![]() |
Z MPG na DVD
WItam
Mam 5,2 GB filmu w jednym pliku (wesele siostry) przegrane z VHS kartą "CAPTURE PIxelVIEV" oczywiście w formacie mpg (nagrane w jakości-systemie DVD). Zalezy mi tylko na zamienieniu tego mpg na format DVD i zapisanie na dysku twardym jako format DVD - pozniej chce to przerobic ClonemDVD2 na plytke DVD 4,7 GB (clon sam dopasowuje do plytki). Probowalem zapisac tego mpg programem NeroVision do formatu DVD - udało mi sie teoretycznie ale pozniej jak chcialem te sciezki DVD wypalic Clonem to w połowie przerabiania sie zatrzymywał i komunikował o brakującej ścieżce DVD *.vob czy jakos tak... jakim programem moge to przerobic bezproblemowo ??? z gory dziekuje za pomoc |
ja polecam WinAVI 8 )
1. przerabiamy .mpq na .vob 2. .vob nagrywamy nero |
Cytat:
jakość dużo lepsza niż w WinAvi (przynajmniej wersji 6) |
Jeśli użyjesz Winavi to będzie nie potrzebna kompresja tego materiału. Proponuję program do authoringu Tmpgenc DVD Author --> Opis , przy okazji możesz dodać menu, a potem wrzucić do CloneDVD lub DVD Shrink'a ;)
|
Ja bym polecal CCE, ale podejrzewam ze jestes poczatkujacy, wiec nie bedize chcial oci sie zaglebiac. Co innego ze jakosc uzyskalbys najlepsza z mozliwych...
|
no dzieki - bede probowal najpierw tym WinAVI
pozdrawiam |
Cytat:
ale bede probowal WInAvi tymbardziej ze jakosc z VHS nie jest krystaliczna :-) |
w mordę.
w NV Express kilika się na dole w w przycisk More, potem w Video Options/Quality Setting=>Custom, Bit rate trzeba dobrać tak aby film wszedł na 1 płytę. http://img353.imageshack.us/img353/4...board011wy.jpg tu jest kalkulator do obliczenia, lub można celować i sprawdzać :D http://www.videohelp.com/calc.htm i nie są potrzebne inne programy. |
hehe no spoko - sprubuje..
a chlopaki, jakis strasznie prosty program do ucięcia przodu i tyłu filmu w form. MPG przechwyconego z karty Capture zalezy mi aby po ucięciu zapisać go dalej do formatu MPG juz pociętego i juz wiecej nie męcze pozdro |
TMPGEnc Studio lub TMPGEnc Plus 2.5 szybko i bezboleśnie.
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Dzieki
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:26. |