Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Allekarta - konkurencja dla mBank? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/allekarta-konkurencja-dla-mbank-57296/)

Ziele 03.10.2005 20:30

Allekarta - konkurencja dla mBank?

opłaty jak w mbanku ale za darmo się dostaje karte VISA a nie VISA Electron. Jak myślicie warto tam założyć konto?

http://allekarta.pl/

Remix 03.10.2005 21:09

Witam!

Masz cos do VISA Electron? :D

No wiesz... moim zdaniem lepiej troche poczekac i zobaczyc jak sie bedzie sprawa rozwijac...
Swoja droga mnie tam bardzo dobrze w mBanku :)

Ziele 03.10.2005 23:26

Mi w sumie też ale VISA jest o półkę wyżej.

Ormianin 03.10.2005 23:38

Cytat:

Napisany przez Ziele
Mi w sumie też ale VISA jest o półkę wyżej.

Tyle tylko ze rachunek prowadzi Bank Zachodni WBK SA, to ja juz im srednio wierze

Bartez 03.10.2005 23:45

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Tyle tylko ze rachunek prowadzi Bank Zachodni WBK SA, to ja juz im srednio wierze

Kilku moich znajomych ma konto w BZWBK i z tego co wiem, nie mieli do tej pory żadnych problemów. Visa na starcie bez żadnych dodatkowych warunków to ciekawa oferta. Sam się temu przyglądam i czekam na rozwój sytuacji. Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia z tym, to niech się podzieli :)

pawelblu 04.10.2005 00:24

Pytanie jest proste - jaka jest miesieczna oplata za te Vise, bo o tym nikt nie pisze (prow. i otwarcie rach, wydanie karty free).

demek 04.10.2005 03:18

a ja powiem tak
mam inteligo i mam mbank
final jest taki ze rezygnuje z mbanku i zostaje przy inteligo

Ormianin 04.10.2005 07:44

Cytat:

Napisany przez Bartez
Kilku moich znajomych ma konto w BZWBK i z tego co wiem, nie mieli do tej pory żadnych problemów. Visa na starcie bez żadnych dodatkowych warunków to ciekawa oferta. Sam się temu przyglądam i czekam na rozwój sytuacji. Jeżeli ktoś ma jakieś doświadczenia z tym, to niech się podzieli :)

A widziales oplaty za konto BZWBK, bylem tam kilka miesiecy i ucieklem - nigdy wiecej,

Co do tej komorki BZWBK jaka proponuja na allegro to taki chwyt reklamowy, nalezy wtapic sie w regulamin i baczniej poczytac, okazac sie moze wiecej niespodzianek, poza tym nie widze tutaj jakiejs specjalnej konkurencji miedzy mbankiem, karta Visa?

Air 04.10.2005 08:10

ja ma Vise Electronz Inteligo i jest ok. W necie mogę płacić, z bankomatów wypłacać i płacić w sklepie. Co mi więcej do szczęścia jest potrzebne??

demek 04.10.2005 11:12

visa clasic:D

REi 04.10.2005 13:19

Ja mam Vise z mBanku za 20pln rocznie i mi to nie przeszkadza ;p i nigdy z nia nie mialem problemow jakie wystepuja np z kartami z Inteligo (np osoby probujace zakupic cos na taka karte przez Steam zostaly odprawiane z kwitkiem)

Air 04.10.2005 13:40

Cytat:

Napisany przez REi
nigdy z nia nie mialem problemow jakie wystepuja np z kartami z Inteligo (np osoby probujace zakupic cos na taka karte przez Steam zostaly odprawiane z kwitkiem)

??? Coś musieli źle robić, ludzie nie wpisują kodów weryfikacji (3 dodatkowe cyfry). Ja płącę wszędzie w necie tą kartą, głównie za granicą. Spróbuj dokonać zakupów kartą z Mbanku, nie zrobisz tego. Musisz dokupić kartę tylko do płatności elektronicznych.

Remix 04.10.2005 13:47

Witam!

Dzisiaj dzwonila do mnie pani z mBanku i pytala sie czy dostalem juz od nich przesylke... a przesylka dotyczy... no wlasnie karty VISA Classic! hehe - jeszcze nic nie dostalem.
Z tego, co ona powiedziala, to w liscie beda dwie kopie umowy i regulamin - jak podpisze, to mi przysla VISA Classic - oczywiscie za free - ale tylko pierwsza karta.
Zrozumialem, ze kazda nastepna 58zl, ale pewnie na 3 late ta kojena dadza, tak jak to bylo z VISA Electron.
Zobaczymy... poki co czekam na przesylke :)

ps. ta karta juz mozna poszalec :)

demek 04.10.2005 13:54

poszalec mozna z karta kredytowa z pko :) to jest dopipero fajne :D

REi 04.10.2005 13:57

hmm a jakie masz konto w mBanku? Izzy czy eKonto?

@Air - wszystko robili dobrze i wszystko bylo ok tylko po kilku godzinach/dniach przychodzilo info ze Karta odrzucona - ponoc ma to cos zwiazanego z tym ze bank nie autoryzuje trznzakcji z Steam. Bylo kilka takich przypadkow na forum Steampowered.com jakis miesiac temu.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:35.