Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   Gry dla 9-cio latka (https://forum.cdrinfo.pl/f25/gry-dla-9-cio-latka-57063/)

PIOTR34 07.10.2005 12:32

Dziękuję wszystkim którzy wzieli udział w tym temacie. Wybór padł na "Madagaskar".

Burak_PL 28.09.2005 18:54

nie spamuje tylko poprawiam :) bo potem by suzkał no i by sie troche naszukał zanim by do tego doszedł :)

dokłdam

Pet Soccer
Pet Racer :)

Desden 28.09.2005 17:41

Cytat:

Napisany przez Burak_PL

@Desden THPSU 1 nie było na PC :>

Ty juz tyle nie spamuj :D
Chodziło O TH: Pro Skater bez undergrounda ;)

PIOTR34 28.09.2005 13:13

Dobrze, że wczoraj napisałem ten temat, bo dzień przed zakupem to bym się nie pozbierał ;)

Burak_PL 28.09.2005 06:18

tak Kapitan Pazur!!!!!!

@Desden THPSU 1 nie było na PC :>

oddwor 28.09.2005 00:16

Lego racer 1 i 2 (1 polecam!!!)
Madagaskar
Rayman
Hugo (seria)

M@X 28.09.2005 00:09

Pierwsza linjka - OK. Alice jak najabrdziej sie dla 9latka NIE nadaje ze wzgledu an schize i przemoc. Tomb Raider i Tony Hawk są za trudne. A NFS - kwestia gustu...

Strategie typu Settlers, Faraon (Cywilizacja?) to swietny pomysl - oczywiscie w wersji polskiej. Majac 9 alt nie moze juz znac angielskiego w tak dobrym stopniu by grac (choc ja sie urodzilem w innej epoce i slyszalem, ze teraz angielskiego to ucza juz od przedszkola...).

Desden 27.09.2005 23:52

Cytat:

Napisany przez M@X
Ja nie zamierzam pozwolic mojemu dziecku grac na konsoli od najmlodszych lat. Bedzie gral, gdy ja uznam to za stosowne...

Czy ja wiem czy to jest złe,liczy się dobre podejscie i tyle ;)

Co do gier dla 9 latka!polecam znakomitą gre "Beyond Good&Evil", "LEGO Star Wars","Asterix & Obelix XXL"
Z lepszych polecam: "American McGee's Alice"-alicja w krainie czarów:D
,"TombRaider:1,2,3,4,5"-super gierka w roli indiany jones'a w spódnicy ;)
"Tony Hawk's Pro Skater" cała seria,"need for speed:Underground 1 i 2"-fajne wyscigi takie wsam raz ;)
Gatunkowych gierek jest dużo,ja bym jednak poradził mu myslec na settlers'ami lub jakąś inną strategią np.Faraon,Zeus na początek ;)

Hinks 27.09.2005 22:37

Polecam gre Kapitan Pazur Jak było się młodszym to się w to grało :D

M@X 27.09.2005 21:27

Ja nie zamierzam pozwolic mojemu dziecku grac na konsoli od najmlodszych lat. Bedzie gral, gdy ja uznam to za stosowne. Co do recenzji - na saczescie nie. Teraz szykuje sie wielka reaktywacja, umowy z nowymi dystrybutorami itp. Bedzie ciekawie :-)!

Berion 27.09.2005 21:03

Cytat:

Napisany przez M@X
Konsola to chybion rozwiazanie w tym wieku... Niech nauczy sie obslugiwac PC, a potem jak juz sie nauczy ze PC nie jest tylko do grania, to mozna myslec o konsoli do grania, bo nie bedize siedzial tylko przed PS'em i gral, ale i siadzie do komputera celem doksztalcenia sie a i w realnym zyciu zrobi cos pozytecznego. [...]

Teorytycznie masz rację :D Ale, wiesz... jak to jest w rzeczywistości ;)

Cytat:

Co do tematu - dopiero co recenzowalem "Lemony Snicket - Seria Niefortunnych Zdarzeń". [...]
Mam nadzieję, że nie tylko taki kaliber Ci się trafia do recenzji? :D

M@X 27.09.2005 20:21

Konsola to chybion rozwiazanie w tym wieku... Niech nauczy sie obslugiwac PC, a potem jak juz sie nauczy ze PC nie jest tylko do grania, to mozna myslec o konsoli do grania, bo nie bedize siedzial tylko przed PS'em i gral, ale i siadzie do komputera celem doksztalcenia sie a i w realnym zyciu zrobi cos pozytecznego.

Co do tematu - dopiero co recenzowalem "Lemony Snicket - Seria Niefortunnych Zdarzeń". Gra w polskiej wersji jezykowej na podstawie filmu. Dalem jej 5/10, ale stwierdzilem ze jesli ma sie 7-10 lat to mozna spokojnie doliczyc ze 2 oczka!

PIOTR34 27.09.2005 19:01

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
"ucząc bawi bawiąc uczy"

Niezłe hasło, a i propozycja ciekawa. Poszukam demka i czas na zabawę, ale następne propozycje mile widziane :) Mam tydzień czasu na wybór.

Cytat:

Napisany przez Berion
Na początek jakieś "lajtowe". Ot, powiedzmy: GTA-3/VC/SA, Quake'i, Manhunt ||

Wyczułem tu delikatny podstęp || w Quak'a1 to ja kiedyś ciupałem. Sprawdziłem co to za gra "Manhunt" to by był nie zły numer raczej dla jego ojca lub dla mnie ||

Cytat:

Napisany przez Berion
Ja bym mu kupił PSXa, niech przycina w platformery (Crash, Spyro). To jest docelowy gatunek dla dzieci (sam chętnie je lubie )

Tej konsoli nie zniszczy nawet 5 latek. Moja przeżyła upadek z 2m, a kumpla zalanie kawą... Laser to też majstersztyk (no prawie). Gdybyś jakimś cudem poddał się mojej sugesti pomogę w zakupie (radami)

Tu pies jest pogrzebany bo dostał komputer, to o konsoli może pomarzyć.

Berion 27.09.2005 18:54

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
[...] jakie gry polecilibyście dla 9-cio latka [...]

Na początek jakieś "lajtowe". Ot, powiedzmy: GTA-3/VC/SA, Quake'i, Manhunt ||

A poważnie: ja wiem? może Simsy, Kangurek Kao czy inny kloc :) Ja bym mu kupił PSXa, niech przycina w platformery (Crash, Spyro). 8 ) To jest docelowy gatunek dla dzieci (sam chętnie je lubie :D)

Tej konsoli nie zniszczy nawet 5 latek. Moja przeżyła upadek z 2m, a kumpla zalanie kawą... Laser to też majstersztyk (no prawie). Gdybyś jakimś cudem poddał się mojej sugesti pomogę w zakupie (radami) :)

Burak_PL 27.09.2005 18:49

no Rayman uczy angielskiego na serio polecam :) "ucząc bawi bawiąc uczy"

Kangurek Kao

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:37.