![]() |
Płyty czyszczące
Mam zamiar kupić taką płytę - przyda się do przeczyszczenia lasera w kompie i w PS2.
Jakie marki polecacie? Na Allegro pełno jest różnych wynalazków (Seven, Omega...) - nie orientuję się zbytnio w temacie więc pytam. |
Co do marki to nie wiem jaka jest najlepsza, ale na pewno im droższa tym lepsza :)
|
Cytat:
|
Takich plyt z reguly sie nie uzywa. Najlepsza metoda to sprezone powietrze. Bylo juz to omawiane na forum.
|
Mi nawet sprezone nic nie dalo po zwyklym przedmuchaniu.
Najlepsze jest przedmuchanie i czyszczenie manualne. |
Tylko manualne jest bardzo niebezpieczne. Bo trzeba wykazac pewna umiejetnosc zabawy. :) Dlatego ja sam np. nigdy sie za takie rzeczy nie biore nie mam takich zdolnosci. :) Ostatnio jak np. rozbieralem notebooka to do tej pory zostalo mi kilka srubek i nie wiem gdzie powinny byc. Notebook co prawda chodzi.(oprocz stacji dyskietek :D )
|
Cytat:
|
Nie. :) Stacja dobrze jest przykrecona. Tasme pewnie zle zamontowalem. Ale na razie nie chce mi sie jeszcze raz rozkrecac. Zreszta co bym nie rozkrecal to i tak srubki jakies zostaja.
Swego czasu jak rozkrecalem dvd-rom to pozniej musialem juz tylko na smietnik go wyrzucic. Dlatego lepiej sie za takie rzeczy nie brac. jak sie nie ma odpowiedniego doswiadczenia. |
Cytat:
Na pewno nie kupuj jakiegoś shitu z supermarketu za kilka złotych. Osobiście używam płytki marki hama. |
Ja mam płyte czyszczącą już jakiś czas, kosztowała mnie jakieś 70 zeta +/- dokładnie nie pamiętam. Konsole i odtwarzacz dvd czyściłam już kilkakrotnie i nic sie nie zepsuło :) wręcz przeciwnie, zawsze kiedy płyty zaczynają się tnąć lub coś w podobie czyszcze laser za pomocą płyty i jest git. Ja posiadam płyte DVD LENS CLEANER + TEST AUDIO/VIDEO. Owe testy są bardzo przydatne, szczególnie ten audio. :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:38. |