Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Nowa nagrywarka LITEON SHW-1635S czy zastąpi 1693S (https://forum.cdrinfo.pl/f15/nowa-nagrywarka-liteon-shw-1635s-czy-zastapi-1693s-56756/)

kowanski 18.10.2005 10:58

Cytat:

Napisany przez karel48
Mój 1653 sprawiał kłopoty tylko na wstępie, kiedy bios był całkiem niedopracowany - ostatnie biosy obsługiwały już większość nośników i problemy zniknęły - co do jakości zapisu było z tym różnie i zgadzam się z opinią, że Litek potrzebuje szlachetnego "drzewa" na opał ale tak naprawdę to dotyczy wszystkich nagrywarek - Benka też.
Co do korekcji to jak dotychczas Benek udławił się już jednym wsadem do kotła - Litek natomiast nie wybrzydza i żre co mu się pod nos nawinie (czasem dłużej przeżuwa ale nie wypluwa), dlatego tak do końca nie podzielam opinii na temat tej super korekcji Benka.
I takie to moje spostrzeżenia na temat zniesławionego napędu... ;)
:piwo:

Popieram w 100 % - zauważylem to samo :)

memorando 14.10.2005 20:44

jak ktoś chce dam dwa hawki których nic nieczyta oprócz lg 4167b benq się zdaławia, litek, plex, a jedynie lg je czyta:D

Conti 14.10.2005 20:41

Cytat:

Napisany przez karel48
Mój 1653 sprawiał kłopoty tylko na wstępie, kiedy bios był całkiem niedopracowany - ostatnie biosy obsługiwały już większość nośników i problemy zniknęły - co do jakości zapisu było z tym różnie i zgadzam się z opinią, że Litek potrzebuje szlachetnego "drzewa" na opał ale tak naprawdę to dotyczy wszystkich nagrywarek - Benka też.
Co do korekcji to jak dotychczas Benek udławił się już jednym wsadem do kotła - Litek natomiast nie wybrzydza i żre co mu się pod nos nawinie (czasem dłużej przeżuwa ale nie wypluwa), dlatego tak do końca nie podzielam opinii na temat tej super korekcji Benka.

Popieram Karela - Beneq przez miesiąc sprawił mi więcej zawodów niż Liteony 812 i 1693 przez prawie półtora roku.

karel48 14.10.2005 20:21

albatros7 13.10.2005 22:07

Po moich przejśćiach z Liteonem ta firma JAK DLA MNIE JEST SPALONA !
MZiol napisał :
LiteOn + markowe płytki = dobry zestaw

myśle że litek wcale nie jest taki zły, tylko trzeba go dobrze karmić

no i jego duży plus - korekcja błędów, do niedawna chyba najlepsza - teraz benio

pozdr.
Niezgodze się z tobą, z moją SOHW-1653S kombinowałem jak koń pod góre(płytki, biosy) bardzo kaprysiła, jedynie TDK dobrze paliła, ale do czasu. Po czasie kumpel użuczył mi swojej SOHW-1673S i zdziwko. Pali na badziewiastych płytkach typu houk, i nawet dobrze,sprawdziłem na kprobe,moja nie chciała ich widzieć. Moim zdaniem Liteon to badziewie, chociaż można trafić na coś pożądnego. Ale czy opłaci się ryzykować ?

karel48 10.10.2005 20:03

Hmm ... no to mnie się nie udało (ale czy naprawdę?) - ja wymieniłem nieuszkodzonego (hi ,hi) 1653 na 1693 - ale czy 1635 będzie lepszy to będzie można powiedzieć dopiero wtedy gdy większa ilość użytkowników zamieści testy. ;)

Piciu. 10.10.2005 19:04

Ilość załączników: 1
Witam

Odebralem dzisiaj po wymianie (1633S - padl po 6 m-cach odczyt dvd) nowiutkiego SHW-1635S, wgralem najnowszy firmware (YS0G) i wypalilem 1 plytke (Platinum RitekR03).
Jak dla mnie wynik calkiem dobry (palona x8, 4,07GB):

Conti 10.10.2005 16:38

Cytat:

Napisany przez arkos23
... strasznie jest drogi ...

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22147

cale 185zl w detalu

Chodziło o płyty DL 8x a nie o liteona ;) .... one są / będą strasznie drogie ...

arkos23 10.10.2005 09:17

Cytat:

Napisany przez Xavery

Co do nadciagajacego 1635 - jakos nie jestem za bardzo entuzjastyczny. Malo co moze sie poprawic w kwestii jakosci zapisu, a i tak watpie, zeby ktokolwiek nagrywal DVD+R9 na 8X - jedna sprawa, ze jeszcze ich nie ma, druga sprawa, ze jak sie pojawia, to pewnie beda cholernie drogie.

... strasznie jest drogi ...

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22147

cale 185zl w detalu

Xavery 20.09.2005 21:12

Akurat model 1213 nie powinien miec prawa do istnienia, byl najbardziej beznadziejna nagrywarka, ktora kiedykolwiek powstala.
MZiol ma racje - Litek i markowe plusy to dobry zestaw. Sam sie o tym przekonalem na moim 1693.

Co do nadciagajacego 1635 - jakos nie jestem za bardzo entuzjastyczny. Malo co moze sie poprawic w kwestii jakosci zapisu, a i tak watpie, zeby ktokolwiek nagrywal DVD+R9 na 8X - jedna sprawa, ze jeszcze ich nie ma, druga sprawa, ze jak sie pojawia, to pewnie beda cholernie drogie.

Jak chcesz kupic spaware dvd - szczerze polecam BenQ 1640. Nie twierdze aczkolwiek, zeby Litek byl zly (bo nie jest) - jednak za ta cene mozna miec naprawde lepszy sprzet, a te pare bajerow (czyli grzebanie w biosach, eepromach, skanowanie w innym programie i takie tam) mozna odzalowac.

Bierz BenQ'a 1640 :) Na przyklad stad :)

Oktawian89 20.09.2005 20:01

taa, juz sie doczekać nie moge ||

MZiol 20.09.2005 19:27

więc najwyższy czas zakupić BENIA :)

Oktawian89 19.09.2005 22:28

Zapewne tak ,ale mi chodziło o wszystko ... nie jakosc tylko ilosc.. zaówasz ze za moja 1 nagrywarke DVD LITEONA 851S dałęm 450 zł i chodziła jak złoto.. ale wymieniłem ja na LG i nei zaluje , potem dorwałem Liteona ojca (1213) i masakra.. niby sprawny najnowszys bios a na verbatimach nie potrafił nagrywać ;/ i gdzie tu jest jakosc ? Litek kosztował koło 300 zł chyba nawet 250 zł... ale pewien nie jestem ;)

MZiol 19.09.2005 22:18

LiteOn + markowe płytki = dobry zestaw

myśle że litek wcale nie jest taki zły, tylko trzeba go dobrze karmić :)

no i jego duży plus - korekcja błędów, do niedawna chyba najlepsza - teraz benio

pozdr.

karel48 19.09.2005 22:12

Cytat:

Napisany przez Oktawian_15
posiedzi bo wiekszosc ludkow nie patrzy na jakos tylko na ilosc ! i to mnie przeraza ! ;/
(mowie ogolnie o całej Polsce)

To nie tak - mianowicie większość ludków uważa że jakość to właśnie Liteon -przecież uzyskał renomę niskimi cenami i dobrą jakością nagrywarek cd - nie każdy jest uczestnikiem lub choćby nawet czytelnikiem tego forum.
Dlatego chwała CDRInfo.pl i temu że tutaj trafiłem - nie jestem sam ... :idea:
;) :piwo:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:31.