Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kontrole policji - śląsk (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kontrole-policji-slask-57107/)

epol 28.09.2005 12:55

Kontrole policji - śląsk

Nie chce zaraz wszystkich straszyc, ale tylko poinformowac ludzi ze slaska i nie tylko.

Panowie policjanci znow zaczeli chodzic na kontrole, ale nie do mieszkan prywatnych, a do firm. Tak, wiec drogi kolego, kolezanko jesli masz firme i jestes na bakier z softem to mozesz miec problem.

Policjanci chodza "po cywilnemu" w Tarnowskich Gorach i z tego co mowili takie kontrole beda robic teraz co miesiac. Wczesniej to bylo w wiekszych odstepach czasu.

Stroze prawa nie tylko sprawdzali PC, ale rowniez telefony komorkowe czy nie sa kradzione.

Pawel_k 28.09.2005 13:01

znowu bedzie Chowanie Windowsa Do Piwnicy ;)
i plotki o tym ze "czesza" cale osiedla niewinnych userow wiarygodne tak jak informacje o platnym gg ;)

czero 28.09.2005 13:05

Ja tam do slaska mam baardzo daleko, a i firmy jak na razie tez nie mam ;)

Air 28.09.2005 13:12

A ja mam w pracy wszystko legalnie :D

Burak_PL 28.09.2005 13:15

ja ze śląska :) i znów cyrk będzie :) ostatnio tez był :)

memorando 28.09.2005 14:28

tarnowskie góry.....będę z lapem tam w październiku........

epol 28.09.2005 15:01

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
i plotki o tym ze "czesza" cale osiedla niewinnych userow wiarygodne tak jak informacje o platnym gg ;)

Chyba nie zrozumielismy sie. To nie jest informacja, ktora powiedzial znajomy znajomego..., ale informacja poparta "wlasnym doswiadczeniem".

memorando 28.09.2005 15:08

Cytat:

Napisany przez epol
Chyba nie zrozumielismy sie. To nie jest informacja, ktora powiedzial znajomy znajomego..., ale informacja poparta "wlasnym doswiadczeniem".

od dluzszego cza su nad tym się zastanawiam...........

Predi 28.09.2005 15:18

do akademika nie wejda :P

memorando 28.09.2005 15:27

Cytat:

Napisany przez Predi

wejdą w szczecinie np lubią inwigilować bratniaka.....

andrzejj9 28.09.2005 15:31

Cytat:

Napisany przez epol
Nie chce zaraz wszystkich straszyc, ale tylko poinformowac ludzi ze slaska i nie tylko.

Panowie policjanci znow zaczeli chodzic na kontrole, ale nie do mieszkan prywatnych, a do firm. Tak, wiec drogi kolego, kolezanko jesli masz firme i jestes na bakier z softem to mozesz miec problem.

Policjanci chodza "po cywilnemu" w Tarnowskich Gorach i z tego co mowili takie kontrole beda robic teraz co miesiac. Wczesniej to bylo w wiekszych odstepach czasu.

Stroze prawa nie tylko sprawdzali PC, ale rowniez telefony komorkowe czy nie sa kradzione.

A co oni bez nakazu mogli sprawdzić?? Mogli was co najwyżej poprosić o pokazanie, jakie macie oprogramowanie na komputerze, a wy równie uprzejmie mogliście odmówić..

memorando 28.09.2005 15:33

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A co oni bez nakazu mogli sprawdzić?? Mogli was co najwyżej poprosić o pokazanie, jakie macie oprogramowanie na komputerze, a wy równie uprzejmie mogliście odmówić..

a znasz przepis że w sytucji gdy istnieje możliwość tuszowania sprawy mogą bez nakazu aby przestępca nie zdązył ukryy c dowodów

Air 28.09.2005 15:36

Cytat:

Napisany przez Predi

W Krakowie w zeszłym roku w akademikach znaleźli nawet Kałacha :)

andrzejj9 28.09.2005 15:44

Cytat:

Napisany przez memorando
a znasz przepis że w sytucji gdy istnieje możliwość tuszowania sprawy mogą bez nakazu aby przestępca nie zdązył ukryy c dowodów

Znam, ale brzmi on trochę inaczej i też nie zawsze może być tak łatwo stosowany. I akurat wydaje mi się, że w takim wypadku nie miałby zastosowania, ponieważ trudno podejrzewać, że firma nagle zawiesi działalność, czy przestanie korzystać z komputerów.

Loczek 28.09.2005 16:22

Cytat:

Napisany przez memorando
wejdą w szczecinie np lubią inwigilować bratniaka.....

Policja nie ma prawa przeszukiwać akademinka bez zgody rektora szkoły.

Może wejść tylko w sytuacjach kryzysowych. A to, że jakiś student ma nielegalną kopię windowsa to nie sytuacja kryzysowa.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:02.