![]() |
Problem z napisami
Mam jakis ruski odtwarzacz DVD/MP3/DIVX itp.
Gdy wlaczam film, wszystko jest OK ale jak chce przestawic zeby byly napisy to on nie moze ich znalezc a sa na CD. Teraz pytania. 1.Czy odtworzy on napisy .txt? 2.Czy trzeba zmienic napisy programem SubtitleWorkshop? 3.Czy nagrac ten film jakos inaczej (nagralem go normalnie jak dane) |
Wszystkie forumowe wrózki są teraz na zlocie, więc doprecyzuj może określenie 'jakiś ruski odtwarzacz'...
|
BBK ABS530T.
Mam CD z plikiem .avi i .txt ,wlaczam na tym ruskim czyms i film jest a napisow nawet po zmianie na pilocie - nie ma. |
Okiejas. Po skaleczeniu się w jakimś dziwnym języku dokopałem się do informacji, że ten sprzęt obsługuje napisy w formatach *.smi, *.srt, *.ssa, *.sub3. Musisz za pomocą jakiegoś konwertera, np. Subtitle WorkShop przekonwertować posiadane txt na jeden z w/w formatów. Później nagraj film z tymi napisami na płytkę. Ważne, by film i napisy miały tą samą nazwę.
|
ta sama nazwe czyli np film.avi i film.srt ?
|
:tak!:
|
hmmm cos robie zle
Ngaralem film .avi jako DANE na CD wrzucilem tam film i napisy i nie dzialaja :o Przetestowalem wszystkie podane rozszerzenia :/ |
Przekonwertowałeś te napisy do w/w formatów, czy tylko zmieniałeś rozszerzenia?
|
przekonwertowalem subtitleworshopem :/
|
Cóż, pozostaje tylko sprawdzić, czy masz aktualny firmware. Zerknij na stronę producenta http://www.bbk.ru/muz_dvd_center.htm ;)
|
gdybym to ja jeszcze ruski umial to byloby dobrze w kazdym razie dzieki 8)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:45. |