![]() |
LG GSA-4081B widzi DVD ale nie widzi CDR, CDRW
Witam, mam nagrywarkę DVD LG GSA-4081B. Nagrywarka widzi wszystkie plyty DVD, widzi wszystkie nagrane plyty CDR, CDRW z danymi, audio jak i bootowalne. Nagrywa wszystkie płyty DVD. Nie nagrywa jednak żadnej płytki CDR i CDRW któr± chcę nagrać. Jezlei wkładam jak±¶ CDR, CDRW to caly czas krzyczy, że nie ma no¶nika. tydzień wczesniej wszystko działało bez problemu.
Co zrobiłem: przepinałem tasiemki, master/slave, odinstalowałem nero, zainstalowałem burn4free, zrobiłem upgrade do 106, odinstalowywałem nagrywarkę i NIC. Cala sytuacja zdarzyła sie albo po wymianie plyty głównej, system zainstalowałem z GHOSTA, oczywiscie musiałem wgrać nowe sterowniki bo ghost był zrobiony na inn± plytę albo w jakim¶ mommencie jak kopałem :D komputer bo mi wiatraczek za głosno chodzi. Jedyne czego nei zrobiłem to nie zainstalowałem nowego swiezego systemu i nie przepinałem nagrywarki do innego kompa ( dzisiaj to zrobię). Płytki to ESPERANZY I TDK z którymi tydzien wczesniej nie mialem żadnego problemu. HELP |
no jak się kopie kompa... :rozwal: :|
Odpowiedziałe¶ sobie sam - sprawdzić na innym komputerze, jak będzie ok to postawić system od nowa. jak na innym kompie będzie Ľle to może trzeba kopn±ć z drugiej strony :> , albo nagrywarkę do serwisu (je¶li po gwarancji to totalny rozwał jej zafundować || ) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:46. |