Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych (https://forum.cdrinfo.pl/f29/)
-   -   NEC ND-3540A problem mimo zmiany Firmware (https://forum.cdrinfo.pl/f29/nec-nd-3540a-problem-mimo-zmiany-firmware-57221/)

punisher 05.10.2005 14:13

Cytat:

Napisany przez ed hunter
nie Masz z powodu trafienia na niezłe odpady z fabryki, która produkuje Verbatimy.

Nie wiem czy są to odpady. Płytki w porównaniu z verbatimami słabo się nagrywają. Być może są to odpady, ale za taką cenę (poniżej 1zł) są wystarczające. Używam ich do nagrywania mało znaczacych plików.

ed hunter 04.10.2005 13:35

Cytat:

Napisany przez marcinez_mp
Ja używam płytek Omega DVD+R i są niezłe, jak za tę cenę. Problemów z nagrywaniem tych płytek też żadnego nie mam. Może dlatego, że te płytki przedstawiają się jako Verbatimy? :)

nie Masz z powodu trafienia na niezłe odpady z fabryki, która produkuje Verbatimy.

K@M!L 04.10.2005 11:19

a da sie zmienic by przedstawialy sie inaczej?

punisher 04.10.2005 11:14

Ja używam płytek Omega DVD+R i są niezłe, jak za tę cenę. Problemów z nagrywaniem tych płytek też żadnego nie mam. Może dlatego, że te płytki przedstawiają się jako Verbatimy? :)

K@M!L 02.10.2005 16:44

Dobra problem rozwiazany 1 TDKe mi nie chcialo czytac reszte idzie jak po masle!!
Czyli Byla to kwestia pierdzielonych plyt DVD!! NIE POLECAM NIKOMU plyt firmy:
O M E G A

Ale dzieki temu problemowi wiem co to i umiem wgrywac ASPI i Firmware

WIELKIE DZIEKI CHLOPAKI ZA POMOC!!

K@M!L 02.10.2005 14:26

Ilość załączników: 5
zrobilem jak kazales tylko aspi nie jestem pewien czy dobrze zrobilem zreszta wszystko co zmienilem mam zapisane w rzutach ekranu ktore dolaczam do posta dalej to samo kupilem TDKi plytki i mam dalej komunikat ktory tez dolaczam w zalaczniku - Czyli NIEPRAWIDLOWY DYSK

Juz sie wkurzylem zainstalowalem Alcohol i tam tez przy probie nagrania obrazu wychodzi mi blad:

CANNOT WRITE MEDIUM INCOMPATIBLE FORMAT

Co jest do cholery grane

Yarozelsky 02.10.2005 12:23

Cytat:

Napisany przez K@M!L
Plytki jakie mam to OMEGA DVD R 4x DVD-R 4.7GB ale pierwsze 3 DVD na firmware 1.0 nagralo i to w predkosci 4X a teraz nie dosc ze nie pozwala wybrac nagrywania DVD w predkosci szybszej niz 2.4X to jeszcze nie zaleznie od firmware bo wgrywalem juz wszystkie najnowsze i strsze wersje wyskakuje komunikat za NIEPRAWIDLOWY DYSK kumpel mi powiedzial ze mial ten sam problem (ma zupelnie innego kompa i inna nagrywarke ale tez nero) ale nie pamieta jak to rozwiazal...

moj sprzet ma niecaly tydzien Plyta GIGABYTE GA-K8NF-9 Procesor 3000 Athlon 2GB ramu 2 dyski po 80GB

Aha teraz DVD dalem na tasme Secondary Master z tasmy Primary Slave

Witam.
Zrób tak : wgraj bios 1W5,przeinstaluj nero ,zainstaluj aspii,nagrywarke zostaw na secondary master[niezapomnij zmienic ustawienie zworki]potem sprzawdz czy nagrywa na innych płytkach[mozliwe ze trafiles na jakas wadliwa partie]

K@M!L 02.10.2005 12:10

Plytki jakie mam to OMEGA DVD R 4x DVD-R 4.7GB ale pierwsze 3 DVD na firmware 1.0 nagralo i to w predkosci 4X a teraz nie dosc ze nie pozwala wybrac nagrywania DVD w predkosci szybszej niz 2.4X to jeszcze nie zaleznie od firmware bo wgrywalem juz wszystkie najnowsze i strsze wersje wyskakuje komunikat za NIEPRAWIDLOWY DYSK kumpel mi powiedzial ze mial ten sam problem (ma zupelnie innego kompa i inna nagrywarke ale tez nero) ale nie pamieta jak to rozwiazal...

moj sprzet ma niecaly tydzien Plyta GIGABYTE GA-K8NF-9 Procesor 3000 Athlon 2GB ramu 2 dyski po 80GB

Aha teraz DVD dalem na tasme Secondary Master z tasmy Primary Slave

Yarozelsky 01.10.2005 19:17

Cytat:

Napisany przez K@M!L
system sam zainstalowal dvd i nic z tego plyty cd nagrywa plyty dvd widzi ale nie nagrywa..........macie jeszcze jakies pomysly?

a jakich dvd nie nagrywa - wszystkich? czy tylko danej marki?

K@M!L 01.10.2005 18:49

system sam zainstalowal dvd i nic z tego plyty cd nagrywa plyty dvd widzi ale nie nagrywa..........macie jeszcze jakies pomysly?

K@M!L 01.10.2005 18:32

nie no ale plyty dvd widzi tz inne ktore wczesniej nagralem jak wsadzam to moge z nich czytac

ed hunter 01.10.2005 18:23

chodziło o to aby system sam zainstalował napęd i kanał po restarcie.

jeśli są to sterowniki nVidia to je odinstalować i zobaczyć jak na sterach Microsoftu będzie.

nie wiem co innego może być...

ostatnio po zmianie firmware NEC nie widział mi płyt DVD

pomogło to co zawsze - odinstalowanie kanału i restart

z jakiego powodu u Ciebie robi się taki bajzel to nie wiem... :(

K@M!L 01.10.2005 17:57

dobra zainstalowalem najnowsze sterowniki NVIDIA ale dalej zystepuje ten sam problem przy nagrywaniu plyt DVD a plyty CD nagrywa bez problemu.

P O M O C Y bo stracilem na to juz z 10godzin od 3 dni !!

K@M!L 01.10.2005 17:20

Ilość załączników: 2
wszedlem do panelu sterowania do sprzetu i odinstalowalem jak mowiles tyle ze teraz co wlacze od nowa komputer to mi wychodza bledy i wyglada to mniej wiecej tak (przesylam w zalaczniku...)

K@M!L 01.10.2005 16:53

jestem maxymalnym laikiem co to jest kanal IDE i jak go odinstalowac?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:10.