Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Samsung TS-H552B contra Instant CD+DVD v.8.0 Pinnacle (https://forum.cdrinfo.pl/f15/samsung-ts-h552b-contra-instant-cd-dvd-v-8-0-pinnacle-56868/)

bax_2001 21.09.2005 22:59

Samsung TS-H552B contra Instant CD+DVD v.8.0 Pinnacle

Proszę o pomoc szanowne grono, gdyż zrodził mi się mały problemik. Po wyminie nagrywarki Liteon na wymienioną w tytule otrzymałem pełną wersję dość sporego pakietu firmy pinnacle - ICv.8.0, i niestety to oprogramowanie nie widzi mojej nagrywarki DVD w momencie zgrywania materiałów czy też kopiowania, a tylko widzi moją drugą nagrywarkę LG CDRW.
Oprogramowanie jest bardzo ciekawe i daje dużo możliwości ale niestety nie mogę utworzonych klipów czy też albumów zdjęciowych zapisać na DVD a tylko na CD. To absurd gdyż nagrywarka jest w trybie zgodności z oprogramowaniem, załadowałem nowy bios do do nagrywarki, uaktualniłem oprogramowanie na stronie Pinnacle i dalej - PORAŻKA.
Skończyły mi się już pomysły - proszę o nowe myśli które pomogłyby rozwiązać mój problem - z góry DZIĘKI.
??? ??? ??? ???

dariuszdebek 22.09.2005 08:55

Czy Pinnacle było dołączone do nagrywarki?.Jeżeli nie,to ta wersja może nie obsługiwać
tego modelu.Musisz kupić wersję nowszą 8.3 lub 9.

sobrus 22.09.2005 09:18

a probowales odlaczyc CDRW? moze widzi po prostu tylko pierwszy naped? I czy inne programy widza Twoje DVD (moze to wina APSI ?)

bax_2001 22.09.2005 10:05

Cytat:

Napisany przez dariuszdebek
Czy Pinnacle było dołączone do nagrywarki?.Jeżeli nie,to ta wersja może nie obsługiwać
tego modelu.Musisz kupić wersję nowszą 8.3 lub 9.

Tak była to wersja box i było razem z nagrywarką, oprogramowanie jest zrejestrowane i uaktualnione.

bax_2001 22.09.2005 10:08

Cytat:

Napisany przez sobrus
a probowales odlaczyc CDRW? moze widzi po prostu tylko pierwszy naped? I czy inne programy widza Twoje DVD (moze to wina APSI ?)

właśnie próbowałem tak zrobić ale to nie pomaga, i wszystkie inne programy widzą moje DVD miedzy innymi ClonDVD.
Może reinstalacja systemu pomoże, bo porzedni napęd (LITEON) odpiołem i wpiołem Samsunga , ale załadowałem stery z płyty i o'k.

ed hunter 22.09.2005 10:16

Cytat:

Napisany przez bax_2001
właśnie próbowałem tak zrobić ale to nie pomaga, i wszystkie inne programy widzą moje DVD miedzy innymi ClonDVD.
Może reinstalacja systemu pomoże, bo porzedni napęd (LITEON) odpiołem i wpiołem Samsunga , ale załadowałem stery z płyty i o'k.

po wymianie nagrywarki powinno się odinstalować kanał IDE i restart - niech system zainstaluje napęd od nowa.

żadne sterowniki z płyty nie są potrzebne.

adammc 23.09.2005 20:23

Bo instant copy jest do kompresji filmu dvd a odbywa się to tylko na hdd a nie z napędu tzw. cce zrzuć dvd decrypterem film na dysk a propo całkiem fanie filmy jakościowo wychodzą z tego nie to co dvd shrink to gówno

Acer17 02.10.2005 12:20

Pinnacle to sh**. Mam tą samą nagrywarkę i zauważyłem jakie poważne niedociągnięcia ma ten program. Po wyczyszczeniu 2 płyt CDRW przestały się nadawać do użytku. Zainwestuj lepiej w Nero.

zene_k 02.10.2005 19:54

Cytat:

Napisany przez Acer17
Pinnacle to sh**. Mam tą samą nagrywarkę i zauważyłem jakie poważne niedociągnięcia ma ten program. Po wyczyszczeniu 2 płyt CDRW przestały się nadawać do użytku. Zainwestuj lepiej w Nero.

Samsung the best pinnacle shit, nie no rewelka :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:18.