![]() |
Podświetlane napisy w menu
Połączyłem sobie kilka odcinków serialu i zrobiłem do dodałem do tego menu które sam sobie zrobiłem. DODAŁEM PRZYCISKI I POJAWIŁ SIĘ PROBLEM PONIEWARZ NIE PODŚWIETLAJĄ SIĘ ONE WIĘC NIE MA MOŻLIWOŚCI WYBORU ODCINKA W MENU GDYŻ PO PROSTU NIE WIDAĆ CO SIĘ WYBIERA. Jak dodać takie podświetlenie nie rozbierając filmu na czynniki pierwsze (np NuMenu for), gdyż dotychczas mi się to udało z dodaniem całego menu.
|
Spróbuj zrobić coś takiego:
- odpal PGCEdit i wczytaj film; - namierz i zaznacz w oknie po lewej swoje menu (szukaj VTSM z buttonami - podana będzie ich ilość np. 4b); - naciśnij Ctrl+M i w oknie, które się pojawi wybierz Edit; - wybierając suwakiem przy Edit button poszczególne klawisze zobacz, jaką wykorzystują one paletę kolorów (opcja Use color scheme w tym samym oknie); - jeśli korzystają z palety 0 (default) przestaw wszystkie buttony na paletę 1; - wybierz klawisz Edit color schemes (w tym samym oknie); - w oknie, które się pojawi, zmień suwakiem Contrast na np 4 w opcji Background dla Selected i Activated button - możesz tu też wybrać kolory podświetleń; - pozamykaj wszystkie okna zatwierdzając zmiany; - z menu File daj Save DVD i potwierdź zmiany; - sprawdź na kompie efekty zmian; - daj znajdź, czy coś wyszło ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:01. |