![]() |
o rany ale to skomplikowane...
tak dalem ten skrypt, ktorym sie z wami podzielilem. ale nawet bez skryptu gdy chce zrobic plyte vcd na podstawie danych otrzymanych po wczeasniejszym authoringu - tzn wybieram pliki w kompilacji vcd z katalogu vcd, to Nero nie "pozwala" mi ich podmienić, tylko upiera się przy swoich. Jedyne rozwiązanie to wypalanie na podstawie obrazu płyty, no ale co ze skryptem? słowem, porąbane to wszystko |
Rozumiem, że dodałeś ten skrypt którym się z nami dzieliłeś. Coś za coś masz skrypt, nie masz menu choć powinno się znajdowaćna płycie.
|
Hej Piotrze, Ty chyba caly czas siedzisz przed kompem.
Jeszcze troszkę Cię beszczelnie pomęczę, jeśli pozwolisz? :) W Nero nie mogę podmienic plików z katalogu VCD (menu, znaczniki). Wypalona płyta zrobiona jako kopia w Nero (w kompilacji na VCD) nie posiada wykonanego wcześniej menu. Tylko startuje sam film (na odtwarzaczu DVD). Jak to przeskoczyć? Próbowałem jeszcze zapisać jako dane, to znowu na kompie idzie, ale na stacjonarce już nie rusza. |
Cytat:
|
wiesz, ona zrobi z tego 200 kopii, trudno 200 ludziom to wytlumaczyc ;) kurcze ale sie wpakowalem, na jutro ma byc gotowe...
|
Cytat:
Nie wiem co to za klientka, ale może poradź jej żeby sobie kupiła Stacjonarny odtwarzacz DVD i wtedy nie będzie problemu z autostartem VCD/SVCD/DVD |
No to jaka jest metoda na utworzenie plyty samostartujacej - DVD? Wiem, ze odbiegam od tematu ale klientka chce jeszcze DVD...
|
Wątpię, ponieważ za odtworzenie całego filmu odpowiadają informacje znajdujące się w plikach *.ifo
|
Jeszcze jedno pytanko!
Czy powyższa metoda też działa na DVD? |
Powinno zadziałać, ale tego nie gwarantuję. Sprawdź na cdr-w.
|
no wlasnie. czy wystarczy zamiast mplayera wpisac inny programik?
|
Cytat:
Hmm... co ja mogę sobie pomyśleć :idea: Cytat:
|
Dostalem taka informacje na priv i dziele sie nia z Wami. Moze sie przyda.
Na dysku trzeba umieścić dwa pliki AUTORUN.INF oraz VCD.ASX plik autorun powinien zawierać: [autorun] ShellExecute=mplayer2 /fullscreen VCD.ASX plik VCD.ASX powinien zawierać: <ASX Version = "3.0"> <Title>Name of my Video CD</Title> <Entry> <Ref href = "MPEGAV\AVSEQ01.DAT" /> </Entry> </ASX> Co o tym myślicie? Mariusz |
Cytat:
|
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:29. |