![]() |
co jest? Toshiba to jest :D
niech Ci kumpel nagra na innej (lepszej) płytce i ciekawe czym kumpel nagrywa? Samsungiem? :> :szczerb: |
siemka ja mam problem z innej beczki kumpel mi nagrał muze na płyte dvd mam toshibe sd-r5372 i ona niewidzi nosnika jakby płyta była czysta a kazdemu innemu ona działa co jest??
|
alien666 - nie da rady, bitrate powyżej 320, poniżej 320 a na moim DA 3520 nie buja!
|
Reasumując. Skoro :
"Nośnik DVD jest inaczej odczytywany niż CD, fakt odtwarzacz szuka znanych mu plików, ale nosnik ma znaczenie. " - nagrywając pliki *.mp3 na cdrw jesli stacjonarka ma funkcję czytania mp3 wszystko można załatwić za pomocą Nero (tak samo filmy *.avi - DivX) - dlaczego w przypadku dvd+/-r nie jest analogicznie i jakiej aplikacji należy użyć do mp3 i do kilku plików *.avi (DivX)? Pzdr |
Cytat:
|
Cytat:
a co do problemu: zmiana rozszerzenia powinna rozwiazac problem bo DVD nie ma prawa przeczytac pliku mp3 skoro ma rozszerzenie jpg (nie patrzy na zawartosc tylko na rozszerzenie) winamp patrzy na zawartosc... pozdro |
Z toku rozmowy widac, ze u aero nie jest, dlatego wolalem napisac :)
|
problemem w tym przypadku jest chyba brak poprawnego rozumienia ewentualnych podpowiedzi ze strony pytającego...ech...
Elcool - rację to ty masz ale wydawałoby się oczywiste, że owa opcja jest u większości ludzi zaznaczona... |
Cytat:
Musisz wejsc w Moj komputer, menu Narzedzia/Opcje folderow/Widok i odznacz opcje: Ukryj rozszerzenia znanych typów plików. Wtedy mozesz zmieniac rozszerzenie .jpg na .mp3 Mam nadzieje, ze teraz bedzie dobrze :D |
Cytat:
Czytałeś mój post powyżej???? Pisałem wyrażnie ZMIEŃ ROZSZEŻENIE Z >JPG NA .MP3. Chyba że nie wiesz jak to powiedz! |
Cytat:
|
alien666, bitrate można zmniejszyć, ustawić zmienny lub stały, a na niektórych stacjonarkach nie pójdzie. Wszystko zależy od chipsetu jaki ma stacjonarka.
Tak więc bitrate nie jest regułą! ;p Nośnik DVD jest inaczej odczytywany niż CD, fakt odtwarzacz szuka znanych mu plików, ale nosnik ma znaczenie. :jezyk: P.S. Dzięki za konstruktywną uwagę :piwo: :spoko: |
Wiec tak. U koleżanki na tym odtwarzaczu - ma jakąś cd z mp3 i chodzi bez problemu... :)
Co do samych blików - bitrate nie większy niż 200 :) A te pliki próbowałem i zmieniać aplikację co je otwiera i dodać do nazwy - .mp3... rezultat taki sam czyli żaden:). Winamp je otwiera o ile ustawi mu się opcję - "all files" ale już Windows Media Player wyrzuca komunikat - Image type not supported. :) Co do samego ściągania nie wszystko można znaleźć w ten sposób jaki podałeś :) prawie wszystko ale nie na 100 % :) A ja z tej strony ściągam coś takiego - Top 1000 Of The Last 30 Years... na emulu tego nie widziałem :) Co do samych plików np. Size: 3170537 bytes Header found at: 792 bytes Length: 198 seconds MPEG 1.0 layer 3 128kbit, 7601 frames 44100Hz Joint Stereo |
Co do tych mp3 na phaze: one już są na serverach pozamieszczane jako jpg.
Często jakieś info czcionką 3 są w najmniej widocznym miejscu zamieszczone. Natomiast w kwestii mp3 na dvd ... jesli stacjonarny czyta mp3 z cdrw wypalonym w Nero, taki sam tryb powinien (i chyba tak jest) obowiązywać przy dvd. Przynajmniej w Kiss tak jest z tego co mi mówiono. Pzdr |
areo.......nadal twierdzę, że powinieneś sprawdzić bitrate empetrójek i jeżeli jest większy niż 360(bodajże) to nie odpali ci go żaden stacjonarny plajer dvd.
więc zachodzi konieczność zmiany owego bitrejtu na mniejszy np. 160 kb/s w zupełności wystarczy i piszę cały czas o EMPETRÓJKACH NA DVD,a nie jakimś audio i....zainstaluj ponownie system i nie ściągaj muzy z takich gównianych stron...a mało to p2p ? te wszystkie emule(gdzie można sprawdzić czy ściągany plik to fake), dc++ gdzie są niezłe i szybkie źródła czy całe mnóstwo odmian torrentów ech....starczy ;) zresztą ktoś wyżej napisał ci, że wystarczy zmienić rozszerzenie z jpg na mp3(i nmam nadzieję, że nie mylisz zmiany rozszerzenia ze zmianą domyślnej aplikacji otwierającej dany rodzaj pliku)... |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:04. |