Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nośniki optyczne (https://forum.cdrinfo.pl/f28/)
-   -   Czy płytka strzeli?? (https://forum.cdrinfo.pl/f28/czy-plytka-strzeli-56638/)

żółtodziób 19.09.2005 11:47

ale jak kropelka sklei to jest taki twardy jak we wzwodzie. przy ostatnim wyrazie nie bedzie cenzry!:)

MZiol 17.09.2005 20:43

mamy dysk ale tylko w przypadku RW :)

ed hunter 17.09.2005 17:17

Cytat:

Napisany przez żółtodziób
może sklej to i owo kropelką albo super glue?:) trzyma za***iście.

oczywiście! tylko po polaniu kropelki natychmiast wsadzamy w napęd i mamy dodatkowy dysk twardy 4.7GB :D

;)

żółtodziób 17.09.2005 17:08

może sklej to i owo kropelką albo super glue?:) trzyma za***iście.

alien666 17.09.2005 02:50

tak samo jak paru ludzi tutaj spotkałem się z takimi samymi płytami, a i popękane toże ja widzieł i...niet probliemow...chodziły jak ogień :slonik::mysz::jeep::fala::jupi_pet::rozwal:

MZiol 16.09.2005 19:11

'raczej' nie powinieneś sie tym przejmować ;)

lamunek 16.09.2005 10:41

Heh wole pomyśleć, zapytać niż potem mieć problem i około 200 zł w plecy, bo serwis Benq raczej na pewno nagrywarki by nie wymienił w razie takiej ewentualności :)

ed hunter 16.09.2005 10:17

nie słyszałem jeszcze o tym aby płyta DVD rozpadła się w napędzie (jest sklejona z 2 warstw)

wypożyczam sporo filmów i często płyty wyciągane przez kogoś na chama są popękane przy dziurce (nawet raz kawałka brakowało i mocno myślałem czy to wsadzić do odtwarzacza), pytałem się gościa w wypożyczalni, czy komuś pierdyknęła taka płyta - powiedział, że nie.

lamunek 16.09.2005 10:08

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Muszę cię uspokoić :glaszcze:

Bowiem to co widoczne jest na fotce raczej nie przypomina naboju :nie:

A jeśli nawet to i tak jest jest bez ładunku prochowego - więc nie strzeli na pewno :nieee:

Istnieje jednak niebezpieczeństwo, że przy większej prędkości obrotowej przy odtwarzaniu/nagrywaniu x16

Pocisk oderwie się od płytki i wyleci przez dziurkę w napędzie

Najlepiej więc siedzieć za niezbyt grubą ścianką ołowiową i kontrolować wszystko rentgenem :taktak:
:czar:

Oj Vizzard Vizzard Ty jak coś napiszesz :P :fiu: || :D

zorg 16.09.2005 01:16

no teraz lepsze fotki dales.

i raczej nie powinienes sie niczego obawiac,nie rozleci sie plytka w napedzie ale lepiej kupuj dobre sprawdzone media.

VIZZARD 16.09.2005 01:05

Cytat:

Napisany przez lamunek
Jakie jest prawdopodobieństwo że ta płyta strzeli w trakcie nagrywania??

Muszę cię uspokoić :glaszcze:

Bowiem to co widoczne jest na fotce raczej nie przypomina naboju :nie:

A jeśli nawet to i tak jest jest bez ładunku prochowego - więc nie strzeli na pewno :nieee:

Istnieje jednak niebezpieczeństwo, że przy większej prędkości obrotowej przy odtwarzaniu/nagrywaniu x16

Pocisk oderwie się od płytki i wyleci przez dziurkę w napędzie

Najlepiej więc siedzieć za niezbyt grubą ścianką ołowiową i kontrolować wszystko rentgenem :taktak:

:czar:

zorg 16.09.2005 00:04

ciemnosc widze

lamunek 15.09.2005 23:59

Czy płytka strzeli??

Ilość załączników: 2
Kupiłem ostatnio dvd+rw platinum. Nie przyjrzałem się przy zakupie. Dopiero w domu jak wziałem ja w swoje łapki zauważyłem takie oto coś jak widać na załączonym obrazku przy krawędzi okręgu w środku płyty. Jakie jest prawdopodobieństwo że ta płyta strzeli w trakcie nagrywania?? Zastanawiam się czy używać ją czy ją odstawić i nie kusić losu :)

Ps. Chodzi mi o ta niby szrame

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:44.