![]() |
Jaka nagrywarka DVD do 200 zl?
jaka polecacie nagrywarke dvd do 200 zl ktora dobrze nagrywa plytki ( tak zeby potem sie odczytywaly:) czy kazda nagrywarka dvd nagrywa tez cd? (oraz czy czyta dvd /cd? )
|
|
Zaraz się ktoś zirytuje......... :ysz: Troce samodzielności - poczytaj pare stron ;) .
Wszystkie nagrywarki dvd nagrywają cd-r/rw. Jaka hmmm do wyboru: - Benq 1640 - LG 4163/65/67 (nie wiem czy 4167 jest już dostępna) - Pioneer 110 - Nec 3540 Każda z nich jest dobra. Benq ma chyba najlepszy stosunek cena / możliwości. |
jaka nagrywarka DVD powyżej 200 zł (pomijając Plextory, LaCie... i *****ne ceny) ???
|
.
NAMOR ====> :cool:
CONTI -----> czytalem:P a co myslisz o Lite On??(ja myslalem ze sa de best ale kilka nagranych ostatnio u kumpla plytek wogole mi nie chodzi(nawet ta jego nagrywarka ich nie przeczyta..a sama je nagrala :O )) ja mam benq cdr/rw i jestem troche uprzedzony do tej firmy gdyz moja nagrywarka najczesciej nie widzi wiekszosci nagranych plytek(nawet swoich) natomiast nagrywa w miare dobrze ( tzn przy co drugiej plytce nagrywarka nie moze wykonac "polecenia fiksacja" co w zasadzie nie mam pojecia co znaczy ale te plytki chodza w innych napedach..natomiast gorzej radzi sobie z plytami rw a plytek tanich (no name x disc raczej wogole nie nagrywa) dlatego teraz chcialbym miec jakis bezproblemowy sprzet:) |
a wlasnie..
na jakiej podstawie ulozony jest ten ranking (top 15 dvd) na stronie glownej? glosowanie..sprzedaz?? czy jeszcze cóś innego? :p
|
Mam Benq 1640 i Liteon 1693. Benq (vs Litek) znacznie lepiej odczytuje płyty, znacznie lepiej nagrywa DVD-R/RW, porównywalnie nagrywa DVD+R/RW.
Benq aktualnie jest chyba najbliżej określenia najlepsza nagrywarka dvd, aczkolwiek idealna niestety nie jest i we wszystkim najlepsza też nie jest. Ostatni LiteOn który dobrze odczytywał to był 832, potem już znacznie gorzej. Więc LiteOna odradzam, a jeśli nie chcesz Benqa to bierz LG 4163/4165. Nec i Pioneer to już ponad 200zł, aczkolwiek też są warte uwagi. |
Zapraszamy do lektury juz istniejacych watkow.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:53. |