![]() |
BenQ 1620 po miesiącu padła - pomocy!
Witam!
Kupiłem w USA nagrywarkę DVD I/O Magic 12x (BenQ 1620 firmware G7C9). Po miesiącu normalnej eksploatacji padła - praktycznie nie wysuwa kieszonki, a jak już wysunie i wkładam płytę miga chwilę zielona dioda i płyta zostaje wypluta (kieszonka wysuwa się z kręcącą sie płytą tylko do połowy). Windows XP widzi ją jako stacja dysków DVD-RM (poza Windowsem zachowuje się tak samo - np. w trakcie uruchamiania systemu nie da się jej otworzyć, itd.). Próbowałem pomocy technicznej on-line na stronie producenta - poradził mi: - zmienić firmware - zmieniłem na najnowszy dostępny na oficjalnej stronie - zainstalować ASPI - zainstalowałem - zainstalować najnowsze sterowniki płyty głównej - zainstalowałem I nic to nie dało... Spróbowałem z nieoficjalnymi firmware - próbowałem kilka różnych wersji - niestety bez żadnych efektów. Być może że coś robiłem źle w trakcie ich instalowania ale żaden nic nie dał. Czy jest jakaś szansa na naprawę tej nagrywarki (pomijając serwis)? Proszę o pomoc. Z góry wielkie dzięki! :) |
To jak nagrywarka wyglada teraz
Jak sie zlasza i co wgrales ? .cvt od Benq 1620 |
Aktualnie ma firmware B7P9 i nie reaguje.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:26. |