![]() |
mp3 na DVD
Witam.
A ja mam takie pytanie. Sorry za brak wiedzy ale dopiero zaczynam zabawę z nagrywaniem płyt Dvd... a raczej muzyki na nie. Chodzi o to, że nagrałem sobie w nero płytke dvd - wypełnioną mp3. I do tego momentu jest spoko, nero sprawdził poprawność nagranej sesji - jest ok. Problem pojawia sie gdy moja znajoma próbowała odtworzyć tę płytke na swoim domowym - stacjonarnym odtwarzaczu dvd... i zobaczyła tylko listę utworów a o uruchomieniu....mogła zapomnieć..... ??? Czy płyty z muzyką mp3 trzeba w jakiś "inny" sposób nagrywać by dało sie je odtwarzać na stacjonarnych odtwarzaczach? |
Nie możesz odtworzyć formatu mp3 wypalonego na DVD, bo odtwarzacz spodziewa się struktury Audio_TS i Vdeo_TS (czyli *.VOB, *.IFO i *.PUB w katalogu Video_TS).
Proste rozwiązanie - ściągnij AudioDVDCreator :) Prosto stworzysz DVD z muzyką. (DD 2.0) :serdusz: |
No dobra...ale teraz jest inny problem.... bo te pier.... plik które pościągałem w systemie są widoczne jako jpg.... (uroki zciągania muzyki z netu) i za nic w świecie nie można ich dodać w tym programie, bo ich po prostu nie widać.... chociaż winamp sobie je otwiera........
"Typ Pliku" - jpg :| No i żadnen program ich nie widzi z muzyką - winamp daje rade ale jak sie mu zaznaczy "wszytskie pliki"... Probowałem konwersji Easy CD-DA Extractor 8.1 - File Format Converter... no ale ich tam nie widać bo jak je ma program zobaczyc jak to są jpg....????#@$%#$^%#$^&%%&^%#*!!!!!!!!!!!!!! (( JAKIEŚ MĄDRE POMYSŁY??? |
Jaki problem? Zmień rozszeżenie z .jpg na .mp3 i po kłopocie
|
Cytat:
mam inne podejrzenie... każdy dvd player ma graniczny bitrate mp3 powyżej którego nie odczyta plików może to jest problemem. ja nagrywam kobiecie mp3 na dvd bez problemu i jej manta dvd player bezproblemowo je odczytuje do bitrateu 320 kb/s, a co ciekawe działają w nim także pliki w formacie mpeg! o czym dowiedziałem się przypadkowo wkładając dvdika z mp3 jpegami i kilkoma teledyskami w formacie mpeg...uff |
Cytat:
|
no wiec tak.......
co do tych jpg... DLACZEGO JA NA TO NIE WPADŁEM SKORO TO TAKIE PROSTE????!!!:-( przecież piszę...że system widzi te pliki jako JPG nie mp3... i zmiana programu co je otwiera nic nie daje....bo dalej we właściwościach pliku jest TYP PLIKU: JPG!!!A OTWIERA JE WINAMP....:)... ECH... GENERALNIE TO jak ktoś zciagał coś z takich stron jak phazeddl.com..to wie, że tam dziwne rzeczy sie ściaga... tak wiec dzieki za takie rady ale tyle to sam wiedziłem i juz tego próbowałem...:))))) a jak zciagałem przy pomocy get righta-a te plik... to juz wtedy były zapisywane jako jpg:))))) ... cgyba ze mam juz coś zkopane na całego w systemie............. a co do samego nagrania płyty... chciałbym by była to płyta z mp3 a nie audio.... a mp3 te co nagrywałem nie sa czytane juz na 2 odtwarzaczach stacjonarnych........ |
Cytat:
http://www.videohelp.com/dvdplayers czy te stacjonarki czytają mp3 z płyty DVD częst jest tak że stacjonarka czyta bez problemu mp3 z CD-R ale z DVD już nie |
areo.......nadal twierdzę, że powinieneś sprawdzić bitrate empetrójek i jeżeli jest większy niż 360(bodajże) to nie odpali ci go żaden stacjonarny plajer dvd.
więc zachodzi konieczność zmiany owego bitrejtu na mniejszy np. 160 kb/s w zupełności wystarczy i piszę cały czas o EMPETRÓJKACH NA DVD,a nie jakimś audio i....zainstaluj ponownie system i nie ściągaj muzy z takich gównianych stron...a mało to p2p ? te wszystkie emule(gdzie można sprawdzić czy ściągany plik to fake), dc++ gdzie są niezłe i szybkie źródła czy całe mnóstwo odmian torrentów ech....starczy ;) zresztą ktoś wyżej napisał ci, że wystarczy zmienić rozszerzenie z jpg na mp3(i nmam nadzieję, że nie mylisz zmiany rozszerzenia ze zmianą domyślnej aplikacji otwierającej dany rodzaj pliku)... |
Co do tych mp3 na phaze: one już są na serverach pozamieszczane jako jpg.
Często jakieś info czcionką 3 są w najmniej widocznym miejscu zamieszczone. Natomiast w kwestii mp3 na dvd ... jesli stacjonarny czyta mp3 z cdrw wypalonym w Nero, taki sam tryb powinien (i chyba tak jest) obowiązywać przy dvd. Przynajmniej w Kiss tak jest z tego co mi mówiono. Pzdr |
Wiec tak. U koleżanki na tym odtwarzaczu - ma jakąś cd z mp3 i chodzi bez problemu... :)
Co do samych blików - bitrate nie większy niż 200 :) A te pliki próbowałem i zmieniać aplikację co je otwiera i dodać do nazwy - .mp3... rezultat taki sam czyli żaden:). Winamp je otwiera o ile ustawi mu się opcję - "all files" ale już Windows Media Player wyrzuca komunikat - Image type not supported. :) Co do samego ściągania nie wszystko można znaleźć w ten sposób jaki podałeś :) prawie wszystko ale nie na 100 % :) A ja z tej strony ściągam coś takiego - Top 1000 Of The Last 30 Years... na emulu tego nie widziałem :) Co do samych plików np. Size: 3170537 bytes Header found at: 792 bytes Length: 198 seconds MPEG 1.0 layer 3 128kbit, 7601 frames 44100Hz Joint Stereo |
alien666, bitrate można zmniejszyć, ustawić zmienny lub stały, a na niektórych stacjonarkach nie pójdzie. Wszystko zależy od chipsetu jaki ma stacjonarka.
Tak więc bitrate nie jest regułą! ;p Nośnik DVD jest inaczej odczytywany niż CD, fakt odtwarzacz szuka znanych mu plików, ale nosnik ma znaczenie. :jezyk: P.S. Dzięki za konstruktywną uwagę :piwo: :spoko: |
Cytat:
|
Cytat:
Czytałeś mój post powyżej???? Pisałem wyrażnie ZMIEŃ ROZSZEŻENIE Z >JPG NA .MP3. Chyba że nie wiesz jak to powiedz! |
Cytat:
Musisz wejsc w Moj komputer, menu Narzedzia/Opcje folderow/Widok i odznacz opcje: Ukryj rozszerzenia znanych typów plików. Wtedy mozesz zmieniac rozszerzenie .jpg na .mp3 Mam nadzieje, ze teraz bedzie dobrze :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:40. |