu mam producenta "Mitsubishi Chemical Company" China a Probe 2.4.2 pokazuje mi "Prodisc Technology" (nagrywarka nie ma info w biosie czy wkładają inne płytki niż piszą?? :fiu: )
|
W zwiazku z tym, ze na opakowaniu jest Extra Protection, a DataLife nie ma, ten temat bedzie o CD-R Verbatim Extra Protection, a temten o DataLife.
|
No to jazda. ;)
Dzisiaj zakupione 50sztuk "Extra Protection Surface" Płytka z danymi wypalona z prędkością 16x http://img135.imageshack.us/img135/9916/16x2mr.png P.S Będe wdzięczny za wyjaśnienie czemu w info jest "Prodisk" a na opakowaniu "Mitsubishi Chemical Company" |
Cytat:
|
A tu do porównania płyta audio ze speedem 8x (Burrrn rządzi :D)
http://img307.imageshack.us/img307/9...allx8x43sd.png Chętnie się dowiem czy to dobre wyniki bo dopiero zacząłem się wciągać w temat nagrywania płyt. Pozdrawiam |
Cytat:
no ok, ale u mnie podobnie palą się złote BenQ z szybkością 48x :D |
Ilość załączników: 1
palona 40 X
|
Moja nagrywarka ma sto lat i max prędkośc palenia 32x :D (Gdy czytam w KProbe z prędkością większą niż 16x to C1 max jest około 80-200 dlatego ciężko mi tu porównywać :) )
P.S W Probe ustawcie 4x czytanie to będe miał jakiś punkt odniesienia. P.S 2 To jakie ma być to C1 i C2 żebym mógł spac spokojnie?? :cool: |
C2 ma nie być.
@mensir67pl dał wiarygodny test. no więc nikt nie każe robić testów na starym klekocie :D (dopiero teraz zobaczyłem szybkość testowania :( ) |
Heheh jak się nie ma co się lubi to się lubi starego klekota :D
(zresztą cały sprzęt mam oldschoolowy :podbite: ) |
Komunikuje, ze nowa dostawa plyt Extra Protection jest "Made in Japan" i kosztuje ok. 32 zl. za 50 sztuk. Szpindle sa te same jak w pastelach, czyli takie zwezane ku gorze, co utwierdza w pewnosci, ze producentem jest TY.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:25. |