Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   XP bez sp a programy (https://forum.cdrinfo.pl/f5/xp-bez-sp-programy-57004/)

Arcadio 26.09.2005 16:37

A ja mam taki problem...

Daję we właściwościach paska narzędzi w Windowsie XP (tego paska na dole ;) żeby nie pokazywało paska języka (PL) a mimo to po ponownym uruchomieniu kompa znowu mi to wskakuje. Niby nic ale wkur*ia mnie to. Jak schować ten pasek na stałe?

Burak_PL 26.09.2005 15:23

widze ze juz wszystko wiesz ale 1 osoba więcej co to potwierdzić to chyba mocniej Cię utwierdzi :) więc wszystko działa :)

DreamCrusher 26.09.2005 14:12

thx all; czyli generalnie nie mam sie czego obawiac, a kontroler pamieci zaaplikuje z win2k3

ed hunter 26.09.2005 11:41

u mnie USB 2.0 (NEC) i tak nie działa (działa jak 1.1) na XP z SP2 jak nie dogram sterowników. więc problem USB 2.0 praktycznie można pominąć.

Ormianin 26.09.2005 11:27

Wszystko dziala na XP bez SP, ale musisz wiedziec ze SP1 wnosil bardzo duzo m.in. duzo lepsza obsluge pamieci, lepsza kompatybilnosc dla starszego softu i wiele innych poprawek systemowych... czego jakos o SP2 nie moge powiedziec ze na lepsze

Damianos L 26.09.2005 07:30

u mnie wszystko co ma dzialac dziala, stery do usb doinstalowane i problemu nie ma

hmm, byl jakis programik co mi nie dzialal, chyba style xp to byl, i jeszcze jakis program ale nazwy nie pamietam

mgit 25.09.2005 20:40

USB 2 też działa na XP bez sp wystarczy doinstalować stery ;)

Predi 25.09.2005 19:40

jade bez zadnych SP i wsio dziala
(nie dzialalaby mi jedna gra, ale i tak nie spelniam wymagan sprzetowych ;) )

Smartek 25.09.2005 19:03

ja od zawsze jade bez SP i wszystko hula.., a kazdy w/w soft chodzi (jedynie co mi nie chodzilo to USB 2 - wymaga SP1 o ile dobrze pamietam).
pozdro ;)

DreamCrusher 25.09.2005 19:00

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Może jeśli na jakimś programie szczególnie ci zależy, to podaj jego nazwę. Na pewno znajdzie się ktoś, kto próbował używać go na Windowsie bez sp i potwierdzi lub zaprzeczy, że będzie działał bez problemu.

hmm:
photoshop cs2
nero 7
macromedia studio (flash/dreamweaver) 8
mozilla thunderbird

a poza tym nowsze wersje programow ktore dzialaly wczesniej na golym xp teraz moze wymagaja sp1 lub 2? winamp, opera, alcohol, flashget, tlen, konnekt? itp
wole sie wczesniej przygotowac na przykra niespodzianke niz potem szukac prog zatepczych

andrzejj9 25.09.2005 18:33

Ja jeszcze nie spotkałem się, żeby program nie chciał mi działać, a na stacjonarnym mam "gołego" Windowsa.

Może jeśli na jakimś programie szczególnie ci zależy, to podaj jego nazwę. Na pewno znajdzie się ktoś, kto próbował używać go na Windowsie bez sp i potwierdzi lub zaprzeczy, że będzie działał bez problemu.

memorando 25.09.2005 18:29

Cytat:

Napisany przez zuk4u
witam!
prawdopodobnie w najblizszym czasie bede musial zmienic xp z sp2 na xp bez zadnego sp. w zwiazku z tym mam pytanie - jakie programy (z tych bardziej znanych, uzywanych czesto) moga nie dzialac na xp bez zadnego sp?

usb 2.0 jako stery muszą mieć sp1, big lba wsparcie dopiero w sp1 czyli problem z dyskami powyzej 128 giga poprawisz dając stery nvidi jak masz albo rejestr edytując, adobe creative studio wymaga sp2, i o ile wiem na pewno symantec 2k5 będzie miał problemy niższa wydajność, po za tym jeszcze na 100 % szykuj się na niższą o 10 % wydajność niż w sp1 oczywiście 3 dmark 2k5 i pcmark 2k5 niedziałają bez sp2 i chyba ati najnowsze stery i nvidi

DreamCrusher 25.09.2005 18:21

XP bez sp a programy

witam!
prawdopodobnie w najblizszym czasie bede musial zmienic xp z sp2 na xp bez zadnego sp. w zwiazku z tym mam pytanie - jakie programy (z tych bardziej znanych, uzywanych czesto) moga nie dzialac na xp bez zadnego sp?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:31.