![]() |
tacka robiaca mnie w konia....
witam mam maly problem mysle ze dobrze trafilem.......od jakiegos czasu zauwazylem ze po nacisnieciu przycisku wysowania tacki ta sie wysowa i natychmiast wraca z powrotem tak ze nawet bym nie zdazyl wymienic plyty...
nie wiem moze wymiana sterownika lub jego odinstalowanie i ponowna instalka by cos dala??? dzieki za pomoc podaje moj gadu gadu jak by sie cos chcialo komus cos skrobnac,, 6316659..... |
Sprawdz mechanike napędu
|
Witam!
Po pierwsze to tacka sie wysuwa i wsuwa... Po drugie o jakim sterowniku mowisz? Sterowniku do kanalow IDE? Po trzecie... mechanizm tacki sie spie**** i trzeba go naprawic Inna opcja wirus (czasami sa takie objawy, ale watpie zeby w tym przypadku to bylo wlasnie spowodowane wirusem) -EDIT- Ehhh... spoznilem sie :P |
bylo co¶ takiego, że tacka przesunęła się o jeden z±bek na prowadnicy -może i tak jest w tym przypadku ? :D
|
ja tu raczej widze inna sprawe: nieumiejetnosc poslugiwania sie KOMPUTEREM
gdy korzystasz z dysku cd, masz w jakims programie otwarta zawartosc tego dysku (wyswietlaja sie pliki i katalogi znajdujace sie na plycie). Przed otwarciem tacki napedu powinienes "puscic" dysk cd, tzn zamknac wszelkie okna/odwolania do napedu cd. Gdy nie "puscisz", po Twoim otwarciu tacki SYSTEM automatycznie ja zamknie, gdyz uzna, ze korzystasz z dysku cd, i otwarcie tacki nastapilo w sposob przypadkowy. Oczywiscie moze to zalezec od ustawien programow posiadajacych dostep do napedu cd, jak i od ustawien samego systemu. Natomiast winny tej sytuacji jestes Ty (nieznajomosc prawa nie zwalnia z obowiazku jego przestrzegania). Takie wlasnie jest moje przypuszczenie. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:20. |